Вълшебна Коледа със снимките на Джоел Робисън

вълшебна Коледа - снимки
През обектива на Джоел Робисън Коледа е магична...

Чаша с топъл шоколад, която никога не остава празна, закачливи елфи, които изпълняват желания и украсяват приказно домовете ни. Този завладяващ магичен свят създава канадският концептуален фотограф Джоел Робисън за Коледа. Една по-красива и вълшебна Коледа. За снимките позират двете му племенници и самият той.

jr14
Джоел Робисън и неговите снимки, които показват една наистина вълшебна Коледа.

Лайтмотив на креативното му творчество е идеята, че “всичко е възможно”. 

“Като деца всички ни окуражават да мечтаем, да не си поставяме граници, да развихрим въображението си, да вярваме в себе си и новите светове, които можем да измислим. Когато станем по-възрастни обаче, от нас се изисква да спрем с това, да стъпим здраво на земята и да сме реалисти. Моята работа е мост между световете на възрастния и детето”

 споделя Джоел. Той вярва, че можем да постигнем всичко, а единственото условие е просто силно да го пожелаем и да не си поставяме граници. Самият фотограф е пример за това. Научил е всичко за снимането с видео уроци от Интернет, а

вече е световноизвестен

и води курсове по фотография в десетки държави.


Вижте още… коледна Виена през погледа на един български фотограф


Най-добрият професионален съвет, който е получавал е:

 “Не се дръж така, сякаш светът ти е длъжен, а сякаш ти си му длъжник.”

Тази нагласа позволява да не изпадаш в ролята на сърдитко, който се самосъжалява и обвинява другите за неуспехите си, а те поддържа винаги във форма и предизвиква съзидателното ти “аз”.

За да превърне този 25-и декември в една jr13

наистина вълшебна Коледа

Джоел създава завладяващи магични снимки със закачливи, но и дълбоки послания като:

“Да събудим малкия елф, който живее в нас”

“Понякога смисълът в живота е да се скриеш от всички и да ядеш сладки”

“Чудя се дали Дядо Коледа носи подаръци в Космоса”

“Не ви ли вдъхновяват хората, които споделят от собствената си светлина, за да водят другите по пътя. Благодаря ви, светът има нужда от вас”

“Днес е студено и дълбоко в ума и сърцето ми вали сняг, но в тези коледни дни чувствам подкрепата на моето семейство и приятели. Дарете с любов и внимание близките си хора, за да почувствате и вие топлина”

“В последния месец от годината, нека да оставим страховете си тук и да продължим смело напред в 2018”

Повече за Джоел може да научите на неговия официален сайт. Още снимки на коледна тематика може да видите в галерията по-долу:

Отговор