Кокаиновата истерия в САЩ на страниците на списанията

0

Мнозина определят Narcos по канала Netflix като един от най-добрите телевизионни сериали. Свързан е с кокаиновата истерия в недалечното минало.

Narcos разказва историята на колумбийския наркобос Пабло Ескобар. В ролята му се превъплъщава бразилският актьор Вагнер Моура. Актьорът е познат на българската публика с ролите си в Elite Squad и Elysium. Режисьор на Narcos е Хосе Падиля, който преди време засне не особено успешния римейк на Робокоп.

Първият сезон на Narcos проследява главозамайващото издигане на Ескобар в наркобизнеса

и опитите на агентите за борба с наркотиците Стив Мърфи и Хавиер Пеня да го заловят през 80-те години на миналия век.

Narcos
Вагнер Моура в ролята на Пабло Ескобар.

Сериалът Narcos стана причина да се заговори отново за Ескобар. Според статистиката през 70-те и началото на 80-те години един от всеки десет американци взима наркотици. Една голяма част от него се доставя от наркоимперията на Ескобар. А той печели по $420 млн. седмично от продажбата на дрога и е класиран от сп. Forbes на 7-мо място в списъка на най-богатите хора в света през 1989 г.

Пабло Ескобар
Пабло Ескобар забогатява неимоверно покрай кокаиновата истерия в САЩ.

Предлагаме ви да видите селекция от реклами, публикувани в различни списания в периода 1976-1981 г. Те

дават ясна представа за кокаиновата истерия

в САЩ през 70-те и 80-те. В тях ще видите всичко. Луксозни аксесоари за взимане на кокаин като тръбички за смъркане от слонова кост. Пластини за разделяне на кокаина от чисто сребро. Дори специален разтвор за предпазване на лигавицата на носа.

Вижте още: 9 абсурдни факта за богатството на Пабло Ескобар

Отговор