10 типа жени, които може да видите във фитнеса

0
фитнеса
За жените във фитнеса. Снимка: www.pixgood.com

Рано или късно всички се сблъскваме с реалността и с нуждата от работа, а покрай нея и с общуването с различен тип хора. И така след като завърших социология (за което ви разказах в „Седем урока, които научих, след като завърших университет”), попаднах в един дамски фитнес, където съм инструктор. Там срещнах невероятна палитра от характери, които описвам в десет основни типа специално за читателите на Lifebites.bg.

Жените във фитнеса

  1. Надъханата. Тя идва с желанието да отслабне веднага, независимо от цената. В желанието си да постигне резултат, този типаж посетителка на фитнесцентровете изпълнява стриктно всяко упражнение, което треньорът й дава. Лошото е, че и лесно се отказва, ако не получи веднага мечтаната фигура. Тези жени в повечето случаи са разговорливи, а типичният въпрос, който може да се очаква е: „За един месец колко килограма ще сваля?“.
жени във фитнеса
Надъханата идва във фитнеса с цел и иска да я постигне веднага.
  1. Плахата. Този тип жени са такива и в личен план. Това са момичетата, които не са били особено популярни в гимназията и това доста често няма нищо общо с външния им вид. При тях се среща така наречения „синдром на грозното пате“ – свързва се с момичета, които не са се възприемали като красиви в ранна възраст и въпреки че в момента изглеждат добре, те все още не се възприемат по този начин. Плахият тип жени също изпълняват стриктно всички упражнения, но не говорят особено с околните, поне докато не свикнат с тях. Тези момичета винаги са интелигентни и когато се отпуснат, са доста добра компания.
жени във фитнеса
Плахата е стриктен изпълнител във фитнеса. Снимка: www.vanessaruns.com
  1. Недоверчивата. Това е типът жени, които идват във фитнеса с дъвка и надменна физиономия. Те общуват с теб сякаш ги лъжеш и използват паразитни като „Хм“, докато им обясняваш как да тренират. Това е типът „Око да види – ръка да пипне”. Тези жени идват с предубеждението, че нищо няма да излезе от тренировката и дори не са сигурни защо са дошли. Хубавото при тях е, че когато се уверят, че няма да им се случи нищо страшно, стават (или поне някои от тях!) доста приятни клиенти.
  2. Самоуверената. Тази жена идва с предубеждението, че знае всичко и няма как да я научиш на нещо ново. Тя е посещавала други фитнеси и е абсолютно уверена, че е достигнала максимума на това, което спортът може да й даде. Е, мили дами, това изобщо не е вярно! Дори и най-добрият спортист на света може да научи нещо ново, та дори и тази новост да е само разнообразна хореография на упражненията.
жени във фитнеса
Самоуверената мисли, че знае всичко. Снимка: www.fineartamerica.com
  1. Мрънкащата. Тя винаги е недоволна от упражнението, независимо какво е. На този тип „спортистка“ просто не може да бъде угодено по никакъв начин. От нея можеш да чуеш изречението „Не ми го давай това упражнение, че ми е трудно“ и няма начин да й обясниш, че за да получи резултат, трябва да й е трудно. Това обикновено са жени, които никога през живота си не са спортували и които са провокирани от някакви обстоятелства да си обърнат внимание на една по-зряла възраст.
жени във фитнеса
Мрънкаща или усмихната във фитнеса?
  1. Майтапчийката. Този тип подобно на по-горния мрънка, но разликата е, че майтапчийката се самоиронизира и го прави не толкова заради трудността на упражнението, а просто, за да върви разговора. С нея никога не е скучно – и за треньора, и за околните.
фитнес
Майтапчийката се самоиронизира. Снимка: www.stepzfitness.com.au
  1. Мързеливата. Тя прави упражненията с толкова хъс и скорост, че е способна да убие ентусиазма на всеки! За такъв тип хора непрекъснато се питам дали изобщо знаят защо дишат. Най-лошото е, че за тях това, че са отишли на фитнес само по себе си е върхово постижение. Те очакват резултати и то в кратки срокове. Е мили дами, без да се понапънете малко няма как да се радвате на перфектно тяло.
  1. Нахалната. Това, заедно със следващата точка са най-лошото, което може да се случи на един фитнес инструктор. Доста често тези хора не се разпознават, докато не се опитат да дойдат на фитнес с изтекла карта или такава на чуждо име. Най-лошото, е че всеки един от типовете може да се превърне иченно в този нагъл типаж. Нахалната е склонна да дойде на фитнес и уж случайно да не си покаже картата, защото е изтекла вчера. Друга характерна постъпка е това да не е изразходила посещенията си за месеца, който има и да се пазари да й бъде удължена картата, сякаш ако си купи хляб и той мухляса, защото не го е изяла, ще го върне в магазина. Такъв тип хора изобщо не осъзнават, че това, което правят е нередно или по-лошият вариант – изобщо не им пука.
фитнес
На нахалната не й пука за нередностите, които върши. Снимка: www.alaska-in-pictures.com

9. Нахаканата. Това е типичният поп-фолк тип жена, в дамските фитнеси се среща по-рядко, тъй като няма пред кого да се перчи. Тя изглежда добре без особени усилия и си мисли, че това я прави нещо по-специално от останалите хора. Освен това не се свени да демонстрира мнението си. Представителките на този тип обикновено са обвързани с някой заможен господин, който им осигурява някакво положение в обществото и естествено, те парадират с това.

10. Клиентът-мечта. И накрая оставям най-приятния тип – клиентът-мечта. Да, има и такъв! Това са хората, които никога не се опитват да досадят по някакъв начин или да парадират с нещо, те просто идват да тренират и го правят с удоволствие и стриктно. Този тип хора лесно се харесват на всеки, защото са комуникативни и добронамерени. С тях също както с майтапчиите никога не е скучно и си заслужава да се работи, защото те наистина постигат резултати. Това са хората, които доста често се превръщат в приятели и правят работното време доста по-приятен период.

жени във фитнеса
Нахаканата идва рядко във фитнеса, защото няма пред кого да се перчи. Снимка: www.salon.com

Независимо с какви хора ни сблъсква живота е важно да се научим, че трябва да ги приемаме такива каквито са, освен ако не искаме да полудеем. Човек може да изисква перфектност от околните само тогава, когато може да предложи такава в замяна. Това не означава, че трябва да се примиряваме с всички и всичко, а че просто трябва да станем по-търпеливи и да се опитваме да гледаме и от другата страна, да приемаме и друго мнение. Защото животът има странно чувство за хумор и не се знае какво ни чака зад следващия ъгъл.

СПОДЕЛИ
Предишна статия15 болести, от които страдат само германците
Следваща статияИсториите на един (не)обикновен милионер (Втора част)
Ивана Чакалска
На 24 години съм и съм завършила специалност социология в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. В свободното си време обичам да спортувам, да чета книги и както всички млади хора да се срещам с приятели. Смятам, че хората не трябва да остават безразлични към нищо от случващото се около тях, било то, че по улиците има много бездомни животни, или че някой не зачита правилата за движение по пътищата. Иска ми се да кажа, че това, което ме вдъхновява винаги е хубавото – чистите отношения между хората, любовта и грижата за околните, но не винаги е така, защото вдъхновение носят и негативните ситуации в живота и пишейки за тях чувствам, че не оставам безразлична към проблем, към нещо което не мога да промeня.

Отговор