Няколко съвета за успешен флирт

Независимо от своята възраст, всеки човек обича да получава комплименти, да бъде харесван и ухажван.

Ето защо, ако все още нямате постоянен партньор и ви се налага да флиртувате с непознати (в търсене на човека, с когото ще остареете или просто за мимолетна авантюра) – трябва да сте наясно с някои основни “правила” относно свалките.

Допреди няколко години се смяташе, че „свалянето“ е запазена територия и отговорност на мъжете. В наши дни схващанията се промениха. Вече никой не намира за странен фактът, че жените често правят първата крачка. Така че според нас от Lifebites.bg изброените по-долу напътствия се отнасят с еднаква сила, както за мъжете, така и за жените, тръгнали на лов за сърца.

Разговорът. Никога не превръщайте първия разговор при запознанство в натрапчив монолог за самия себе си. Споделяйте, питайте, слушайте! Това е формулата за успешен първи разговор!

Очите. Погледът е едно от основните неща, които разкриват вътрешния свят на хората. Когато ухажвате някого не забивайте поглед в земята и не се оглеждайте хаотично във всички посоки. Старайте се да го гледате в очите, без да се втренчвате в него, така че да го накарате да се почувства неудобно.

Външният вид. Не е вярно, че външният вид няма значение. Поне когато става дума за свалки. Именно външният вид е това, което ни праивлича първоначално в човек, който не познаваме и създава първото ни впечатление за него. Винаги бъдете спретнати, стилни и добре изглеждащи. Така шансът да ви забележат и да ви „вържат“ се увеличава многократно.

Правете й/му комплименти. Схващането, че само жените обичат да получават комплименти е напълно погрешно и невярно. Всеки човек, независимо от пола, се радва, когато го хвалят или получава комплименти. Само не прекалявайте с тях (за да не станете досаден или да изглеждате фалшив и преднамерен) и гледайте да не изтърсите някоя глупост в стремежа си да похвалите другия.

Интелектът. Интелектът е качество, което всички ценят и наистина впечатлява околните. Само внимавайте да не се превърнете в досаден многознайко или в неприятен събеседник, който, за да изтъкне колко много знае комплексира човека отсреща и го кара да се чувства глупаво.

Photo credit: Thomas Hawk / Foter.com / CC BY-NC
Снимка: Thomas Hawk / Foter.com / CC BY-NC

Усмивката. Усмивката е гаранция, ако не за нещо друго, то поне за един приятен и зареждащ разговор с непознат. Усмихнатите хора винаги са предпочитани за компания пред киселяците. Ако сте позитивен и имате такова излъчване – шансът да ви провърви във флирта се повишава значително.

Бъдете смели. Помнете, че единствената причина да не се пробвате да заговорите и спечелите някого са вашите собствени страхове. Бъдете смели и не се страхувайте да рискувате. В крайна сметка единственото лошо нещо, което може да последва е да ви отрежат. Какво толкова?! Не е болка за умиране.

Тактичността. Когато се запознавате с някого, старайте се да бъдете тактични, Не задавайте твърде лични или неуместни за първа среща въпроси. Не нахалствайте и не бъдете твърде настойчиви за каквото и да става въпрос.

Телефонът. В никакъв случай не изваждайте телефона си от джоба/чантата. Мисля, че в тази точка няма нужда от каквито и да било допълнителни пояснения.

Photo credit: The Art of York Berlin / Foter.com / CC BY-ND
Снимка: The Art of York Berlin / Foter.com / CC BY-ND

Чувството за хумор. Чувството за хумор предразполага събеседника ви да се отпусне, да се смее без притеснение и да споделя по-свободно мислите и чувствата си. Връзка, която започва като на шега и която не се взима прекалено на сериозно често води до неочаквано добри резултати вбъдеще.

Бъдете искрени. Бъдете себе си. Не е нужно да се правите на такива, каквито не сте, за да впечатлите някого. Първо – това винаги си личи, а никой не си пада по преструвките и фалша, и второ – да се правиш на някой друг не върши работа нито на вас, нито на обекта на желанията ви.

Дами, бъдете недостъпни, но не прекалено. Мъжете обичат да „ловуват“ и да се борят за това, което желаят. Ако сте прекалено лесна плячка по-вероятно е никой да не се заинтригува от вас. От друга страна, ако се правите на прекалено недостъпна – има риск да отблъснете ухажора си или просто да му писне от това и да спре да се опитва да завоюва сърцето ви. Намерете точната мяра и всичко ще бъде наред.

Господа, бъдете кавалери. Жените обичат добрите обноски и доброто възпитание. Не си мислете, че колкото по-грубовато и недодялано се държите, толкова по-голям мъжкар сте в женските очи. Точно обратното. Ако сте истински кавалер и се държите мило – всяка жена ви е в кърпа вързана.

Бъдете самоуверени. Но не прекалено. Вярвайте в себе си, защото така ще накарате и другите да повярват във вас. Ако прекалите, обаче, рискувате да станете надут самохвалко, което не би допаднало на никого.

Не бързайте. Не пришпорвайте нещата, оставете ги да се случват естествено и не бързайте да преминете към „следващия етап“. Насладете се на всеки миг от флирта и го изживейте спокойно, като не насилвате както ситуацията, така и човека отсреща. Всичко с времето си!

НИКОГА НЕ КАЗВАЙТЕ ТОВА:

„Болеше ли? Когато падна от небето?“

„Много си ми познат/а отнякъде…“

„Знаеш ли, че имаш страшни очи?!“

„Сигурно си доста изморен/а. От няколко дни не спираш да се въртиш в ума ми.“

Тези изтъркани (и ужасни, глупави) фрази със сигурност няма да привлекат към вас желаното внимание, а точно обратното. Най-много да станете за смях и да отблъснете човека, който искате да впечатлите. Запомнете – тези заучени първи изречения не вървят. Затова никога, ама наистина никога не прибягвайте до тях. За да се увенчае флиртът ви с успех: бъдете усмихнати, красиви, оригинални и просто бъдете СЕБЕ СИ!

 

Отговор