Джейн Мансфийлд – най-умната секс икона на XX век

0
Джейн Мансфийлд
Джейн Мансфийлд

Позната като един от най-провокативните секс символи през 50-те и 60-те, Джейн Мансфийлд изживява повече животи, отколкото можем да си представим.

Родена Вера Джейн Палмър, на 19 април 1933 г., бъдещата филмова звезда е със завидно IQ – 163 (за сравнение това на Алберт Айнщайн е 160). Освен това красавицата знае пет езика, но е наясно, че в Холивуд никой не се интересува от интелекта. Като дете е посещавала уроци по виола, пиано и цигулка.

Омъжва се едва на 16 години за Пол Мансфийлд, като скоро след това се ражда и първото им дете.

6axkT3u
Джейн Мансфийлд е не само красива, но и умна.

До края на живота си Джейн Мансфийлд

успява да създаде похвално голямо семейство – ражда общо 5 деца от трима различни мъже.

В полза на добрата публицистика, Мансфийлд не пропуска удобен случай да участва в конкурси за красота. Многократно коронована, тя си извоюва титли като Мис Светкавица, Мис Магнезиева лампа, Мис Седмица за превенция на пожарите и редица други. Единствената титла, която някога отказва е Мис Сирене Рокфор, защото смята, че не ѝ приляга.

На 21 години подава документи за развод

– веднага щом подписва договор с Уорнър Брадърс. Джейн решава да запази името на съпруга си, тъй като според нея звучи подходящо за звезда.

Бързо след това се превръща в една от иконите за женска красота в Америка, наред със величия като Мерилин Монро и София Лорен.

tumblr_ljzfbsx2LC1qf5q4jo1_1280
Актрисата ражда общо 5 деца от трима различни мъже.

На едно от представленията на Мей Уест Мансфийлд се запознава се с бъдещия си съпруг и Мистър Вселена – Мики Харгитей, където участва като танцьорка. По онова време той вече е женен, но така и не успява да ѝ устои.

Освен на кино екрана, Джейн често се появява и на страниците на Плейбой. Ако трябва да бъдем точни – над 30 пъти. Интересен факт е, че Хю Хефнър – основател и творчески директор на списанието, е арестуван и по-късно изправен пред съда, заради една особено провокативна фотосесия, в която актрисата участва.

tumblr_nm0z92ugmR1suchdko1_1280
Мъжете обожавали Джейн.

През 1963 г., по време на екскурзия на Бахамите, актрисата и съпругът ѝ са заклещени на остров в продължение на два дни след почти фатален инцидент с лодка.

Всички мислят, че са мъртви

След като ги откриват, пресата се осъмнява, че и тази случка е нагласена с цел реклама, познавайки жаждата на Мансфийлд за слава.

Приключва брака си с Мики Харгитей заради режисьора Мат Кимбър, на когото ражда дете през 1965 г. Скоро след това подава документи за развод, наемайки известния адвокат Сам Броуди, с когото започва връзка.

По онова време вече е зависима от алкохол, наркотици и хапчета за отслабване, а кариерата ѝ бавно, но сигурно върви към своя край. Умира на 29 юни 1967 г. след автомобилна катастрофа. Тогава е само на 34 г. На задната седалка трите ѝ деца се разминават без драскотина.


Вижте още… Най-големият търг с предмети на Мерилин Монро

Отговор