10 епитафа на известни личности

0
"Това е всичко приятели" - прословутата реплика от анимационното шоу Looney Toons стои на надгробната плоча на Мел Бланк - човекът озвучил много от героите на Уорнър Брадърс.

Някои от най-умните и забавни знаменитости остават такива и в смъртта си. За тях надгробната плоча е не просто камък, отбелязващ мястото на вечния им покой, а още един шанс да направят остроумно и запомнящо се изказване. От Джеси Джеймс през Франк Синатра до Уинстън Чърчил, избрахме десет от най-хумористичните и находчиви епитафа, които стоят на надгробните паметници на известни личности.

Франк Синатра – “Най-доброто предстои.”

31-frank_sinatra_theredlist

Не бихме очаквали Синатра да си замине от този свят без запомнящи се финални думи, които в случая са заглавието на една от най-популярните му песни – The Best Is Yet To Come от албума It Might as Well Be Swing (1964).

Джак Лемън – “Джак Лемън в…”

Легендарният актьор, който ще бъде запомнен с ролите си в Някои го предпочитат горещо, Апартаментът, Стари приятели и Сърдити старчета, дори в смъртта си успява да привлече светлината на прожекторите към себе си, като надгробната му плоча наподобява надписите на филм и гласи просто “Джак Лемън в…”

Били Уайлдър – “Аз съм сценарист, но никой не е перфектен.”

Режисьорът на класики от Златния век на Холивуд като Булевардът на залеза и Апартаментът се шегува с финалната реплика от може би най-известния си филм Някои го предпочитат горещо, която е и една от най-известните финални реплики в историята на киното въобще.

Мел Бланк – “Това е всичко приятели.”

melblanc4
Актьорът Мел Бланк, известен като Човекът с 1000 гласа озвучава безчет анимационни герои на студиото Уорнър Брадърс, сред които Бъгс Бъни, Порки Пиг, Уди Кълвача, Силвестър и др. Епитафът му е намигване към добре познатата финална реплика на Порки Пиг от анимационната поредица Looney Toons.

Уинстън Чърчил – “Готов съм да срещна Създателя. Отделен въпрос е дали Създателят е подготвен за огромното изпитание от срещата си с мен.”

img
Освен, че е министър-председател на Великобритания по време на Втората световна война, Чърчил е известен и с любовта си към пурите и остроумието си, което се проявава и в думите на надгробната му плоча. Чърчил ги произнася навръх 75-ия си рожден ден през 1949 г.

Джон Белуши – “Можеше да ни поразсмее още малко, но неее…”

Белуши е на върха на кариерата си, когато през 1982 г., едва 33-годишен умира от свръхдоза в Лос Анджелис. Той придобива популярност с участието си в известното шоу Saturday Night Live и емблематичната си фраза “Но неее”, която впоследствие вдъхновява и епитафията му.

Стъдс Търкъл – “Любопитството не уби този котарак.”

7studs-terkel-pp
Любопитството със сигурност не е причината за смъртта на майстора на интервюто и носител на награда Пулицър, който умира през 2008 г. на 96-годишна възраст. Точно обратното – в послеслова на мемоарите си Touch and Go Търкъл нарича любопитството основната движеща сила в живота.

Мърв Грифин – “Няма да се видим след това съобщение.”

gal-griffin-2-jpg
Знаменитият американски телевизионен продуцент и водещ на популярните телевизионни шоута Jeopardy, The Gameshow и Wheel of Fortune, който умира през 2007 г. на 82-годишна възраст е известен с фразата си “Ще се видим след рекламите”. Не и този път…

Джеси Джеймс – “Убит от предател и страхливец, чието име не си струва да бъде изписано тук.”

JJ-Ranger-guns-e
В Дивия Запад Джеси Джеймс е легенда от ранга на Робин Худ. Обичан от хората и ненавиждан от властите, Джеймс е предаден от двама души от неговата собствена банда, братята Боб и Чарли Форд, които го застрелват в тила през 1882 г., докато закачва картина на стената. Джеймс е едва на 34 години.

Спайк Милиган – “Казах ви, че съм болен.”

p01hcbw5
Ирландският комик Спайк Милиган, който умира през 2002 г. на 83-годишна възраст нашумява с участието си в телевизионни комедийни шоута и филми като Животът на Браян на комиците от Монти Пайтън. Ироничното в случая е, че епитафът на надгробния му камък е написан на ирландски и част от хората никога няма да разберат какво пише на него.

Отговор