Музейко: Да играем с наука

Музейко
Център за наука Музейко - важно е да пипнеш всеки експонат, за да се запознаеш с него.

Кой не би искал да научава нови неща, докато играе интересни и забавни игри? Именно това предлагат от Музейко – детски научен център, който беше открит на 1 октомври 2015 г. в София. Това е място, където ученето е не просто приятно, но и изключително забавно! Как става възможно това ли? С 13-те изложби и над 130-те интерактивни игри, чрез които децата получават много нови знания за науката, технологиите и живота, за природата, планетите, животните, скалите и много други.

Музейко
Как да стигнете до Музейко?

Музейко се намира в близост до метростанция Г. М. Димитров и работи от вторник до неделя от 10 до 18 ч. Входът за посещение е между 6 и 15 лв., но за децата под 4 г. и хората с увреждания е безплатно. Ако малчуганите са на възраст под 12 години трябва да имат пълнолетен придружител, който да сподели преживяванията в Музейко заедно с тях.

Самият център е най-подходящ за деца от 5 до 12 години, но има кът и за най-малките, както и стая за кърмене и повиване.

Музейко
В Музейко децата могат сами да експериментират.

Центърът е разположен на 3 етажа. Захранва се със соларна и вятърна енергия, както и с термална вода. Страшно интересно е Дървото на Музейко – масивна конструкция, която свързва всяка точка с останалите. Около него децата могат да пътуват във времето.

Това става, като се качват на различните етажи. Интериорът на всеки от тях e разделен на епохи – Миналото е на нулевия етаж, над него на етаж едно се помещава Настоящето, а Бъдещето, разбира се, е най-нависоко, като заема етаж 2 и покрива.

Всъщност името си мястото получава от основния герой – Музейко

Музейко
Музейко е симпатичен триъгълник, който пътува във времето и разказва приключенията си на децата.

Той е симпатичен триъгълник, който има уникалната способност да пътува във времето. И винаги си взима по нещо за спомен от там. За своите пътешествия Музейко разказва на децата, а те самите могат да видят и да се докоснат до всяко негово откритие.

Основател на Музейко е Фондация Америка за България. Инвестиционната сума за изграждането на детския център е 21 млн. щатски долара, дарени безвъзмездно от фондацията. Тя е създадена през 2008 г. с цел да подпомага укрепването на пазарната икономика и институциите в България, както и да подкрепя страната в постигане на пълния ѝ потенциал на успешна и модерна европейска държава.

Музейко
Различни сфери на познанието, различни епохи, различни точки на Земята – всичко това прави посещението незабравимо.

За повече информация посетете muzeiko.com.

Преди време ви разказахме за още един начин да учите, докато се забавлявате – образователен сайт номер едно на България – Уча.се. Ако сте го пропуснали цъкнете тук.

Отговор