15 от най-емблематичните цитати от филми за любовта

филми за любовта

Кога последно плакахте на филм? Нека си признаем – понякога да пуснеш няколко сълзи, е неизбежно! И макар да знаем, че това най-често е просто една измислена история, се смеем, страдаме и преживяваме емоциите заедно с героите на екрана. Магията на киното. А романтичните, онези филми за любовта, могат да ни препратят в друго измерение. Такова, в което повечето от нас може би никога няма да попаднем в реалния живот. С малко (или много) драматични моменти, неразрешими на пръв поглед проблеми, изпепеляващи чувства, крайни решения и силна любов, която все пак оцелява на финала.

И тъй като любовта е най-прекрасното чувство на света, Lifebites.bg реши да ви припомни някои от най-емблематичните цитати от филми за любовта. Онези красиви реплики, които са главните виновници са пролетите ни сълзи. Приятно четене!

MV5BMTQzNTU5ODU0M15BMl5BanBnXkFtZTYwNTYzODI3__V1__SX1223_SY556_“Няма по-хубава любов от тази, която събужда душата и те кара да искаш още, която запалва пламък в сърцата и успокоява умовете.”

Тетрадката


 “Не, това не е любовна история, но е история за любов и силата която тя има над живота, сила да лекува или разрушава… Не. Това не е любовна история, но е история за любовта, за тези, които се предават и цената, която плащат и за тези, които бягат от нея, защото се страхуват или защото вярват, че са недостойни за нея. Тя избяга. Той се предаде.”

Първороден грях


“Ако вярваш в любовта от пръв поглед, никога не спираш да се оглеждаш.”

Отблизо


Наистина любов
Наистина любов – един от най-култовите британски филми за любовта.

“Позволи ми да ти кажа, без да тая никаква надежда, но просто защото е Коледа. А на Коледа хората казват истината – за мен ти си перфектна и разбитото ми сърце ще те обича докато остарееш…”

Наистина любов


“Ще ти дам всичко, което поискаш. Стига да не е нещо, което не искам да давам.”

Наистина любов


“Трябва да си търпелив. Любовта не винаги е идеална. Тя е просто любов.”

Сватбеният агент

MV5BMTMxODE3NDQwNl5BMl5BanBnXkFtZTcwMjUxMTg0NA@@__V1__SX1223_SY556_


“Любовта прави семейството, не кръвта.”

Отчаяни съпруги


Ако докоснеш горещ тиган, една секунда ще ти се стори колкото един час. Ако докоснеш гореща жена, един час ще ти се стори като една секунда. Всичко е относително.”            

Синята бездна


“Нека тези, които ни обичат, да продължават да ни обичат. А онези, които не ни обичат, дано Бог им обърне сърцата. Или поне да им обърне глезените, та да ги познаваме по куцането.”

Изкушението


vanilla
Ванила скай.

“Сладкото не е толкова сладко без горчивото.”

Ванила Скай


“Много съм ядосан, Ралф. Можеш да връткаш жена ми, ако ú се иска. Можеш да я опънеш на дивана, в постмодернистичната  къща на бившия ú съпруг, ако искаш. Но не можеш да гледаш моя скапан телевизор!”  

Жега


“Не можеш да устоиш на това, което не можеш да притежаваш!”

Секс игри


MV5BMTQxMTE4NTIxM15BMl5BanBnXkFtZTcwNzEwMTgzNQ@@__V1__SX1223_SY556_
Още един от вълнуващите филми за любовта. Снимки: IMDB

“Зад всяка голяма любов стои голяма история.”

Тетрадката


“Обичам те, дори и когато не мога да стоя с теб в една стая.”

Далас


“Ако обичаш някого –  кажи го, точно на момента, на глас. В противен случай моментът просто те отминава.”

Сватбата на най-добрия ми приятел


Вижте още… Писмото, което баща ми не написа и майка ми не прочете

Отговор