Нова игра учи децата да смятат, докато приготвят бургери

Поредният пример, че ученето може да не е отегчително и трудно вече е налице! Новата мобилна игра Math Burger, учи децата да смятат, докато се забавляват.

Тази нова тенденция в игрите има за цел да ги направи от нещо безсмислено, което се смята за загуба на време в нещо, чрез което децата неусетно придобиват нови знания.

Math Burger е първата от поредица мини-игри, свързани с различни науки – математика, физика, астрономия и т.н, които предстои да се появят на бял свят. Те са част от образователна платформа, разработена на принципа на сугестопедията, заедно със специалисти, работещи в областта. Създател на приложението е екипът на българското гейм студио Waphoo, част от Zariba Group.

Math Burger е забавна игра с 3D графики, в която играчите трябва да подреждат различни съставки, за да направят вкусни хамбургери.

Докато “готвят“ те получават основни умения за събиране на единични и десетични числа

Играта е подходяща за деца от 6 до 11 години, както и за всички, които обичат да разпускат, като играят. Повечето игри от платформата могат да се играят от повече от един човек – в мрежа. Това е важно, особено за децата, тъй като им предоставя възможност да се социализират със своите връстници, дори докато играят он-лайн от вкъщи.

В процеса на играта се отключват нови съставки, а доволните лица на клиентите гарантират повече монети на играещия и по-бързото му придвижване напред в нивата.

Feature-graphic

Това е един виртуален свят за деца, съставен от множество мини-игрички, които развиват въображението, концентрацията и уменията на малчуганите в различни сфери на науката. Графиките са шарени и приятни, а децата имат възможност да общуват помежду си в един интересен и безопасен свят“ – каза пред LifeBites.bg Велислава Чудомирова, която е част от екипа реализиращ проекта.

Проектът кандидатства за наградите на БАИТ в две категории- развлекателен софтуер и стартъп компания на годината .Те ще бтъдат определени и връчени през февруари 2016г. Провеждат се  под патронажа на Президента – Росен Плевнелиев.

Играта Math Burger вече е достъпна в Google Play  и Apple App Store .

Следващата игра от поредицата, която се очаква да излезе – Tap Tap Dance – ще бъде с музикална насоченост. Това е първата игра, чието действие се развива в дискотеката на 3D виртуалния свят за деца.

За повече информация посетете официалната Фейсбук страница на Waphoo.

Прочетете още:

Да поумнееш като на… игра

 

Отговор