Крисия Тодорова за живота след Шоуто

0
Крисия Тодорова
Крисия Тодорова - на сцената на Детската Евровизия в София през 2015 г. и вече тийнейджър. Снимки: Личен архив

Съвсем неотдавна едно българско дете покори сърцата на малки и големи – в България и в цяла Европа. За нула бройки стана най-известното дете в страната. Доведе дори Детската Евровизия в София. С усмивката и големия си талант стопли сърцата на много хора и го правеше редовно, чрез изявите си в известно телевизионно шоу. Появяваше се и на голямата сцена на концерти, където видимо се държеше не по-малко професионално от останалите участници, които обаче за разлика от нея са врели и кипели години наред в този бизнес. От няколко месеца обаче Крисия Тодорова не е постоянно на екран. И колкото хора попитах знаят ли нещо за нея, ми отговориха, че представа нямат къде е и с какво се занимава сега.

В навечерието на 14-ия ѝ рожден ден, от Lifebites.bg потърсихме малката порастваща чаровница, за да ни разкаже какво я вълнува сега и с какво се занимава. Оказа се, че е не по-малко заета от преди. С какво и как – ще разберете от разговора по-долу с

талантливата Крисия Тодорова за живота ѝ след Шоуто на Слави


Крисия Тодорова
Крисия Тодорова. Снимки: Личен архив

Когато се появява за насрочената ни виртуална среща, Крисия току-що е приключила с поредния си урок по солфеж. Защото след броени дни я чакат изпити за Музикалното училище в София и тя се готви изключително сериозно за тях. И въпреки това, когато я питам как е, първата реакция е на огромната лъчезарна усмивка, която всички познаваме и отговор: “Супер съм”. После уточнява, че е изморена след матурите и тестовете, защото е учила много за тях и се радва, че вече са зад гърба ѝ.

Мен обаче ме вълнува музиката. Значи не е просто хоби – нещо, с което се справя по-добре от всеки друг? Нещо, което я постави в центъра на вниманието, но от което може и да се откаже след здравата работа и тежкото ежедневие, на което беше подложена през последните години?

“Не, продължавам с музиката и занапред професионално. Ще кандидатствам поп и джаз пеене. Искам още да свиря на китара”.

Казва, че ако успее да влезе в желаното училище, вероятно ще запише също часове по актьорско майсторство и ще търси танцова формация в София, в която да продължи да се занимава с танци. Защото освен пеенето, това е другата ѝ голяма страст. И рисуването също. Общо взето, няма голяма разлика с нещата, които я вълнуваха и преди няколко години, когато даде първото си интервю за онлайн списание Lifebites.bg.

Мисля си обаче – защо това дете изглежда притеснено?

Точно тя? Едва ли може да има съмнение, че мястото ѝ е в Музикалното училище. След успехите на Евровизия, фурора по време на концертите на Слави, успешните участия в шоуто му и т.н., едва ли може да има каквото и да било притеснение. И в същото време – адмирирам сериозността, с която се отнася към поредното предизвикателство, пред което е изправена. Вниманието и липсата на самонадеяност, която може да ѝ изиграе лоша шега. Питам я какви са темите, които я вълнуват най-много в момента:

“Училището. И приятелството – да има човек, с когото всичко да можеш да споделиш. Това ми е важно, защото както съм казвала и преди – губя приятели заради известността си. Трудно е да намериш някой, който иска да е с теб заради теб самия, а не заради славата ти. Целта ми в София е да започна отначало. Ново училище, нови хора, нещо добро да ми се случи”.

Разбира се, не мога да не я попитам веднага за

Крисия Тодорова
Крисия до Слави по време на концерта в Арена Армеец през 2015 г.

раздялата ѝ с Шоуто на Слави

С майка ѝ Ангелина Попова обясняват, че просто рубриката Запознай се с малките е приключила, но са в добри отношения с екипа на Слави и вратите им за бъдещи проекти заедно са отворени. Страничният ефект от липсата на заетост в момента е, че Криси е по-спокойна и има повече време за училището и хобитата си. Питам я как е успявала да се справя преди.

“Много често се налагаше да отсъствам от училище, изпусках много. По български наваксвах, обаче с математиката имах проблеми, защото там се изискват упражнения, а с пеенето и ангажиментите не оставаше много време”.

И нищо чудно, че сега училището е заело огромна част от времето и вниманието ѝ. Но пък за тези няколко години, откакто взриви за първи път социалните мрежи с изпълнението си на кастингите за партньорка на г-н Андреев, Крисия Тодорова е натрупала такъв житейски и професионален опит, какъвто малцина имат шанса да придобият.

Доколко преживяното я е променило?

“Съвсем ме промени. Научих много от всякакви преживявания, предизвикателства, имах голямо професионално израстване. Чувствам се по-голяма, отколкото съм. И съм много благодарна на Слави и екипа”.

Крисия
Крисия Тодорова с Валя Балканска. Снимки: Личен архив

Тук се намесва майка ѝ Анджи, която обяснява, че още 10 години усилен труд не биха могли да се изравнят с това, което дъщеричката ѝ е научила и преживяла в работата с Ку-Ку бенд. А уроците – те са били трудни, ценни, но и често пъти забавни. Крисия казва:

“Всичко беше много важно. Научих се да работя бързо. Сега много бързо уча, схващам, запомням. Също важни бяха отношенията с хората, как да се държиш с другите. Самото възпитание, което те ми дадоха. Всичко, което преживях с тях”.

Първото, за което се сещат Криси и майка ѝ, когато ги питам за трудностите, е темпото, с което е трябвало да се работи. Това, че времето все не е стигало. Буквално в рамките на 2 часа е трябвало да се смени песен или сценарий, да се настрои детето към промяната и да отреагира адекватно. За това се изисквали сериозна физическа и психическа издържливост.

“Бях много натоварена. Все плачех. Тези трудни моменти си ги изкарвах през сълзите… Много пъти ми тежеше и ми идеше да се откажа. Разбира се, това е било в моменти на емоция. Когато съм се чувствала изморена и съм мислела, че не мога да продължа повече. Но това е било за малко. После съм продължавала. И се научих да съм силна, въпреки че понякога беше много трудно”.

Крисия Тодорова с Евгени Димитров Маестрото
Крисия Тодорова с Евгени Димитров Маестрото през 2016 г. Снимки: Личен архив

В същото време, Криси държи да обясни,
че се е чувствала много близка с целия екип

“Беше като семейство. И с тях винаги е много забавно. На големите концерти особено винаги е било готино. И това е, което ми липсва. Надявам се отново да мога да го преживея”.

Сега Крисия Тодорова има свой YouTube канал, в който качва кавъри на известни и любими парчета. Иска нещата ѝ да изглеждат професионални, затова качва само когато клиповете са наистина готови. Защото процесът е бавен, изисква много работа.

В предишното ни интервю любимият ѝ изпълнител беше Джъстин Бийбър. На въпроса кой е неин любимец сега, отговаря:

“Все още харесвам Джъстин, но в момента съм по-впечатлена от Ариана Гранде. Заради новите песни и заради поведението ѝ. Когато стана инцидентът в Манчестър, тя посети всички ранени деца, помогна с пари на всички, направи специален благотворителен концерт. И това ме впечатли много. Това кара човек да се замисли, че трябва да се прави добро, да е съпричастен към другите. И това много ми харесва. Пък и Ариана прави страхотни неща като музика, видео и т.н. Но не е важно само сценичното поведение. Всичко е важно. И какъв човек е извън сцената. Какво има в сърцето…”

Крисия Тодорова на сцената
Крисия на сцената. Снимки: Личен архив

Тук се намесва отново Анджи с уточнението, че тази тема не е новост за Крисия. Тя винаги се е притеснявала от завистливи и лоши хора, които са готови да причинят болка на другите:

“Като майка мога да кажа, че Криси винаги е била много добро дете. Любвеобвилно, много раздаващо се, винаги ще помогне на някого в нужда, ще съжали някого, ако не се чувства добре, ще се опита да му помогне дори само с 2-3 думи или с някакъв жест. Винаги се е раздавала. Боли я много, когато я използват, пренебрегват и предават”.

Тук ми идва наум, че Криси често пее песни, в които се говори за любов. И се чудя какво ли влага в тях? Още повече, щом е толкова чувствителна. Пък и видимо предава добре емоцията на песните, сякаш съпреживява всяка дума по време на изпълнението си. Затова я питам какво е за нея любовта и какво си представя, когато пее такива песни?

“Все още любовта е нещо, насочено към семейството. И към приятелите. Към момче – не, още не. По време на такава песен си мисля за близък човек, когото обичам и за когото смятам, че песента е подходяща. Или пък си представям човек, който след време ще бъде в живота ми и ще заслужава да му я пея”.

Обратно към страстите на Криси. Обяснява, че много обича да плува, ските, танците. Изобщо, да има движение. Освен чрез сълзите, това е другият начин да се справя с напрежението – чрез спорта. Чете, когато намери време. Книгите, които я привличат най-много, са свързани с фантазии и мистерии. Такива са и филмите, които гледа с най-голямо удоволствие.

Крисия - любимото дете-чудо на България
Крисия – любимото дете-чудо на България. Снимки: Личен архив

И понеже разговорът ни е в навечерието на рождения ден на талантливата Крисия Тодорова, логично я питам вълнува ли се от предстоящия празник. Отговорът леко ме изненадва:

“Ден като ден. Ще го отпразнуваме, разбира се, но… аз май много не обичам да пораствам…”

Е, мило дете, ти щеш – не щеш, порастваш. Но запази доброто си сърце, чара и спонтанността си. С това можеш само да печелиш! Цял живот!


Вижте още предишния ни разговор с Крисия Тодорова, когато беше във вихъра на славата

Не пропускайте и разговора ни с майка ѝ Ангелина Попова

Отговор