Фейс йога: Лесно и приятно срещу остаряването

Фейс йога
Фумико Такацу е истинско доказателство, че методът Фейс йога работи.

В последните години йогата печели все по-голяма популярност и привлича все повече последователи на своя страна. Както по света, така и у нас. Но освен за тялото си и неговото здраве, не е лошо да се погрижим по същия начин и за лицето си. Особено ако чрез безболезнена и приятна практика можем да се спасим от бръчките, увисването на кожата и другите неприятни последици, появяващи се с натрупването на годините. При това без ботокс, лифтинг, инжекции и скъпоструващи козметични процедури. Как да стане това ли? Алтернативата, която предлагаме на вашето внимание е методът Фейс йога (йога за лице).

Човекът, създал и гарантиращ успеха на т.нар. Face Yoga Method е японката Фумико Такацу. Тя е страстен почитател на традиционната йога от съвсем малка и я практикува повече от 30 години. На 36-годишна възраст обаче Фумико претърпява тежка автомобилна катастрофа. В резултат на инцидента, тя

отключва жестока фобия

Но не към колите и пътуването с тях, а към остаряването. Причината е бързото състаряване на кожата на лицето ѝ вследствие на катастрофата, нараняванията, лекарствата, манипулациите и преживения шок.

Фумико Такацу
Слънчевата японка и нейната йога за лице имат стотици хиляди последователи по целия свят.

Това подтиква борбената японка вместо да се затвори вкъщи и да се подчини на страха си, да действа. Да създаде своя собствена „медицина“, както тя самата я нарича, благодарение на която да върне предишната свежест на лика си. Постепенно Фумико сътворява уникална система от упражнения за лице. Чието практикуване може да отстрани или да не допусне появата на досадните козметични дефекти на остаряването.

Тази система става известна като Фейс йога

Тя съдържа в себе си няколко основни компонента. Най-вече това са упражнения за лицето, разтягане на мускулите и положително заредени енергийно визуализации.

Лицето не е просто визитната ни картичка или това, с което хората свързват името ни. Лицето е много повече. То е важна част от нашето тяло чисто физически. Дом е на цели 43 мускула, за които хората рядко се замислят. Но те могат и трябва да бъдат тонизирани, поддържани и тренирани по абсолютно същия начин, по който правим това с останалите мускули по тялото си. Поне ако офертата да увиснат не ни допада повече от леките и приятни йога упражнения. Това е и философията, залегнала в основата на метода на амбициозната Фумико Такацу.

Фумико
Колко години бихте дали на близо 50-годишната Фумико?

Един ден, както си стоях пред огледалото, аз осъзнах, че така както тренирам мускулите на тялото си, би трябвало да тренирам и тези на лицето. Така се роди Фейс йога методът.

Фейс йога е пътят, чрез който тя успява да се пребори и да превъзмогне своите най-силни страхове и кошмари, свързани с остаряването. Но не е само това. Чрез него тя вдъхва много

надежда, увереност и красота

в животите и лицата на хилядите си фенове. Които от своя страна нарастват все повече и повече с годините. В момента Фейсбук страницата на метода има над 107 хил. последователи.

Първоначално Фумико Такацу разпространява откритието си най-вече сред своите сънародници. Но след като нейната Фейс йога се оказва тотален хит в Япония, тя прехвърля границите на страната и започва да се котира успешно по целия свят. Това се случва някъде към 2006 г. Оттогава до сега Фейс йога вече е набрала милиони последователи. А самата Фумико Такацу

официално е призната за Фейс йога експерт

През годините тя създава разнообразни средства за заздравяване на лицето, козметични продукти, книги, както и официално DVD, въвеждащо клиентите ѝ в тънкостите на йогата за лице. И все пак най-важното от всичко си остават невероятните упражнения, които вдъхновяващата Фейс йога предлага.

Важно е да споменем, че целта на метода, разработен от японката, е не само да ни направи красиви и млади външно. Макар и това на пръв поглед да изглежда основната идея, от не по-малко  значение е и вътрешният ни свят. Здравият дух и тук се оказва необходимо условие за здравото тяло, както твърди известната поговорка.

Талантливата Фумико вече наближава своята 50-та годишнина.

Изглежда поразяващо

добре и собственият ѝ пример е доказателството, което може да ни убеди, че Фейс йога наистина действа. Че методът може да подмлади и озари всяка клетка на лицето ни и да ни кара буквално да забравим годините си. Към момента Такацу живее със съпруга и дъщеря си в Сакраменто, Калифорния. Но твърди, че въпреки задълженията си на съпруга, майка и домакиня, винаги намира време за своите така обичани упражнения за лице и допълва:

Фейс йога
Фейс йога методът се оказва много харесвана практика за хората по света.

“Аз създадох метода Фейс йога, за да ви помогна да се гордеете с това което сте и да крачите с увереност по света.”

Това са част от думите, с които Фумико Такацу посреща всеки нов фен на своя сайт.

На него можете да откриете още подробности за метода на японката, както и истории и снимки на нейните клиенти. Показващи покъртителни резултати при различни хора – от преди и след като са започнали и изпълнявали известно време Фейс йога. Но това, което може би би провокирало най-голям интерес отново са самите упражнения. Част от тях можете да откриете в You Tube канала на Фейс йога метода.


Вижте още… коя е втората най-възрастна йога инструкторка в света

Отговор