Горските хора, които живеят по дърветата

Finca Bellavista е впечатляващ град в дърветата

0
горските хора - Коста Рика
В Коста Рика Пепеляшка предпочита да отглежда тикви, вместо да ходи по балове.

Светът е голям. Достатъчно голям, за може всеки да си го направи по свой дизайн. Малко успяват. Но пък тези, които реализират мечтите си, оставят следа сред тълпата. Когато за първи път се сблъсках с горските хора, думата, която заля съзнанието ми беше: свобода.

Коста рика
Автентична социална мрежа на горските хора в Коста Рика.

Една двойка от Колорадо успява не само да построи своята мечтана къща сред дърветата, но и да обедини около себе си цяло общество на вдъхновени “горски хора”.

Ерика и Мат Хоган наричат свой дом прекрасна дива дъждовна гора

от 600 акра в Коста Рика. Когато случайно намират безумно красивото място, застрашено от изсичане, решават да го купят и да се пренесат да живеят там.

горските хора
Горските хора не обичат отъпканите пътища. Затова създават свои.

“А защо не построим къщи на дърветата?” – се пита Ерика и скоро от тази на пръв поглед налудничава мисъл се ражда цяло горско село в сърцето на гората.

Вижте още: 8 изумителни пешеходни моста

Коста Рика
Това общество знае, че да излезеш за малко вече не е нещо обикновено.

“Това е много динамична среда” – споделя Хоган – “Когато се качиш там горе и видиш нов клон, пораснал през хола ти, не можеш просто да го отчупиш. Трябва да реагираш спрямо тези ситуации и да приемаш известни промени в дизайна.”

Коста Рика
Сред къщите в Коста Рика има истински шедьоври на архитектурата.

Ерика и Мат твърдят, че къщите сред дърветата са като снежинките, няма две еднакви. Може би точно това е причината те да привлекат и множеството им приятели. Съседите по дървета имат собствен бар, разменят си продукти, седят заедно на верандите си, имат и интернет.

бар на дърво
По-добрият бар.

Разбира се, всички идеи на новодомците, минават първо през т. нар. Environmental Review Board, който одобрява строежите на територията на Коста Рика. Когато и последното изискване е удовлетворено, се появява официално Finca Bellavista – името на впечатляващия “град” в дърветата.

дом в дърветата
Домът е там, където си го построиш.

Най-хубавото е, че

горските хора имат обща мисия:

да дадат възможност на екологично настроените индивиди като тях да се слеят с върховете на дърветата в една обща екосистема, като запазват видовото разнообразие и естествената природна среда.

къщи в дърветата
Къщите по дърветата имат автентична извънградска стилистика.

За желаещите да заменят 5-звездния хотел с истинско приключение сред природата затвореното общество на Finca предлага редица опции – доброволци от всички краища на света са добре дошли срещу такса от $100 на седмица, като е препоръчително ентусиастите да планират престоя си за не по-малко от месец.

дървета - къщи
Придвижването е предизвикателство, което няма да забравите.

Трябва да си призная – идеята да се изгубиш някъде далеч изобщо не е лоша. Особено, ако целта е да намериш себе си. И особено, ако зад теб застанат и съмишленици.

град в дърветата
Дъждовната гора има свой език на общуване.

Ако вашият хол не е в Дъждовната гора, все пак можете да помечтаете, докато се разхождате виртуално из Finca Bellavista ТУК.

Отговор