Великденските размисли на една кифла

великденските размисли на една кифла
Кифленско селфи.

А вас кефят ли ви тези масови шумни празници? Ако не или пък ако просто имате готино чувство за хумор, тогава този текст е за вас. Да видим какви са великденските размисли на една нашенска кифла.

Хич не ме кефи тоя Разпети петък! Петък си е ден за купон. Ама Мимето не ще да излизаме, постила била строго, забранен ú бил алкохола. Ами на минерална вода да кара бе?!

Откога пък ми се прави на толкова набожна – със сигурност иска да си свали тлъстинките, че нещо много се оля напоследък. С нейната талия не може вече да се навре в клющави дънки. И сега ми го играе праведна християнка. Оня ден цялото меню прерови пет пъти и ми стана жал за сервитьорчето, че в салатата ú попаднало сиренце… Абе да си пости тя, като я мързи да идва с мен на каланетика.

А пък и тия гърци с техните протести. Провалиха ми холидея на Халкидикито. Сега ще си скучая тука!

кифла
“Тия на 40 козунаци да месят!”

О, Ванката звъни!

Ще му кажа, че постя и няма да излизам, защото още по-голяма скука с него

И само евтини бири пие и за политика ми говори.

Гот, отрязах го, ама дано някой друг звънне, че иначе ще си се събудя без главобол и ще трябва да боядисвам яйца с мама утре. А те пък с тия яйца! Не знаят ли, че са фрашкани с холестерол, а от него се дебелее… Че отгоре на всичко мама ме кара да ги рисувам, техники някакви измисля и цял ден си отива в тъпо боядисване на яйца..

О, я тая кокошка Цура звънка сега. И при нея ще мина с номера с постите, че е много проста. Миналата седмица каза пред всички, че ми видяла полата на разпродажба за 10 лева в мола! Като че ли не знам как обикаля и само евтини парцалки купува. По-добре яйца да боядисвам, отколкото да ми кудкудяка цяла вечер за оня с новото ауди!

И по телевизията нищо интересно. 40 било новото 20. Дрън-дрън! Тия на 40 козунаци да месят! Я да си лягам, че да не ми кудкудякат глупости…

великденските размисли яйца
“Във Фейсбук всеки си пуска яйцата, като че ли нищо интересно не се случва. “

Какви красиви яйца боядисахме с мама! Ще взема да ги постна във Фейсбук, без това днес прилича на цветен омлет… Всеки си пуска яйцата, като че ли нищо интересно не се случва. Май на Разпети петък не само аз не съм се разпънала от танци! Пълна скука! А агнешкото пък чак утре! И днес се постело даже.

Ама тая вечер няма да лъжа – който звънне – излизам!

Че две вечери в къщи много разпъващо на нервите ще ми дойде.

Ооо, ама днес около черквата в полунощ ще е фрашкано с хора. И после – на дискотечка! Ще си сложа новите точкета и направо ще избия рибата.

Оф, и тая година да не забравя да проверя как точно се пише това възкресе… Защото много го пишат с О! И със С! Като че ли пък има значение някакво… Я по-добре да си изтрия тая боя от ръцете, че маникюрът ми е станал яко великденски. Ще видят, че съм боядисвала яйца днес… Като Мимето как беше оплескана миналата година, голям смях падна!

О, Джизъс! То и на Великден ставали чудеса, не само на Коледа! Звъни ми оня пич с кабриото! Дали да не се направя на важна и да му кажа, че съм във Венеция за празниците?! Ама после сигурно пак след три месеца ще се обади…

Аха. Ще излизаме. И тая вечер ще му се правя на хрисима християнка, ще пия само минерална вода, но пък ще си поръчам трюфели. Нали това се брои за постно?!


Освен с великденските размисли, разполагаме и с осмомартенските такива на същата тази кифла

Отговор