Как да правим по-добри селфита

0
Ананд Прасад

Мразите ли начина по който изглеждате на снимките, правени от други хора?

Това е така, защото останалите, освен ако не са професионални фотографи, нямат ни най-малка идея как да ви накарат да изглеждате добре на снимка. Но вие лесно можете да се научите как. Ето няколко съвета за това как да правим по-добри селфита от журналиста от сайта Medium Ананд Прасад.

Общи правила

1-2qlK3bTLlmpPlefQB6wD0A
Добрите селфита се получават след множество експерименти.

Правете колкото се може повече снимки. Експериментирайте със светлината, ъгъла, изражението на лицето… Колкото повече селфита правите, толкова по-добри ще ставате.

Осветлението

1-obNLhNFoyq7hncg1c6HZTg
Най-добрите селфита се получават при индиректна слънчева светлина.

Осветлението е едно от най-важните условия за добро селфи. Най-добрите автопортрети се получават в интериор, близо до прозорец, на индиректна слънчева светлина. Изкуственото осветление от друга страна предполага по-дълго време за експозиция и освен ако ръката ви не е супер стабилна, това означава едно – разфокусирани снимки. Изкуствената светлина също така може да направи снимките прекалено жълти или червени.

Гледната точка

background
Не дръжте телефона твърде близко до лицето, освен ако не искате да изглеждате подпухнали

Не гледайте директно в камерата. Не дръжте телефона твърде близко до лицето, освен ако не искате да изглеждате подпухнали. Снимането от фронтална гледна точка ще направи снимките ви да изглеждат като паспортни. Изключение от това правило са единствено селфитата в огледало, където симетрията винаги работи добре.

Изражението

1-BvQHepfFAdii43Mhx7TmzA
Не правете физиономии и не влизайте в роли, а просто бъдете себе си.

Това е едно от най-трудните неща и едно от обясненията защо всяко добро селфи понякога изисква до двадесет опита. Не се старайте да изглеждате “щастливи” или “секси”, просто бъдете себе си.

Фон и композиция

1-XbtS5RGO9p1QJMkNMP7nLQ
При хоризонталните снимки, винаги е добре главата да е малко встрани от центъра.

Бъдете сигурни, че нищо не стърчи иззад главата ви. Цветът на фона влияе върху цветния баланс на камерата. Така например, ако зад вас има синя завеса за душ, лицето ви ще почервенее на снимката. В този ред на мисли най-подходящия фон за селфи е бял, сив или черен. Имайте предвид обаче, че тъмната стена ще накара лицето ви да изглежда светло. Ето защо трябва да намерите фон, който работи най-добре с цвета на кожата ви. При хоризонтална снимка, винаги е добре главата да е малко встрани от центъра на снимката.

Цвят

1-WwCOgZytrQKWTqWzJWUFkA
Ако не можете да уцелите правилните цветове за лицето си, направете снимката черно-бяла.

Дори най-модерните телефони не са в състояние да направят перфектна снимка. Тук на помощ идват различните филтри, които в повечето случаи спасяват положението. Ако не можете да уцелите точните цветове за лицето си, направете снимката черно-бяла. Това е добър трик и ако по някаква причина очите ви изглеждат червени по някаква причина.

Още по темата…

Селфитата са индикатор за психическо разстройство?!

Отговор