Бамбуковата гора Сагано – чуйте Япония

0
бамбуковата гора Сагано
Бамбуковата гора Сагано е една от най-големите забележителности на Киото.

Предградието на Киото Арашияма е известно с влаковата си линия, наречена Сагано, чийто маршрут е осеян с вишневи цветове през пролетта или с наситените цветове на кленовите листа през есента. Арашияма също така е известно с моста си Тогецукю, който може да бъде видян във всички пътеводители за Киото. Все пак има едно друго място, което е не по-малко впечатляващо.

tumblr_mq8qk6sjqt1qzji87o1_1280
Когато задуха вятър, стеблата на бамбука започват да скърцат мистериозно и листата се раздвижват в истински театър на сенките.

Това е бамбуковата гора Сагано – една от най-големите туристически забележителности на Япония. Ако някога сте чели статии със заглавия 100 места, които да видите преди да умрете и Най-красивите гори в света, е твърде вероятно да сте виждали снимки от нея. Сагано е толкова популярна, че дори е на корицата на пътеводителя за Япония на издателството Lonely Planet!

61sfy4c37l-_sx322_bo1204203200_
Бамбуковата гора Сагано е толкова популярна, че дори е на корицата на пътеводителя за Япония на издателството Lonely Planet.

Япония изпитва особена любов към бамбука. Той е неизменна част от историята и културата на страната, от нейните обичаи, митове и легенди. И все пак днес е истинска рядкост да видим бамбукови гори в естественото им състояние – зелени, усойни, с листа, които оформят плътен зелен покрив над пътеките, които ги прорязват.

Гората Сагано

е една такава гора. Можете да се разходите в нея, както с колело, така и пеша. И в двата случая ще се насладите на страхотната гледка на слънчевите лъчи, които проникват през клоните на дърветата, хвърляйки драматични сенки върху пътеката.

Когато задуха вятър, стеблата на бамбука започват да скърцат мистериозно и листата се раздвижват в истински театър на сенките. Всичко е като от друг свят и гората изглежда магическа. Ето защо не е никак случайно, че преди няколко години японското правителство включва Сагано в списъка си 100 Soundscapes of Japan – с места, на които човек може да се наслади на естествените звуци на Япония.


Прочетете още: Тианмен – стъклени пътеки до Рая


1460435992-6132414
Бамбукът образува плътен покрив над главите на поситителите.

Посещението на бамбукова гора Сагано е безплатно. Ако желаете можете също така да наемете рикша. Това удоволствие ще ви струва между 5-7 хил. йени (около 85-120 лева), в зависимост от това къде искате да отидете.

Най-доброто време за посещение на Сагано

е рано сутринта или късно вечерта. Имайте предвид, че е добре да избягвате уикендите. Тогава когато гората е изпълнена с тълпи японски и чуждестранни туристи.


Вижте още… Тези луди капаци на шахти в Япония

Отговор