9 неща, които силните личности никога не казват

0
силните личности
От какви изказвания се въздържат силните личности?

Всички харесват силните личности. Те говорят разумно, с премерени дози увереност и скромност. Те винаги казват това, което мислят и вдъхновяват околните. Искате да сте силна личност?

Lifebites.bg ви предлага да прочетете списъка с девет неща, които може би е по-добре да не казвате, защото силните личности определено не го правят:

1. “Защото така се прави.”

Силните личности не губят време да запазят установеното положение. Вместо това те задават въпроса “Защо”. Те винаги се опитват да променят нещата към добро и не се страхуват от сътресенията, които действията им могат да предизвикат.

 

2. “Честно казано…”

Хората често използват това клише, когато искат да изглеждат по-открити. Силните личности никога не казват “честно казано”, защото не биха искали околните да поставят под съмнение честността им.

 

3. “Това не е мой проблем.”

Силните личности обичат проблемите. Те обичат трудностите и намирането на решения. Те не избягват отговорностите и вместо това казват “Остави това на мен.” или “Аз ще се оправя с това”.

 

4. “[Въведете име] е такъв/такава [въведете обида].”

Никога няма да видите силна личност, която третира зле околните. Силните личности се фокусират върху позитивното знаейки, че влиянието им върху заобикалящите ги се простира до там докъдето стига учтивостта им.

 

5. “Това е невъзможно.”

Силните личности никога не казват това. Вместо това те поставят всичко под съмнение, защото разбират, че светът нямаше да е такъв, какъвто е, ако великите личности се бяха отказали да преследват идеите си.

 

6. “Каквото е – това е.”

Това e любимата реплика на хората, които са се предали пред обстоятелствата и са отписали възможността да ги променят. Силните личности обаче винаги си задават въпроса – “Какво би станало, ако…?”

 

7. “Аз работя сам.”

Силните личности разбират, че съвременният свят се гради на свързаността между хората. Те не се страхуват да признаят, че не знаят нещо и да помолят за помощ. Те не позволяват на честолюбието им да се превърне в пречка.

 

8. “Писна ми от [въведете оплакване].”

Силните личности бягат от оплакванията като дявол от тамян. Всеки път, когато са изкушени да мрънкат, те търсят решение на проблема пред който са изправени. Вместо да кажат – “Не мога да повярвам, че този тип току-що ме засече! Какъв идиот!”, те казват – “Този тип току-що ме засече. Но аз няма да го гоня. Ще намаля скоростта, за да не стане инцидент и ще си пусна любимата ми песен”.

 

9. “Не ми пука какво мислят.”

На силните личности им пука какво мислят околните. Те са винаги фокусирани върху това да работят в комбина с околните. Където и да отидат те градят приятелства и разширяват мрежата си от контакти.

Вижте още…

9 фрази, които интелигентните хора никога не използват

Отговор