БЯГСТВА-та на Милица Гладнишка и Полина Христова

0

Летящи тела. Mузика на живо, която пронизва пространството. Tекст, който вълнува, изричайки откровено истини и тайни. Разтърсващ визуален спектакъл, който провокира и вълнува в неистов ритъм.

Това са щрихите на спектакъла БЯГСТВА, който може да видите в Театър Азарян.

teatar azarian

Милица Гладнишка и Полина Христова доказват силата и същността на театралното изкуство, че на сцената комбинацията от талант, доверие и вдъхновение, винаги произвежда вълнение в залата.

Режисьорката Веселка Кунчева прави смел и интригуващ избор с двете актриси, познати и популярни в различно амплоа до този момент. Това е спектакъл, режисиран като игра, като експеримент. И главните участници се втурват в него с пълна сила. Не само това – за първи път Милица Гладнишка се изявява и като композитор на театрална музика.

biagstva-01

Гладнишка и Христова се изправят една срещу друга в изумителна битка, ползвайки две от най-мощните оръжия на сценичното изкуство – гласa и тялото.

БЯГСТВА е спектакъл за невъзможността на индивида да отстои себе си в света на ежедневното затрупване с тонове информация, за това какви трябва да бъдем, какво да харесваме, кого да мразим, кое е добро, кое е зло, на кого да вярваме и как да живеем, казва Веселка Кунчева и допълва:

Бягаме от същността си, бягаме от страховете си, от мечтите си, надеждите, родината си

Човечеството емигрира от Човека в търсене на щастието…

Чрез този спектакъл се опитваме да разберем дали е възможно да бъдем себе си, но не себе си в очите на другите, а себе си в очите на себе си. Дали е възможно да се завърнем в душите си? И всъщност дали не сме се изгубили безвъзвратно?

biagstva-04

 

Lifebites.bg и Театър Азарян предоставят възможност на един от вас да посети безплатно този изключителен спектакъл, при това в компанията на приятел или любим човек. За целта е нужно да се включите в играта на страницата ни във Фейсбук, като харесате поста за играта, който ще видите най-отгоре И като коментар под него дадете отговор на въпроса От какво бихте избягали? Един от вас ще спечели два билета за постановката на 20 февруари 2016 г., а кой ще бъде той, ще определим чрез жребий на случаен принцип. А най-интересните отговори ще обобщим в специална публикация. Повече за играта можете да научите тук – Спечелете билети за театър.

Отговор