С куче и колело по света

0
с куче на път
Джошуа със своето куче Неро

Кучето е не само най-добрият приятел на човек, но и най-добрият му спътник. Доказателство за това е англичанинът Джошуа Сивараджа и неговото куче – колито Неро, които вече повече от година обикалят Европа.

23EFE79800000578-0-image-a-13_1418220996821
Колито Неро пътува удобно излегнат на багажника на колелото.

“В първите 34 години от живота си водех доста конформистко съществуване – университет, поредица от работи, мой собствен бизнес, свързан с продажби, и не се чувствах удовлетворен от живота. Когато майка ми ми предложи да се преместя да живея при нея в Индонезия си помислих – “Защо не?” и започнах с приготовленията. Но с наближаването на датата за заминаване разбрах колко много ще ми липсва Англия”, казва Джошуа.

Така вместо да замине за Азия, Джошуа решава да тръгне с петгодишното си коли Неро на път.

Продава колата си, подарява мебелите си, освобождава апартамента си

и изважда палатката и спалния си чувал, които прашасват в мазето. Седмица по-късно англичанинът напуска родния си град Саутхамптън и тръгва на път с любимото си куче Неро.

23EFE7A400000578-0-image-a-8_1418220937997
Джошуа и Неро спят в палатка, която разпъват в паркове, ферми, голф игрища и плажове.

Първаначално планът е Неро да тича след Джошуа, докато той върти педалите, но четирикракият любимец успява да изгори лапите си върху нагорещения асфалт и през останалата част от пътешествието возейки се на багажника на колелото.

В първите четири месеца

Джошуа и неговото куче Неро изминават повече от 4 хил. км.

пътувайки нашир и надлъж из цяла Великобритания. Те спят в палатка, която разпъват в паркове, ферми, голф игрища и плажове.

куче Неро
Пътешествието на Джошуа и неговото куче Неро е спонсорирано със средства, набрани от кампания в сайта gofundme.com

“Нося палатка, спален чувал, хамак, лаптоп, екзистенц минимум от дрехи и няколко съда за готвене. Това е всичко, което имам. Чувствам се лек, както физически, така и умствено”, разказва Джошуа.

Прочетете още: Кучетата не са само за разходка в парка

10394846_850486158323967_1693916193591360421_n
Единственото ограничение е паспортът на Неро, който не му позволява да пътува в Азия и Африка.

Пътешествието до момента е спонсорирано с пари, набрани от кампания в сайта gofundme.com, с дарения от случайни хора, които са чули за пътешествието. Разходите на Джошуа са около 300 паунда на месец, които той харчи предимно за храна за себе си и кучето Неро.

Днес, повече от година след като напускат Саутхамптън, Джошуа и неговото куче все така продължават да пътуват. Освен Англия, те

пропътуват цяла Франция и Португалия

и продължават пътешествието си до този ден. Единственото ограничение е паспортът на Неро, който не му позволява да пътува в Азия и Африка. Но следващата година Джошуа планира да продължи да пътува, този път из Америка.

Научете повече за приключенията на Джошуа и Неро на сайта им.

Вижте още: Интересни факти за кучетата, които вероятно не знаете

Отговор