Надуваемите снегоходки, изобретени от българи

0
снигоходки
Снегоходките Small Foot.

Преди няколко години запаленият сноубордист Петър Димитров попада в дълбока снежна преспа в планината и една се измъква от нея. Зимното премеждие вдъхновява Петър да създаде надуваеми снегоходки, наречени Small Foot.

Тези снегоходки са по-леки

по-компактни и по-функционални от традиционните си събратя. Small Foot имат форма, подобна на надуваема лодка и когато са сгънати са с размери 25 x 10 см и тежат едва 1,5 кг.

5e1c48fedf1b1ab34679f3f663dfe7ee_original
Еволюцията на снегоходките в последния един век.

“Снегоходките Small Foot дават криле на сноубордистите! За да не биете пъртина в пудрата, в опит да стигнете до онази толкова привлекателна линия на снежния склон. И за да не ви се мотаят пластмасовите снегоходки, закачени на раницата, когато карате”, казват създателите им.

kakvo-e-smallfoot
Small foot.

През 2011 г. прототипът на Small Foot печели награда Най-добра зимна екипировка на изложението за иновативни спортни продукти Ispo Brand New в Мюнхен. Впоследствие е тестван от много зимни екстремни спортисти, както и от Планиската спасителна служба и българските експедиции в Антарктида.

Зимата вече чука на вратата и от компанията Any Exit са организирали кампания за финансирането на масовото производство на надуваемите снегоходки в сайта за краудфъндинг Kickstarter. Ограничени количества от Small Foot се продават и в момента в страни като България, Италия, Швейцария и Япония, на цена от 189 евро за чифт.

Научете повече за надуваемите снегоходки на сайта на Small Foot.

Отговор