Как да си осигурим добър сън за пълноценен живот

0
матрак iSleep добър сън
Добрият сън означава крепко здраве, енергия и тонус.

Знаете ли, че ако живеем средно 75 години, 25 от тях ще прекараме в леглото си? Иначе казано – средно около 9125 дни от живота ни минават под завивките. Колко често обаче се замисляте за леглото, възглавницата и матрака, върху които проспивате тази една трета от живота си? Защото добрият матрак означава добър сън. А добрият сън, разбира се, е крепко здраве, енергия и тонус!

Докато спи, тялото ни почива, лекува се и зарежда имунната ни система. Ако спим неспокойно или недостатъчно, организмът ни не може да възстанови мускулите си, да подреди паметта си и да произведе достатъчно хормони, регулиращи апетита и бодростта ни през деня. Не заредим ли “батериите” с достатъчно сън, ставаме раздразнителни, разсеяни и дори трупаме излишни килограми.

Ежедневната работа, седенето на бюро и стресът в офиса не само ни изтощават психически и физически. Те създават сериозни проблеми с гърба и кръста. Така на преден план излиза важната роля при справянето с този дискомфорт – избирането на

подходящата основа, на която тялото почива

Тялото трябва да намира пълна опора на повърхността, на която лежи. А качественият и интелигентно изработен матрак може да се окаже решението на всички проблеми. Важно е да знаете, че при избора му трябва да търсите такъв с ядро от високоеластична пяна, в комбинация с Мемори пяна, които да разпределят равномерно тежестта  и напрежението.

iSleep Cosmopolitan матрак добър сън
Изборът на подходящ матрак е ключов за добър сън, а оттук и за активен живот. Връзката ни със съня, като най-дългата и пълноценна почивка, е от голяма важност – трябва да отчетем ако има налични проблеми със заспиването, със събуждането отпочинали, с почивката като цяло.

Една от възможностите, която доставя така необходимия комфорт на тялото, е колекцията матраци и аксесоари за добър сън iSleep.

За да бъде почивката ни оптимална, а ежедневието по-леко, е важно гръбначният стълб да остане в правилна, естествена позиция. Ставите и мускулите трябва да са отпуснати, за да е правилно кръвообращението ни. Ако осигурим на тялото си тези така важни удобства, гарантираме и на самите себе си по-пълно психологичното и физическото възстановяване.

Друга важна особеност, която допринася за добрия и качествен сън, са материите на завивките. Докосването на нежен и мек текстил през нощта носи спокойствие и свежест. Антибактериална обработка и специални третировки гарантират здравословна и суха среда за сън и

предпазват от алергии, респираторни заболявания и дразнене на очите

Всички матраци и аксесоари от портфолиото на iSleep са създадени с мисълта за блажена почивка. Използваните материали са висококачествени, със 100% естествен произход и комбинират иновативни технологии и разумна цена.

Случвало ли ви се е обаче да си мислите, че сте спали достатъчно, а тялото да ви боли и да се чувствате уморени? Това обикновено са признаци на един проблем – спите на неподходяща възглавница. Намирането на такава, също както и на правилен матрак, е от съществено значение, за да бъдете не само в добро настроение, но и в добро здраве.

iSleep MultiComfort възглавница добър сън
Възглавниците на iSleep са направени от 100% Мемори пяна.

“Сънят е времето, когато позволяваме на тялото да се лекува и да смени позицията си… Разбрах колко важна е възглавницата, която избираш, след две операции на рамото. Беше засегната ръката, вратът и горната част на гърба ми”, споделя преживяванията си репортерът на Washington post Робин Райт в подробен материал посветен на влиянието, което оказва възглавницата в живота ни. Както се уверява американският журналист,

ролята на подходящата възглавница за добър сън

съвсем не е за подценяване! Тя дава опора на главата, врата и горната част на гърба ни. Тази опора е изключително важна, тъй като гръбначният ни стълб е естествено извит и се нуждае от подходяща повърхност, която да го поддържа в правилна позиция.

Именно, за да се грижат за тази правилна позиция екипите на специализиринате фирми са създали възглавници от 100% Мемори пяна. Те се предлагат с анатомична и ортопедична опора, различни височини и извивки, подходящи за всеки вкус.

Страхотно е да можем да прекараме малко време в излежаване на топло и не просто да си починем, а да събираме сили и енергия! Да сме спокойни, да ни е уютно и удобно. Защото когато сме в добра форма и настроение, и работата ни ще спори, и животът ще е по-лек. Затова не бива да подценяваме създаването на необходимите условия за пълно отпускане на тялото и съзнанието.

А те варират спрямо личните предпочитания и стил на живот – колко сме активни в работата и свободното си време, в каква обстановка предпочитаме да си почиваме, как предпочитаме да спим. Колекцията матраци и аксесоари за сън iSleep предлага по нещо за всеки вкус.


Запознайте се с всички продукти и актуални предложения от гамата iSleep на линкwww.isleep.bg (или просто като кликнете върху текста на жълт фон).


Вижте още защо сънят е ключът към щастието

Отговор