Хю Джакман: Най-важното е да намериш точния човек

"Винаги съм ценял идеята да бъдеш джентълмен и да се отнасяш към хората с уважение", казва актьорът.

Хю Джакман
Хю Джакман твърди, че нищо не е по-важно от това да намериш човека, с когото да бъдеш щастлив.

Той е един от мъжете, които не исках да ме разочароват. Затова, когато видях красивото му лице на една от последните корици на британското списание Psychologies, протегнах ръка колебливо. Радвах се, че са избрали Хю Джакман, но и се страхувах, че това, което ще прочета, няма да ми хареса. [Изпадала съм в подобна ситуация, след като преди години ми възложиха да направя интервю с един от родните секссимволи…]

Прочетох интервюто с него и се усмихнах. Онази приятна, топла усмивка, която издава вътрешното задоволство на човек, научил нещо хубаво. В случая – че кавалерството, честта и лоялността все още са ценени качества от някои мъже. Мъже, които заслужават да бъдат модели на поведение…

Малцина знаят, че

Хю Джакман е женен повече от 20 години

за жената, която среща в зората на актьорската си кариера – Дебора-Лий Фърнс. Двамата имат две осиновени деца –  Оскар и Ава.

“Всичко, което съм постигнал нямаше да има смисъл, ако не можех да го споделя с Деб и децата. Баща ми ме е учил, че семейството е най-добрата основа, на която може да стъпиш и трябва винаги да бъде твой приорите”

– казва Джакман.

Хю Джакман
Актьорът със семейството си.

Хю е роден в Сидни, но родителите му са англичани. Те се развеждат, когато той е 8-годишен. Майка му Грейс се връща в Англия заедно с двете сестри на Хю, а той заедно с двамата си братя и баща си Кристофър остават в Астралия. По-късно актьорът научава, че причината за раздялата на родителите му е следродилната депресия, от която е страдала майка му. Днес двамата има добри отношения, но за Джакман баща му ще остане човекът, научил го на най-важните неща в живота.

“Връщам се назад във времето и мисля как е съумял да се грижи за мен и братята ми, след като майка ми ни напусна. Да има за вършене важна работа и същевременно енергията и желанието да е там, до нас”, обяснява актьорът, който живее в Ню Йорк.

Хю Джакман
Хю Джакман

Нещо, което ме е изненада е фактът, че

Хю Джакман е дипломиран журналист

(Журналистика учи и неговият не по-малко известен колега Брад Пит, който така и не успява да завърши образованието си) По случайност през последната година от следването си Джакман записва кратък клас по актьорство. През тази една седмица бъдещата холивудска звезда осъзнава, че се чувства много по-добре и “уютно”, отколкото през предходните 3 години от обучението си. След това Джакман завършва едногодишен курс по актьорско майсторство и се записва като студент в Academy of Performing Acts в Пърт, където през 1994 г. се дипломира. Веднага след това му е предложено да участва в телевизионното шоу Correlli.

“Бях безработен буквално за 13 секдунди”

– смее се Джакман. Продукцията продължава едва един сезон. Но това е мястото, където той среща жената на живота си и за която се жени две години по-късно.

Хю Джакман
Хю Джакман

Ето какво разказва Хю Джакман за работата, семейството и живота на секссимвол в интервю за любимото ми списание Psychologies:

Изглежда имаш природна дарба както като актьор, така и като певец, и танцьор. Откъде идва този дух?

Някои хора имат такъв талант и аз си мисля, че това винаги е било част от мен. Има една част у мен, която обича да забавлява хората. Изнасянето на представления е в кръвта ми и няма нищо по-добро от това да си в състояние да се свържеш с публиката и да осъзнаеш, че можеш да пренесеш и тях, и себе си на друго място, където по някакъв начин външният свят изчезва, а времето спира.

Уморява ли те хората да те възприемат като добро момче през цялото време?

Винаги съм ценял идеята да бъдеш джентълмен и да се отнасяш към хората с уважение. Баща ми е типичен англичанин и ме е научил да ценя уважението и кавалерството, и да имам чувство за чест. Много

рядко си изпускам нервите

а когато го правя се чувствам наистина зле след това. Но никога не си го позволявам с Деб и с децата. Когато те не се държат добре, трябва да се научиш да владееш емоциите си и упражняваш колкото е възможно по-голям самоконтрол. По-добре е да кажеш на децата си, че те побъркват и са невъзможни, отколкото да им крещиш. Да потискаш желанието да крещиш на децата си, когато те побъркват – това е времето, когато трябва да проява най-големите си актьорски умения! (Смее се)


Вижте още… Неуморният Робърт Де Ниро


Знаем, че са те питали това и преди, но да си женен от 20 години и да си филмова звезда, е рядко срещано. Каква е тайната на такъв дълъг брак?
Хю и Дебора
Хю със съпругата си Дебора.

Най-важното нещо е да намериш точния човек, с когото можеш да си щастлив и да се развивате заедно в живота. Ако сбъркате в тази част, нищо няма да се промени през дългото бягане. Бях несигурен в много неща, когато срещнах Деб, но тя е благословена с естествена увереност, която надхвърляше всичко, което можех да си представя. Усетих това нейно качество веднага и знаех, че искам да съм с нея. Но тя не беше привлечена от мен толкова бързо, колкото аз от нея. Отне ми известно време преди да успея да я убедя, че съм мъжът за нея. Оттогава животът ни заедно е едно прекрасно пътуване.

Как успяваш да опазиш личния си живот, въпреки че си световна знаменитост?

Щастливец съм, че съм отегчителна личност в истинския живот. Когато не работя, съм със семейството си. Това е животът ми. Заслугата в голяма степен е на съпругата ми Деб, защото тя се старае да не говоря за семейния ни живот. Тя знае, че мога да съм много приказлив и че е невъзможно да пазя тайна! (Смее се)

Хю Джакман
Хю Джакман
Израснал си в голямо семейство. Имаш ли състезателен дух?

Не и като актьор. За мен правенето на филми е процес, в който хората трябва да си сътрудничат. Никога не съм искал да бъда най-голямата звезда на земята. Но ако ме питате за спорт, тогава – аз съм човекът, който обича да се състезава. Харесва ми да побеждавам! (Смее се)

Забавно или дразнещо е да те припознават като секссимвол?

О, изобщо не е дразнещо! (Смее се отново) Не възразявам изобщо. Но мисля, че ако хората ме познаваха, щяха да знаят, че нещото, с което искам да бъда запомнен е, че съм любящ и грижовен съпруг и баща. Работя много здраво, но всичко, което правя е да предоставя най-добрия възможен живот за Деб и нашите деца.


Вижте още… Том Харди – кучата, татуировки и огромен талант

Отговор