Джулия Робъртс: Усмихнатата романтичка на Холивуд

Джулия Робъртс
Усмивката на Джулия Робъртс е неповторима, а смехът й - заразителен.

Любимото ѝ хоби е да плете. А двама от най-добрите ѝ приятели се казват Дензъл Уошингтън и Брус Уилис. Досетихте ли се вече? Тя е Джулия Робъртс.

Навремето дори през ум не ѝ е минавало, че ще се превърне в една от най-известните американски актриси на всички времена. За сметка на това и в разрез с (не)очакванията ѝ, Джулия Робъртс прави повече от успешна кариера в Холивуд. А в света едва ли има човек, който да не е гледал Хубава жена или друг кино шедьовър с нейно участие.

Всичко започва, когато брат ѝ – Ерик Робъртс, успява да реализира някои успехи в киното. Джулия също решава да се пробва, макар преди това да учи журналистика и да е далеч от актьорското поприще. По-голямата ѝ сестра Лиса също е част от редиците на Холивуд. Първите по-големи успехи на Джулия Робъртс идват през 1988 г., след снимките на Mystic Pizza и Satisfaction. Две години по-късно излиза

Хубава жена
Джулия Робъртс и Ричард Гиър в култовия филм Хубава жена.

филмът, белязал кариерата ѝ завинаги

и пожънал грандиозен успех – Хубава жена. За ролята си в него Робъртс получава номинация за Оскар в категория Най-добра женска роля. А голямата усмивка и прекрасният ѝ глас завладяват киното и неговите фенове завинаги.

През годините актрисата става част от различни в жанрово отношение ленти. Но според зрителите и нейните многобройни фенове, силата ѝ е най-вече в романтичните филми. Някои от по-известните роли на Джулия Робъртс са тези във филмите Хубава жена (1990), Версия пеликан (1993), Сватбата на най-добрия ми приятел (1997), Нотинг Хил (1999), Булката беглец (1999), Ерин Брокович (2000) и др. За последния от изброените, актрисата печели най-престижната награда в света на киното – Оскар за най-добра женска роля.

[Прочетете още някои от най-запомнящите се мисли на звездата]

Джулия Робъртс семейство
Джулия Робъртс със семейството си на представянето на нова модна линия на сърфиста Кели Слейтър през 2015 г.

Личният живот на звездата преминава през спрягането ѝ във връзки с няколко нейни колеги през годините. Както и един неуспешен брак с Лайл Ловет, който трае само 2 години и завършва с развод. За доста дълъг период от време актрисата е сгодена за колегата си Кийфър Съдърланд, но къса с него само няколко дни преди дълго планираното им сватбено тържество. В крайна сметка Джулия се жени за кинематографа Даниел Модър през 2002 г. и двамата имат три деца. И така, препускайки между личния живот и добрата кариера, лека-полека тя се превръща в

една от най-скъпо платените и харесвани холивудски актриси на всички времена

Джулия Робъртс е родена на 28 октомври 1967 г. в Смирна, щата Джорджия. Своята красота вероятно дължи на смесените корени в своя произход – английски, немски, шведски, ирландски, шотландски и уелски. От малка се увлича по вегетарианството, заради голямата си любов към животните. Години по-късно става благодетел и доброволец към УНИЦЕФ. Посещава множество страни по света, в това число Хаити и Индия.

Джулия Робъртс
Джулия с най-мечтаната филмова награда Оскар.

Но благородството ѝ не се ограничава само с това (не че е малко). Тя “дарява” името си за инициатива, чрез която да бъдат събрани средства за изследване, търсещо лек срещу опасна детска болест. Синдромът на Рет е неврологично заболяване, което може да доведе до ранна детска смърт и засяга най-вече момиченца на възраст от 2 до 6 г.

Добротата, която очевидно актрисата носи отвътре и

актьорските ѝ заложби не са всичко, което Джулия Робъртс притежава

Красотата ѝ също е качество, признато от множество познавачи и ценители. През 2000 г. (както и няколко пъти преди това) американката се нарежда в класацията на 50-те най-красиви хора в света на сп. People. 3 години по-рано пък е обявена за една от 100-те най-големи звезди в света на киното на всички времена на сп. Empire (UK). През годините е ставала част от още безброй престижни класации на всички реномирани издания, телевизии и шоу програми.

Припомняме ви една забавна история, свързана с името на Джулия Робъртс. Така беше кръстен скелет на почти 8 хил. години, намерен по време на разкопки край Враца през 2008 г. Каква е причината ли? Разбира се, правилно подредените зъби и страхотна усмивка, която се смята, че е имала жената. Точно а ла прекрасната и лъчезарна Джулия Робъртс.

Вижте още: Историята на чистача, който превзе киното Джордж Клуни

Отговор