Крисия Тодорова за живота след Шоуто

Крисия Тодорова
Крисия Тодорова - на сцената на Детската Евровизия в София през 2015 г. и вече тийнейджър. Снимки: Личен архив

Съвсем неотдавна едно българско дете покори сърцата на малки и големи – в България и в цяла Европа. За нула бройки стана най-известното дете в страната. Доведе дори Детската Евровизия в София. С усмивката и големия си талант стопли сърцата на много хора и го правеше редовно, чрез изявите си в известно телевизионно шоу. Появяваше се и на голямата сцена на концерти, където видимо се държеше не по-малко професионално от останалите участници, които обаче за разлика от нея са врели и кипели години наред в този бизнес. От няколко месеца обаче Крисия Тодорова не е постоянно на екран. И колкото хора попитах знаят ли нещо за нея, ми отговориха, че представа нямат къде е и с какво се занимава сега.

В навечерието на 14-ия ѝ рожден ден, от Lifebites.bg потърсихме малката порастваща чаровница, за да ни разкаже какво я вълнува сега и с какво се занимава. Оказа се, че е не по-малко заета от преди. С какво и как – ще разберете от разговора по-долу с

талантливата Крисия Тодорова за живота ѝ след Шоуто на Слави


Крисия Тодорова
Крисия Тодорова. Снимки: Личен архив

Когато се появява за насрочената ни виртуална среща, Крисия току-що е приключила с поредния си урок по солфеж. Защото след броени дни я чакат изпити за Музикалното училище в София и тя се готви изключително сериозно за тях. И въпреки това, когато я питам как е, първата реакция е на огромната лъчезарна усмивка, която всички познаваме и отговор: “Супер съм”. После уточнява, че е изморена след матурите и тестовете, защото е учила много за тях и се радва, че вече са зад гърба ѝ.

Мен обаче ме вълнува музиката. Значи не е просто хоби – нещо, с което се справя по-добре от всеки друг? Нещо, което я постави в центъра на вниманието, но от което може и да се откаже след здравата работа и тежкото ежедневие, на което беше подложена през последните години?

“Не, продължавам с музиката и занапред професионално. Ще кандидатствам поп и джаз пеене. Искам още да свиря на китара”.

Казва, че ако успее да влезе в желаното училище, вероятно ще запише също часове по актьорско майсторство и ще търси танцова формация в София, в която да продължи да се занимава с танци. Защото освен пеенето, това е другата ѝ голяма страст. И рисуването също. Общо взето, няма голяма разлика с нещата, които я вълнуваха и преди няколко години, когато даде първото си интервю за онлайн списание Lifebites.bg.

Мисля си обаче – защо това дете изглежда притеснено?

Точно тя? Едва ли може да има съмнение, че мястото ѝ е в Музикалното училище. След успехите на Евровизия, фурора по време на концертите на Слави, успешните участия в шоуто му и т.н., едва ли може да има каквото и да било притеснение. И в същото време – адмирирам сериозността, с която се отнася към поредното предизвикателство, пред което е изправена. Вниманието и липсата на самонадеяност, която може да ѝ изиграе лоша шега. Питам я какви са темите, които я вълнуват най-много в момента:

“Училището. И приятелството – да има човек, с когото всичко да можеш да споделиш. Това ми е важно, защото както съм казвала и преди – губя приятели заради известността си. Трудно е да намериш някой, който иска да е с теб заради теб самия, а не заради славата ти. Целта ми в София е да започна отначало. Ново училище, нови хора, нещо добро да ми се случи”.

Разбира се, не мога да не я попитам веднага за

Крисия Тодорова
Крисия до Слави по време на концерта в Арена Армеец през 2015 г.

раздялата ѝ с Шоуто на Слави

С майка ѝ Ангелина Попова обясняват, че просто рубриката Запознай се с малките е приключила, но са в добри отношения с екипа на Слави и вратите им за бъдещи проекти заедно са отворени. Страничният ефект от липсата на заетост в момента е, че Криси е по-спокойна и има повече време за училището и хобитата си. Питам я как е успявала да се справя преди.

“Много често се налагаше да отсъствам от училище, изпусках много. По български наваксвах, обаче с математиката имах проблеми, защото там се изискват упражнения, а с пеенето и ангажиментите не оставаше много време”.

И нищо чудно, че сега училището е заело огромна част от времето и вниманието ѝ. Но пък за тези няколко години, откакто взриви за първи път социалните мрежи с изпълнението си на кастингите за партньорка на г-н Андреев, Крисия Тодорова е натрупала такъв житейски и професионален опит, какъвто малцина имат шанса да придобият.

Доколко преживяното я е променило?

“Съвсем ме промени. Научих много от всякакви преживявания, предизвикателства, имах голямо професионално израстване. Чувствам се по-голяма, отколкото съм. И съм много благодарна на Слави и екипа”.

Крисия
Крисия Тодорова с Валя Балканска. Снимки: Личен архив

Тук се намесва майка ѝ Анджи, която обяснява, че още 10 години усилен труд не биха могли да се изравнят с това, което дъщеричката ѝ е научила и преживяла в работата с Ку-Ку бенд. А уроците – те са били трудни, ценни, но и често пъти забавни. Крисия казва:

“Всичко беше много важно. Научих се да работя бързо. Сега много бързо уча, схващам, запомням. Също важни бяха отношенията с хората, как да се държиш с другите. Самото възпитание, което те ми дадоха. Всичко, което преживях с тях”.

Първото, за което се сещат Криси и майка ѝ, когато ги питам за трудностите, е темпото, с което е трябвало да се работи. Това, че времето все не е стигало. Буквално в рамките на 2 часа е трябвало да се смени песен или сценарий, да се настрои детето към промяната и да отреагира адекватно. За това се изисквали сериозна физическа и психическа издържливост.

“Бях много натоварена. Все плачех. Тези трудни моменти си ги изкарвах през сълзите… Много пъти ми тежеше и ми идеше да се откажа. Разбира се, това е било в моменти на емоция. Когато съм се чувствала изморена и съм мислела, че не мога да продължа повече. Но това е било за малко. После съм продължавала. И се научих да съм силна, въпреки че понякога беше много трудно”.

Крисия Тодорова с Евгени Димитров Маестрото
Крисия Тодорова с Евгени Димитров Маестрото през 2016 г. Снимки: Личен архив

В същото време, Криси държи да обясни,
че се е чувствала много близка с целия екип

“Беше като семейство. И с тях винаги е много забавно. На големите концерти особено винаги е било готино. И това е, което ми липсва. Надявам се отново да мога да го преживея”.

Сега Крисия Тодорова има свой YouTube канал, в който качва кавъри на известни и любими парчета. Иска нещата ѝ да изглеждат професионални, затова качва само когато клиповете са наистина готови. Защото процесът е бавен, изисква много работа.

В предишното ни интервю любимият ѝ изпълнител беше Джъстин Бийбър. На въпроса кой е неин любимец сега, отговаря:

“Все още харесвам Джъстин, но в момента съм по-впечатлена от Ариана Гранде. Заради новите песни и заради поведението ѝ. Когато стана инцидентът в Манчестър, тя посети всички ранени деца, помогна с пари на всички, направи специален благотворителен концерт. И това ме впечатли много. Това кара човек да се замисли, че трябва да се прави добро, да е съпричастен към другите. И това много ми харесва. Пък и Ариана прави страхотни неща като музика, видео и т.н. Но не е важно само сценичното поведение. Всичко е важно. И какъв човек е извън сцената. Какво има в сърцето…”

Крисия Тодорова на сцената
Крисия на сцената. Снимки: Личен архив

Тук се намесва отново Анджи с уточнението, че тази тема не е новост за Крисия. Тя винаги се е притеснявала от завистливи и лоши хора, които са готови да причинят болка на другите:

“Като майка мога да кажа, че Криси винаги е била много добро дете. Любвеобвилно, много раздаващо се, винаги ще помогне на някого в нужда, ще съжали някого, ако не се чувства добре, ще се опита да му помогне дори само с 2-3 думи или с някакъв жест. Винаги се е раздавала. Боли я много, когато я използват, пренебрегват и предават”.

Тук ми идва наум, че Криси често пее песни, в които се говори за любов. И се чудя какво ли влага в тях? Още повече, щом е толкова чувствителна. Пък и видимо предава добре емоцията на песните, сякаш съпреживява всяка дума по време на изпълнението си. Затова я питам какво е за нея любовта и какво си представя, когато пее такива песни?

“Все още любовта е нещо, насочено към семейството. И към приятелите. Към момче – не, още не. По време на такава песен си мисля за близък човек, когото обичам и за когото смятам, че песента е подходяща. Или пък си представям човек, който след време ще бъде в живота ми и ще заслужава да му я пея”.

Обратно към страстите на Криси. Обяснява, че много обича да плува, ските, танците. Изобщо, да има движение. Освен чрез сълзите, това е другият начин да се справя с напрежението – чрез спорта. Чете, когато намери време. Книгите, които я привличат най-много, са свързани с фантазии и мистерии. Такива са и филмите, които гледа с най-голямо удоволствие.

Крисия - любимото дете-чудо на България
Крисия – любимото дете-чудо на България. Снимки: Личен архив

И понеже разговорът ни е в навечерието на рождения ден на талантливата Крисия Тодорова, логично я питам вълнува ли се от предстоящия празник. Отговорът леко ме изненадва:

“Ден като ден. Ще го отпразнуваме, разбира се, но… аз май много не обичам да пораствам…”

Е, мило дете, ти щеш – не щеш, порастваш. Но запази доброто си сърце, чара и спонтанността си. С това можеш само да печелиш! Цял живот!


Вижте още предишния ни разговор с Крисия Тодорова, когато беше във вихъра на славата

Не пропускайте и разговора ни с майка ѝ Ангелина Попова

СПОДЕЛИ
Предишна статияБрук Шийлдс: Красавицата със скандалните роли
Следваща статияВреме за притчи: Притча за зазидани мечти
Кристина Колева
По натура съм любопитка, по душа съм скиталка. Само с това мога да обясня факта, че от няколко години живея в чужбина, макар от цялото си сърце да обичам България. Обичам да се смея, плаша се от скуката. Естествено, дай ми да пътувам, да срещам нови хора, да опознавам нови места. Обикновено съм кротка, но вътре в мен винаги напира една бунтарка. Всъщност, затова станах журналист преди има-няма 20 години. Обичам да разказвам, но преди това внимателно проверявам всяка подадена ми информация. Това трябва да е изкривяване, придобито от годините работа като разследващ журналист. А може пък точно заради тази страст да станах такава. Разследвала съм случаи на корупция и злоупотреби с власт в известно телевизионно предаване. Вярвам, че журналистиката е призвание на всеки, който иска да промени света около себе си и има волята да преследва тази цел.

Отговор