Младостта на Паоло Сорентино

Седиш на най-мекия облак, ядеш най-божествената храна, пиеш най-изтънченото вино, което оставя по небцето ти вкус на диви ягоди, слушаш най-прекрасната музика и съзерцаваш гледка, от която не можеш да откъснеш очи. Това е чувството, което изпитваш докато гледаш Youth (Младост) на Сорентино.

Паоло Сорентино, магьосникът, който носи в сърцето си единствено и само красота.

Паоло Сорентино
Паоло Сорентино

След като ни подари своята Grande belezza, неаполитанецът с гигантски талант ни омагьосва отново като ни оставия без дъх пред големия екран с Mладост. Два часа, в които всичките ти сетива празнуват и ти се отдаваш изцяло и без предразсъдъци на удоволствието, което те изпълва. И въпросите, които се въртят в главата ти са как е възможно да има толкова красота, мъдрост и съвършенство във всеки кадър, във всяка реплика, във всеки поглед и жест на актьорите?!

181018117-1f1cba09-c840-4880-9f2b-153d3e5a295e
Кадър от филма “Младост”.

Сякаш великият диригент докосва с палка рецепторите в мозъка ти, които носят удоволствие и достигат право до сърцето ти.

Филм за приятелството, за таланта, за любовта и за още толкова много неща…

Великолепни, гигантски Майкъл Кейн и Харви Кайтел, двама приятели в зенита на своя живот, чиято връзка се изразява в това да си споделят само хубавите моменти и да не се натоварват с лошите. Телата им са остарели, но талантът им никога няма да умре.

[Прочетете още: Майкъл Кейн за актьорството, пушенето и защо никога не носи велурени обувки]

youth-810x434
Майкъл Кейн и Харви Кайтел.

Действието в Младост се развива в швейцарските Алпи. Кейн и Кайтел са в ролите на композитор и на филмов сценарист. В екипа се включва и Джейн Фонда, която влиза в образа на актриса, вдъхновявала цял живот героя на Харви Кайтел.

“Старостта е нещо нормално и поради тази причина от един момент нататък не е важно, как изглеждаш, а как се чувстваш”, коментира темата на филма Джейн Фонда по време на фестивала в Кан.

Жаждата за живот и умението да се наслаждаваш на малките радости, които той предлага неспирно, всеки ден, всяка минута с всяко вдишване, това е Младост.

Ако още не сте си доставили това удоволствие, то спрете машината, настанете се удобно и просто се наслаждавайте.

СПОДЕЛИ
Предишна статияКацането на Луната: 15 хил. невиждани фотографии
Следваща статияТиха нощ, свята нощ… и една смълчана ярост
Цветелина Цветкова
Завършила съм психология. Обичам да си говоря с хората. Гледам да търся доброто в тях и Слава Богу доста често го намирам. Поработих малко в телевизията, малко в киното и сега по малко пиарствам. Обичам морето, котарака Джанго, семейството си и приятелите, които ми дават всичко. Обичам и Депеш Мод, и миризмата на книга. Затова бойкотирам киндъла. От малка си пиша някакви неща в едни тетрадки, но не ги показвах на никого. Събрах смелост и се оказа, че май имам какво да кажа. Та поради тази причина ще ви разказвам разни неща, защото животът е толкова шарен. Ама много.

Отговор