Вижте една малко по-различна сватба

Една наистина различна сватба...

Да направиш сватба е да празнуваш любовта и това, което си ти. Каноните на сватбите са почти омастилени с кръв – всяка стъпка се знае и спазва. Което съвсем не е лошо. Лошо е да се страхуваш да бъдеш смел – в принципите и вижданията си за света. А не бива, особено, когато

идеята е толкова, толкова прекрасна

Затова днес ще ви разкажа за двама души, които се обичат и искат да направят своя специален ден специален и за природата, и за своите животни. Неведнъж сме били щастливи свидетели на кучета-сватбари, но да поканиш на сватба повече четирикраки, отколкото двукраки гости си е на ръба на ексцентричното и смелостта!

веган сватба
Двамата влюбени. Снимки: http://www.frontalknots.com/

Добре дошли на сватбата на двама души, които почитат природата и всичко в нея по съвсем естествен начин. Двама вегани, които се бракосъчетават по различни канони – тези на сърцето, емпатията и непукизма от обществото. Когато вярата, че това, което правиш е изконно, вклинено в сърцето ти, част от личността ти, а после намериш човек, който е като теб – единомислец… едно толкова независимо обвързване се случва между тези двама индийци – Шасвати и Картик.

5b60f3ea-20f0-4094-a04f-ef78a5860c55
По-специално събитие, което едва ли би се харесало на всички.

Сватбата им определено няма да е по вкуса на всеки. Тя е ориентирана към природата, чистотата, неподправеността на естествените елементи на Земята – хора и животни. Задраскани от списъка за празненството са много традиционни неща.

Шасвати и Картик празнуват на своята сватба без:

млечни продукти (противници са на еклспоатацията на животните, защото вярват, че хората не сме по-висши от тях)

коприна (идва от малкия, бял, съвсем нежен насекомо-червей на име копринена буба, която варят жива)

пластмаса (веднъж родена, е безсмъртна, най-малко любимото ни безсмъртие)

кожа ( кожата си принадлежи на собственика, не бихме искали и нашата собствена да кърви върху нечий гръб, нали?)

цветя (не и откъснати)

и твърде много прахосване на енергия (ще ползваме нашата собствена).

8ee103f3-6c98-4d24-b797-b1f41870df35
Гостите на сватбата с техните любимци.

Списъкът с гостите на тази сватба също е изумителен. Преоблават космати топки с огромни вибриращи ритмично сърчица, животни, предимно кучета.

Да не поканя кучетата си? Това е като да не поканя сестра си!

272c65dd-feb9-432a-b806-8bb03c518881
Подаръците също са нестандартни.

Подаръци за гостите са малки, свидни, грижливо обвити в стари, вече пенсионирани вестници, продукти от веган произход. Вместо кърпички – вестниците.

Гримът: Такъв, за чиято направа не са тествали върху миловидни животинчета. Без капки кръв в състава си. Без да осакатявам животни, за да увелича потенциала на красотата си.

a495f906-c7a2-4acb-9051-083883f87b89
Гримът също е съобразен с концепцията на сватбата.

Всичко е био и без химикали.

Приборите също са изключително идейни! Те са от материал, който се изяжда след това, хрупкав, вафлен, който не оставя следи по стотици години.

5d2656dd-f239-4b3b-9b49-14c27becd66b
Вафлените лъжички са страхотна идея.

Вече сте се досетили, че храната също е подбрана в този дух. Сватбеното меню е съставено от класическата соя, кашу (все пак предпазва тялото от стареене и е прекрасно за сърцето), бадеми (стимулират мозъчната активност), сушени плодове, сладолед.

714cf516-6cf6-4578-bf54-7214a349afe5
Послания върху кокосови орехи.

Липсата на цветя пък е компенсирана с послания върху кокосови орехи. И ако това не е креативност…

Свещеник на тази нестандартна сватба няма. В неговата роля влизат майките на младата двойка.

Обобщението:

Да, това е трудна сватба. Всичко коства много повече, отколкото което и да е друго бракосъчетаване. Но както каза Камен Донев, правият път е трудният път. Има нещо нередно, ако е лесно.

Тези двама влюбени са решени да празнуват любовта си, така както я разбират. А не да празнуват заради роднини и приятели. Затова не правят компромиси с тези, които няма да съгласни с “дивотиите” и претенциите им. А любовта, тя е състрадание и обич.

Шасвати и Картик искат да оставят на света спомен от обичането си, а не от боклука и варварството си. Заслужава си да се замислим, дори и да не споделяме разбиранията им…


Вижте още: Младоженци на Бузлуджа

Отговор