Мерилин Монро се приготвя да излиза

0
Мерилин Монро
Мерилин Монро

Снимките, които ще видите по-долу са направени в хотел Амбасадор в Ню Йорк и представят легендарната актриса Мерилин Монро в поредица от интимни моменти. А именно – докато се приготвя да отиде на премиерата на постановката Котка на горещ ламаринен покрив на Тенеси Уилямс на Бродуей в театър Мороско.
Малко по-късно същата година пиесата ще бъде отличена с награда Пулицър за драма, а три години по-късно по нея ще бъде заснет едноименният игрален филм.

Постановката на Котка на горещ ламаринен покрив, която Мерилин Монро гледа, е режисирана от Елиа Казан и е с участието на Бърл Айвс и Барбара Бел Гедис, позната на българските зрители като Мис Ели Юинг от сериала Далас. Гедис е номинирана за награда Тони за изпълнението си в Котка на горещ ламаринен покрив.

Мерилин Монро и Артър Милър
Мерилин Монро и Артър Милър.

През май, 1955 г., два месеца след като са заснети фотографиите,

Мерилин Монро започва да излиза с драматурга Артър Милър

По онова време тя е разведена със съпруга си Джо ДиМаджо от шест месеца след брак, продължил по-малко от година.

Мерилин Монро
Мерилин Монро в прословутата сцена от филма The Seven Year Itch.

Същата година по екраните излиза филмът The Seven Year Itch на режисьора Били Уайлдър и ДиМаджо придружава Мерилин Монро на премиерата на 1 юни, когато е и 29-ият рожден ден на актрисата. В края на премиерата ДиМаджо организира парти за бившата си съпруга, но двамата се скарват и тя си тръгва сама.


Вижте още Джейн Мансфийлд – най-умната секс икона на 20-ти век

Отговор