Камбаненият звън обезврежда вирусите на грипа и гони стреса

0

Най-голямото щастие на земята са децата.

Но всички хора с малки деца знаят, че трудностите с децата въобще не са малко. Те боледуват поне веднъж месечно. А и като че ли напоследък всеки ден има нов вирус. Нарочно ли ги пускат, струва ли ни се, наистина ли са станали повече заради мръсния въздух – не знам. Всички така говорят. И понеже аптеката и тя вече ми се струва като вирус, намерих един интересен начин да гоня болестите от дома си или поне малко по-лесно да се справям с тях. Ще го споделя и на вас и дано имаме успех и всички деца по света да са здрави.

Църковните камбани и техният звън винаги са ме привличали като магнит. Красиви са, а звънът им е омаен, пречистващ и изпълва целият въздух с чистотата. Ето до каква информация ме доведе интересът ми към тях:

Още в най-древни времена, когато смъртността сред хората е била много висока, болестите нелечими, а медицината – неразвита, най-голямата сила за гонене на болести са били камбаните. В миналото са ги използвали срещу разпространението на различни епидемии. При появата на холера и чума камбаните на всички храмове започвали да бият в един и същ момент. И те наистина са помагали, а положителният резултат днес е обяснен дори по научен начин.

1091947_c6eaf792

Руски учени под ръководството на академик Шипунов са установили, че камбаните са генератори на енергия в ултразвуковия диапазон и разрушават болестотворната среда. Според тях камбаненият звън обезврежда вирусите на грипа и жълтеницата в радиус от 5 км. Ако в стаята има дори една малка камбанка, то при нейния звън вирусите се превръщат в кристални структури и вече не носят зараза.

Установено е и че звънът на камбаната има силно въздействие върху емоцииите и душевността на човека. Този звук помага срещу стреса.

Доказано е също, че всеки наш орган отговаря на определена чистота и звук. Ниските звуци стабилизират психиката, а високите внасят дисхармония. Затова камбанните звуци въздействат благотворно върху човека независимо от пол, възраст и религия.

Днес руските медици използват целенасочено камбанния звън в лекуването на хипертония, язва, бронхиална астма и за облекчаване на болката при пациенти с тежки диагнози.

Ето и някои любопитни факти, свързани с камбаните и ефекта на техния лечебен звън:

Хора, живеещи до църковни камбани, боледуват по-малко.

Болници, намиращи се по-близо до камбани, имат повече успехи в лечението.

Звънът на църковните камбани по невероятен начин побеждава дори шума от автомобилния трафик.

И освен всичко камбаненият звън ни прави по-добри. В днешно време има и спа центрове, които използват камбаните за лечение. В православната традиция камбанният звън, освен че призовава към молитва, настройва човека на определено съзвучие, предизвиквайки дълбоки преживявания и контакт с Божествените сили.

И така. Вземете си по една камбанка вкъщи – божествена е! И зън, зън, зън… болестите вън.

СПОДЕЛИ
Предишна статияДалавери в социалистическа България (I част)
Следваща статияКъдето има щъркели – там има щастие и чиста природа
Антония Чорева
Обичам да пиша за всичко - мириса, вкуса, живота, радостта. Истинските ми творчески изяви дойдоха във вестник „Телеграф”, в който работих от създаването му. Обичам справедливостта. Емоционален човек съм – смея се и плача с хората, в щастието им и в нещастието им. Имам много приятели, обожавам ги. А най-любимите ми неща са семейството ми, виното, споделено с петте ми любими приятелки и музиката – песни и танци до зори. Искам да обиколя света и да напиша всичко, което видя!

Отговор