Науката автология: Зодия BMW E36

Кажи ми какво караш, за да ти кажа какъв си

0
Зодия BMW
Зодия BMW Снимка: evilboarder on Trendhype / CC BY-NC-ND

Вярвате ли, че хората имат отличителни общи черти в зависимост от своята зодия? Ако отговорът ви на този въпрос е “да”, мислите ли, че същото правило е валидно и за хората, които предпочитат определена марка автомобил?

Защото според нас, независимо дали вярваме или не, колата много често отразява не само материалното състояние, но и характера на своя собственик. Още от древни времена това дали пристигаш с файтон, колесница, яздиш породист кон или си яхнал магаре, автоматично те позиционира в очите на обществото. В съвремието колата със своето разнообразие от марки и модели може да каже дори повече относно твоя характер и начин на живот.

С тази статия поставяме

началото на “науката” автология

Нейната цел обаче е да стане нещо като астрологията, но няколко идеи по-аргументирана. Чрез нея ще търсим прилики между болшинството собственици на определена марка превозни средства и някои отличителни техни черти. Важно уточнение е, че тази поредица от текстове на Lifebites.bg трябва да се “консумира” с огромна доза чувство на хумор. Целта не е да обобщаваме или да осъждаме, а да се позабавляваме.

Първата марка, на която ще обърнем внимание, е, разбира се,… BMW!

BMW E36
Зодия BMW E36. Снимка: doka79 on TrendHype / CC BY

Зодия BMW E36

Обща характеристика: Ти си млад и разбираш от коли! Млад(а) физически, че и по душа! Най-вероятно си жител на по-малките населени места, където е наложително като минеш по улицата и дадеш повечко газ, всички да забележат. Кокошки крякат, деца пищят, майки и баби кълнат, а гласът на Ивана се извива (от елипсите за 30 лева бройката!):

“Карай бясно, на червенооо, направи за мене нещо откаченооо!”

В друг случай предпочитаната музика е рап на тема коли със странни рими, джукеста пайнерка или ретро сръбско.

Специфика: Е36 е модерният символ на бунтарството спрямо системата! Често системата включва основно КАТ, НАП (кога последно плати данъка??) и ушите на комшиите, които измъчваш с гърмящия ауспух. Задължително когато ходиш на кафе, ключът трябва да е на масата и дънките да имат достатъчно дупки. Темата за разговори е също основно баварецът или “оня смотаняк Пешо, дето нЕма да си купи нормална кола, ами си даде парите за тая Тойота”.

Външни отличителни белези: 50/50 вероятност да имаш обица и също толкова татус, но гаранция поне едно от двете. Отношение към парите на тази зодия се състои в следното:

“Първо за колата, после за мен!”

В този смисъл “нови свещи и спортен филтър” винаги бият “нови маратонки” при бюджетирането за месеца.

BMW
Първо за колата, после за мен…
Снимка: Captain Kimo on Trend hype / CC BY-NC-ND

Ако си от женски пол: Най-вероятно си станала собственик на БМВ заради неистовото желание на някой близък от противоположния пол да те “натресе” да караш такава кола. Ако пък си го избра сама – поздравления! Наистина си авто ентусиаст!

Положителни качества: Авто ентусиаст, сръчен с всякакви ремонти, бунтар, добър приятел, лесно завързва контакти (особено на тема автомобили).

Отрицателни качеста: Вечен тийнейджър! …което може би не е чак толкова отрицателно!


Вижте още…  Най-тъжната колекция от класически автомобили

Отговор