Бруталната реалност в картините на Софо Архон

Софо Архон
Софо Архон изобразява света по начин, по който мнозина от нас го виждат.

Обожавам изкуството, което ме кара да се замисля, да се разчувствам, да се усмихвам или да се просълзявам. Именно така ми подействаха картините на Софо Архон – много емоционално. Бръкнаха дълбоко в душата ми и за пореден път ме накараха да се замисля за заобикалящия ме свят и хората…

Софо Архон е от онези съвременни творци, които изразяват вижданията си чрез изобразително изкуство и майсторско писане на текстове.

Софо Архон
Софо Архон – един съвременен творец с много таланти.

Целта на моите арт творения има две измерения. Първо – да изразя себе си по креативен начин. И второ – да споделя вижданията си с тези, които са отворени да ги приемат.” – споделя Софо Архон.

Освен да пише и да рисува, творецът обича още да чете, да пътува и както самият той казва:

“да се срещам с интересни хора по цялото земно кълбо”

Отворен е към мистичните течения, свързани с Космоса и вярванията за транформациите и преражданията на душата.


Вижте още за мистерията с отрязаното ухо на Винсент ван Гог


Своите виждания по тези и други въпроси Софо Архон споделя в блога си The Unbounded Spirit, който започва да прави през 2012 г. Създава го заради простичкото желание да се обърне към света и за няколко години набира солидна мрежа от над 300 хил. последователи. На сайта можете да откриете интересни материали за изкуство, здраве, екология, философия, психология, религия, социология, икономика и съвременни технологии. Всички те са обединени около едно общо нещо – да посочат път към това как да направим живота си по-добър.

По образование Софо Архон е психолог

но твърди, че това, което ще открием в блога му, не е научено в университета. Целта му винаги е била да разбере по-добре себе си и заобикалящия го свят в “пътешествието, наречено живот”.

Картините на Софо Архон показват недостатъците на съвремието ни.
Картините на Софо Архон показват недостатъците на съвремието ни.

За творбите и мислите, изразени в блога му писателят-художник споделя:

Намерението ми не е да превръщам читателите във “вярващи”. Така че, моля, не вярвайте, че това, което четете е ИСТИНАТА. Всъщност абсолютната истина не може да бъде изразена с думи. Така, че взимайте от текстовете само това, което смятате за поучително и полезно за вас и пропускайте онова, което не ви допада.”

Колкото до картините му – те са силни, стилни, директни и откровени. Докосват всеки, който ги види.

Предизвикват реакции и дават повод за размисъл

Даже реакции на отрицание и отхвърляне на нарисуваното, само за да успокоим съвестта си, че това не се отнася за нас, тъй като платната на Софо Архон изобразяват голяма част от недостатъците и лошите навици на хората в днешния свят. Неща, с които сякаш вече някак сме свикнали. Приели сме ги за даденост. Софо твори по важни теми като световната политика, глада, свободата, алчността.

В галерията по-долу можете да видите някои от уникалните и брутално искрени картини на Софо Архон, които ме вдъхновиха за написаните по-горе редове:

 

Отговор