Мерил Стрийп: Не съм винаги щастлива

Мерил Стрийп
Мерил Стрийп

Талантливите и обичани знаменитости са най-обикновени хора, като всички нас. Всъщност, най-големите звезди са много по-земни и непретенциозни от доста “обикновени” хора, преливащи от изисквания, маниерничене и голямо его. В Lifebites.bg ви срещаме с Мерил Стрийп.

Сигурна съм, че още при споменаването на името ѝ в главата ви са изникнали поне 5 асоциации, свързани с тази голяма актриса и жена. Стрийп е определяна като една от най-добрите (често дори най-добрата) живи актриси, както и като

една от най-талантливите дами в Холивуд

театъра и телевизията за всички времена. Носителка е на най-престижните награди, а ролите ѝ са сред най-запомнящите се в киното.

Тя е родена на 22 юни 1949 г. в Ню Джърси. Стрийп се мести в Ню Йорк през 1975 г. и веднага е избрана да играе в представление местния театър, което бележи дебюта ú в “големия шоубизнес”. Следват множество роли в театъра, а впоследствие и в киното, където талантът ú достига невероятни висоти. Така

Мерил Стрийп
Мерил Стрийп

Мерил Стрийп се превръща в емблема

за актьорската професия и пример за истински, чудовищен талант в това поприще. Предлагаме ви част от интервю, в което Мерил Стрийп разкрива интересни подробности за живота и характера си пред The Talks.

Г-жо Стрийп, обичате ли да готвите вкъщи?

Понякога обичам, друг път – не. Понякога започвам да приготвям нещо и след малко просто казвам:

“О, Боже!”

и го изхвърлям в мивката. Правя това и казвам: “Ще си поръчаме пица и толкова.” И след това лежа в стаята си, обзета от паника.

Когато децата ми бяха много малки и аз работех, имах човек, който да готви вместо мен. В момента нямам готвач. Не съм имала такъв от доста години и го правя сама. Но когато всички те бяха малки, беше много трудно да обърна внимание на домашното на всеки един в края на деня и да направя вечеря.

Как съчетавате тази доста “поглъщаща” кариера с майчинството?

Ами, първото важно нещо е да имаш добър съпруг. Аз открих такъв преди много години и съм късметлийка в това отношение. Освен това трябва да си много жилав.

Чувствам се все едно развивам бизнес, въпреки че нямам такъв – това е планиране, планиране и планиране.

Мерил Стрийп
Мерил Стрийп
Впечатлението ми е, че винаги изглеждате много щастлива. Така ли е в действителност или сте такава за пред хората?

Не съм винаги щастлива. Щастлива съм пред пресата. Аз мога да бъда ужасно ядосана, питайте съпруга ми… (смее се)

Какво Ви прави щастлива?

Всичко, което ме прави истински щастлива е много просто: любов, секс и храна! Всичко останало – власт, влияние, сила – всички тези неща могат да надвият това, което е важно в живота. Но когато имаш храна и покрив над главата си, успяваш да покриваш нуждите си това, което те прави щастлив, е много просто.

Мерил Стрийп
Мерил Стрийп
Тази гледна точка често е свързана с начина, по който човек е възпитан. Вие приличате ли много на собствената си майка?

Майка ми беше човек, който когато влезеше в стаята я изпълваше със светлина. Тя лесно се сприятеляваше и споделяше ентусиазма си с голяма радост. Винаги съм искала да приличам на майка ми повече отколкото приличам. Аз я обичах и ú се възхищавах изключително много. Тя избираше да вижда най-добрите страни на живота и не избираше да се вглежда в това, което не е наред и това, което я спираше или в нещо негативно.

Някога в живота си завиждали ли сте на някого?

О, да. Всъщност, да! Завиждах на Джесика Ланг, когато я избраха за Сладки мечти (Sweet dreams). Това беше страхотен филм, тя беше повече от прекрасна в него. Аз си пожелавах неща, които не съм имала, но трябва да кажа че орисията ми е страхотна, така че нямам никакви оплаквания.

Мерил Стрийп
Мерил Стрийп
Вие, страхотната Мерил Стрийп, страхувате ли се понякога от ролите си?

Не може да си вършиш работата и да си изплашен.

Може да си изплашен на пресконференция, да си нервен, да се потиш, но не можеш да се страхуваш, когато работиш, защото не става така.

Значи вече не се изнервяте?

Изнервям се най-често, когато трябва да мисля за нещо, така че аз съзнателно не си оставям твърде много време между нещата, които правя. Обикновено си взимам голяма почивка и след това започвам да работя отново.


Вижте още: Хю Джакман: Най-важното е да намериш точния човек

Отговор