Красота, която идва от сърцето

0

Не. Тази история не е за конкурс за красота. Или по-точно не и за такава красота, за каквато първосигнално бихте си помислили. Тази история е за едно китайско момче с добро сърце. 18-годишният Ксей Ксу, който знае какво е истинско приятелство.

През последните три години Ксей Ксу всеки ден носи на гръб своя 19-годишен съученик Жанг Чи, който страда от мускулна дистрофия и има сериозни трудности с придвижването, съобщава британският Индипендънт.

china 1

Тийнейджърите живеят в общежитие близо до училищната сграда.

По-малкият Ксей се грижи постоянно за Жанг, разказва директорът на гимназията Гуо Чункси, цитиран от Дейли Мейл. Според него случаят е изключително трогателен.

Освен да служи като превозно средство, 75-килограмовият Ксей помага на своя приятел с приготвянето на храна, прането и домашните. Двамата са едни от най-добрите ученици, допълва директорът.

china 2

Приятелството между тях може и да продължи, но вероятно пътищата им ще се разделят, тъй като скоро учениците ще кандидатстват в университет.

Техният урок по състрадание и човечност се е превърнал в сензация в китайската социална мрежа.

Страната има сериозни проблеми с политиката си и помощта на деца в неравностойно положение, а скорошно изследване показва, че 243 000 деца не посещават училище, защото нямат възможност.

china 4

Сега вече знаете каква е причината Ксей Ксу да бъде обявен за “най-красивия ученик в Китай”.

Заслужава титлата си, нали?

За двама такива приятели в България – четете историята на Георги Симеонов от Горна Оряховица.

 

Отговор