Най-тъжната колекция от класически автомобили

0
Сред експонатите в колекцията е и този Jaguar XK120 от 1950 г.

Това са едни от най-депресиращите снимки, на които сме попадали напоследък. Независимо дали сте почитатели на класическите автомобили или не, в гледката на десетки коли от марките Jaguar, Rolls-Royce, Porsche, Mercedes-Benz, Aston Martin и BMW, оставени на произвола на природните стихии, има нещо сърцераздирателно. Най-шокиращото в случая е, че

автомобилите са оставени да ръждясват нарочно от собственика им

като екстравагантен подарък по случай 50-ия му юбилей.

big_19325038
Колекцията на Михаел Фрьолих се състои от 50 коли, произведени през 1950 г.

Собственикът на уникалната колекция от разпадащи се класически автомобили Михаел Фрьолих е бивш моден дизайнер, автомобилен състезател, философ и художник, който живее в Дюселдорф. Фрьолих също така е собственик на автокъща, която се занимава с реставрацията и продажбата на редки автомобили и е толкова обсебен от тях, че би отишъл на другия край на света, за да купи мерцедес някога принадлежал на Хитлер.

Michael-Froehlich
Михаел Фрьолих

През 2000 г., когато навършва 50 години,

Фрьолих решава да си направи уникален подарък

Той купува 50 коли, произведени през 1950-а, годината, когато е роден, и ги оставя на открито, на върха на горист хълм, недалеч от Дюселдорф.

72-autoskulpturenpark-073
Някои от колите са в движение преди да бъдат изоставени на произвола на природните стихии през 2000 г.

Необичайният музей е наречен Auto Skulpturen Park и се намира в долината Неандер, Западна Германия, където през 1856 г. в пещерата Фелдхофер за пръв път са открити останки на неандерталец.

69-autoskulpturenpark-069
Емблемата на Jaguar XK-120.

“Тези коли са като мои братя”, казва за колекцията си Фрьолих в интервю за сп. Spiegel. “Природата е по-силна от технологията и това е нещото, което искам да докажа с колекцията си, оставяйки я на открито”, казва Фрьолих.

При откриването на екстравагантния музей през 2000 г. са поканени журналисти, телевизионни екипи и фенове, но в следващите години той остава затворен за масовата публика.

Вижте как изглеждат 50 страхотни класически автомобилa, оставени на природните стихии, в галерията от снимки, които Lifebites.bg подбра за вас:

Още по темата…

15 снимки на класически автомобили до техните съвременни наследници

 

Отговор