3 причини, които карат мъжете да изневеряват

И не, аз не съм една от тях...

1
да изневеряват
Какви са причините мъжете да изневеряват? Какъв е вашият отговор?

Всяко действие има своя причина. Има и противодействие, но за него – друг път. Повечето мъже имат една обща особеност – случва им се да изневеряват. Понякога е еднократно, понякога системно и целенасочено. Жените им пък се превръщат в олицетворение на онази заплашителна табела на важните обекти – 24-часово видео наблюдение. Ако подобно поведение ви е помогнало, едва ли ще четете тази статия, но… ето ви тук. Добре дошли в клуба!

Вярвам, че няма жена, която да не е разбрала за похожденията на мъжа си. Известно време и аз не разбирах. Единствено, защото нямах мъж. Да, дори на мен се случва… Когато го научиш обаче, изходите са два:

1) отричаш, наивно вярвайки, че си се объркала. Защото какво толкова като си го видяла в кафенето с друга. Те може просто да са колеги. Е, вярно, че са си държали ръцете. Ама пък, я си помисли, може би внезапно е загубила майка си, баба си, кучето си. Твоят мъж е джентълмен, трябва af1fa2bd820f443e2bfbbf01c95fb6a4

да окаже нужната подкрепа

в този така труден момент за клетата, червенокоса, с перфектно тяло изкусителка…

2) можеш яростно да се съпротивляваш, да вдигнеш два-три до осем скандала, да го замериш с дюла и в най-добрия случай да го уцелиш там, където трябва. Заслужил е мръсникът. Ти си му дала всичко и нещо пак не му достига. Започваш да се съмняваш в собствените си достойнства – дебела ли си или внезапно необратимо си погрозняла? А може би точно този сериал, който гледаш, те е направил неусетно и безвъзвратно твърде глупава за него.

Мили д(р)ами, време е да свалите розовите очила и да спрете да се самобичувате. Проблемът не е във вас. Гравитацията е навик, от който е трудно да се откажеш.” Мъдрец е Тери Пратчет, а аз съм обикновен любовен хроникьор, който може със задоволство да потвърди същото. Да, мъжете изневеряват. Имат си причина. Но тя далеч не е във вас. Извадих 3 златни истории от съкровищницата си, за да ви убедя в това. И да изложа моята гледна точка (която далеч не е единствената) по темата – защо мъжете изневеряват.

ПРИЧИНА №1

Мъжете изневеряват, защото усещането да са в играта е велико

Той преподава в засукана специалност и в още по-засукано учебно заведение. Гони с неохота 50-те си години и се оглежда в живота като хамстер в клетка с току-що счупена модерна въртележка. Бил е във форма – неотдавна. Бил е и женен – уж неотдавна. Играта му е ясна и даже му е доскучала. Докато в аудиторията не влиза Тя – позорно млада и нахална. Не знае точно какво иска, но пък го иска веднага. Всичко ú е интересно, а още повече – ерудираният г-н Професор.

Той знае, че е въпрос на време назряващата ситуация да се разгърне с пълна сила и пази картите си до последно. Тя няма намерение да пази нищо, най-малкото благоприличие и тишината.

Той е женен. Тя… съм аз

Висшето учебно заведение е страхотно място, предоставящо още по-страхотно алиби. Винаги се налага да отидеш до някой колега за лекция-две, все ще трябва да заемеш на друг важна книга или пък в суматохата преди изпит ще се наложи да свалите напрежението с трети. И ето че аз попаднах с лекота в сценарий, в който се наложи да отида много спешно до моя професор за тази така важна книга, която щеше да промени живота ми.

жена в гръб
Да си мъж на около 50 и да знаеш, че в теб е влюбена 20-годишна девойка… Мъжете изневеряват, защото усещането им да са в играта е велико.

Да, бях малко по-предизвикателно облечена. Да, знаех, че ще е сам. Да, малко повече се наведох, когато разглеждах колекцията му с музика. И не, не забравих книгата на тръгване. Беше емоционално, комбинация от усещания, лутане между позволеното и забраненото, между любовта и страстта.

Повтаряхме упражнението при всеки възможен случай

а аз все повече хлътвах. Мислех, че и на него му се е случило нещо подобно, докато ден след поредната щастлива наша среща не го видях на улицата. Вървеше за ръка с жена си. Изглеждаше доволен. Но знам, че е било заради мен. Защото няма по-голямо ласкателство за мъж на средна възраст от влюбено в него момиче. Велико е. Играта продължава, докато има кой да те държи в нея. Е, аз излязох, но сигурна съм, че скоро се е появила друга, която с охота е заела мястото ми в кръговрата на живота и поредното застаряващо его.

ПРИЧИНА №2
Мъжете изневеряват, защото си мислят, че всъщност не изневеряват

“Какъв е проблемът, нали се връщам при жена си всяка вечер…” – каза ми И. с такова искрено недоумение, че почти ме убеди в правотата си. На всичкото отгоре не бяха и официално женени. Напълно безобиден казус. Отдавна съм на мнение, че семейните проблеми са проблеми на семейните хора и щом не съм една от тях, проблемът да спя с обвързан мъж е предимно негов. Затова се бях посветила единствено на моментите, в които бяхме заедно. А те бяха прекрасни.

Разходки, разговори, любов, храна, любов…

Това, че изключваше телефона си започна да не ми прави впечатление. А когато разказваше за проблемите с приятелката си, аз го приемах като комплимент от заведението за илюзии.

“Опаковайте ми две за вкъщи.”

Много обичам илюзиите. За всеки проблем намирах извинение, толкова достоверно, че всеки автор на фантастика би ми завидял. Отдавна не ми правеше впечатление, че само той ми звънеше. Еднопосочната ни връзка ме задоволяваше напълно. Такава беше и целта ú – да ме задоволява, когато бяхме заедно.

жена в гръб
Понякога мъжете не приемат изневярата като изневяра. Вярвате или не!

Първата криза дойде, когато разбрах, че се е оженил. Намерих го по телефона на края на света. Защото сватбените пътешествия по правило трябва да са извън полезрението на любовницата. Не само си позволих да го набера, за първи път в живота си, но и по мои спомени крещях в

пълно любовно отчаяние

Поне докато не разбрах, че съм сама на телефонната линия.

Очарованието на такива мъже е в умението им да те омагьосат в момента, в който ги видиш. Всяка постъпка има своето извинение, а чувствителната женска душа тайно търси пристан, в който да се върне. Всъщност нищо не се беше променило, освен халката. Сигурно щеше да продължава до безкрай. Ако след поредната ни интимна вечер у тях не бях видяла на холната масичка многотомното творчество на д-р Спок, който е истинският виновник за развалените семейства… Моето момче щеше да си има бебе. А аз щях да си имам обеца на ухото.

ПРИЧИНА №3
Изневеряват, защото… могат

Да се озовеш в планинска хижа с приятел е напълно безопасно. Още повече, когато с него работите заедно, имате милиард пречки да не сте двойка, даже не ви е хрумвало. А също така – той е женен… Разбрах колко може да е женен един мъж на другата начумерена сутрин, когато възстанових събития от нощта.

Планирахме поход в планината, но приятелската ни компания промени плановете си. Ние бяхме достатъчно упорити и без резервен план, затова въпреки минималната несгода и променените очаквания, все пак решихме да тръгнем заедно. Само двамата. Нищо работа. Приятели сме, мъж е, ще бъда в сигурни ръце – помислих си аз. Това, което не подозирах е, че наистина ще се озова в ръцете му.

След почти самоубийствената ни

разходка по планинските чукари

пот, псувни и внушителни гледки, стигнахме хижата, в която щяхме да нощуваме. Винаги съм смятала, че да измъчваш тялото си, дишайки тежко с мораво лице и смръщени от усилие вежди пред погледа на който и да е мъж, е по-скоро отблъскваща картина. Защото нека бъдем честни – знойните девойки с изрязани до зърната на гърдите им потници и мрежовидни клинове, разположени върху лежанките във фитнес залите, съществуват единствено във филмови кадри от порно индустрията.

жена - легло
Приятели или не, ако един мъж и една жена попаднат под обща завивка, не е ясно какво би се случило със симпатичната им неинтимна дружба.

Озовахме се в хижа, тип скромно хотелче за влюбени гълъбчета, съдейки по двойките, намерили убежище за една вечер. Седящите един върху друг по масите развратници, както и възгласите на споделено удоволствие, преминаващо през стените не успя да ни смути ни най-малко.

Вярно, че бяхме в една стая. Вярно, че леглото ни наподобяваше гнездо… но нали бях с женения си приятел. Какво пък можеше да се случи.

След топлия душ и умората

дойде ред и на онова отпуснато полувъзбудено състояние, което не само жените, но и мъжете познават отлично. В следващия миг бях в прегръдките на моето другарче, а угризенията оставих на него – все пак, не бях аз тази, която кръшкаше.

Сутринта ми беше повече от крива, защото този мой приятел беше поредното доказателство, че мъжете реализират точка винаги, когато могат. Те не искат ерекцията им да отива напразно, не искат да пропуснат възможност да се шмугнат в забранена територия и не биха обърнали главата си на другата страна, защото някоя жена е в стаята им. Нищо, че тя е забранена.

И кучетата са така – ближат си топките, защото могат. Казал го е народният певец. Аз само потвърждавам и си запалвам цигара. По правило – след секс. Дано да не е бил с мъжа ви…


Вижте още… Каква е тайната на добрия секс в дългите връзки?

СПОДЕЛИ
Предишна статияМария Касимова: Всеки мъж трябва да има в живота си по една Мария
Следваща статияКакво не знаем за българската азбука
Ружа Буковска
Корените на фамилия Буковски се губят някъде в далечна Арика, Чили. Това, което не cъм загубила обаче, е горещата кръв на предците си по бащина линия. Дързостта ми отива... понякога твърде далеч. Не живея по правилата, но пък обичам да разказвам истории за това как ги нарушавам. В живота ми няма табута и съм готова да експериментирам с хора, ситуации, чувства и предразсъдъци. Социалното пространство е любимото ми място за игра, в което понякога губя, понякога печеля, но винаги намирам история, която си струва да бъде споделена.

1 КОМЕНТАР

  1. Забавно, но истинската основна причина мъжете да изневеряват е , защото не получават от съпругите си това, от което имат нужда, а се намират по-умни жени, които да им го осигурят 🙂 Елементарно, нали?

Отговор