Трай бабо за хубост или от глупост

Безподобна хубост 2-в-1. Можело да станем още по-красиви, при това – без да похарчим и лев. Ти да видиш!

0
хубост
Да разменим четките си за зъби и пети, да обърнем посоката на бръчките си с един-единствен ластик за коса и да преначертаем световния ред в „жека“-то. В женските форуми има рецепти за всичко!

Хубост – това е бабината дума за красота. Припомняме си я в безпаричните следпразнични дни, когато алкохолът, преяждането и недоспиването са ни докарали вида на току-що обрулени от върха на черешата. И когато световните сили очевидно са се заели да ни церят от трибуната на всички медии.

Със съвети за хубост от време оно

ако трябва да сме честни. Не че имаме нещо против зелевия сок, съвсем не. Но като типични градски хора, за каквито, надяваме се, ни взимате, отдавна не притежаваме такива благовонни залежи.

Та, решихме да поусъвременим бабините рецепти за хубост. Пък и да ги направим по-така… мултифункционални, както е думата. Разбира се, разбира се, вие си хвърлете поглед и към изданийцата ала Перфектна домакиня, Форумна мама и От нищо – нещо, то е ясно. Ние тъкмо от такива като тях се вдъхновихме

да влезем във форма за новата година

без да похарчим и лев. Нечувано, невиждано и не-до-пус-ти-мо, ще възкликне най-добрата ви приятелка, надничайки над рамото ви тук. Завижда ви, да знаете! Защото ѝ се иска първа да се беше сетила да размени четките си за зъби и пети, да обърне посоката на бръчките си с един-единствен ластик за коса и да преначертае световния ред в “жека”-то (за Бога, нима вярвате, че живее в центъра?!).

Обидите по местожителство – настрана. Ето как да сложите всеки на мястото (приятелките – в малкия ви джоб, мъжете – в голямата ви спалня) и без излишни маневри да положите грижи:

хубост
Вие си хвърлете поглед и към изданийцата ала Перфектна домакиня, то е ясно. Ние тъкмо от такива като тях се вдъхновихме.

За красиво лице

Всичко е много просто. Забърквате маска за лице по избор от бабиния каталог. Белтъци, мед, утайка от кафе, че дори и разни там обелки. Нищо не отива в кофата за боклук даром! Така. След като разнесете маската по лицевите ви части, си… измийте зъбите.

Търкайте смело. Онова, дето трябвало да седите като вкаменени, без да говорите, мърдате и прочие, са прабабини деветини. Истината е, че масажирайки бузите си от вътрешната страна с четката за зъби, ще засилите кръвообращението в тях. А това, по всички списания пише, значи неземна хубост за кожата. Пък и ще имате свеж дъх. Истинско следпразнично чудо!


Прочетете още… историята на една красива българка, която вместо манджи готви – минерален грим!


За нежни пети

Още по-просто. Затова ще сме кратки: ходете на пръсти, за да щадите петите си. Ще изглеждате по-елегантни и по-високи. А и няма да давате повод на съседите от долния етаж да се оплакват от излишен шум. Ако все пак държите да друснете някое и друго хорце за Нова година, именния ден или просто за да се изфукате, че знаете стъпките, следващия път обуйте пухени чорапи. Добре де, може и топлинки, ех. Важното е да стъпвате меко.

За стегнати ръце

Меките части, уви, невинаги означават хубост. Погледнете например тези предмищници. Ще приберете “прилепите” от тях за нула време. Само трябва да пресеете пакет какао през най-ситната цедка, която намерите у дома. Хайде сега и малко брашно. После разбийте 3-4 яйца и чаша захар на ръка, докато станат на сняг. Воала, красота и вкусен сладкиш само с едно движение (ок, ок – много повече бяха, но пък в рецептите се броят съставките, нали).

За гладка кожа

Е, да, и ние я чухме тая история с пяната за бръснене и аспирина на прах, само че е толкова сторомодно, не мислите ли? Какво ще кажете, вместо това, да използвате… ластик за коса! Вържете възможно най-стегнатата опашка, на която сте способни. Прибирането на косата ще изпъне чертите на лицето ви почти като лифтинг. А бонусът е, че имате и готова прическа.

хубост
Очите ви могат да са съблазняващо влажни и големи, ако просто погледате лампата за няколко минути, без да мигате. Само не се опитвайте да се начервите после!

За омаен поглед

Кажете “сбогом” на изкуствените сълзи. Очите ви могат да са съблазняващо влажни и големи, ако просто погледате лампата за няколко минути, без да мигате. Насълзяването – макар и да не ни е известно защо действа така сърцераздирателно на другия пол, е гарантирано. Освен това околните ще ви мислят за много умни с всичкото това взиране във философски стил към тавана.

За стройно тяло

Фитнесът в движение е страшно популярен в момента, няма какво да ви убеждаваме. Идеята е, че всъщност не ходите на спорт, ами спортът идва при вас. Например, докато готвите край печката, простирате или бутате количката с детето. Във вариант номер три, натоварете малко багаж, по ваш избор, при наследника и повдигнете количката на задните ѝ колела 10 пъти. Придвижете напред и назад 10 пъти. Ако искате да увеличите натоварването, добавете клекове при всяко движение. Детето ви ще се забавлява толкова добре, че ще си спестите парите за лунапарка.

За безупречен вид

Лента за коса, лента за коса и пак лента за коса. Тя е най-добрият ви приятел във всяка ситуация. Особено пък ако имате бретон! Лентата държи косата ви на безопасно разстояние от лицето, когато нанасяте поредната лепкава маска. Тя ви спасява и от срама, когато бретонът ви има лош ден. Но още по-важното е, че е просто незаменима в сексуалния ви живот – за всички онези случаи, в които ви се иска косата да не ви се пречкаше толкова (сещате се, че е само един). Изчервихте се? Това е прекрасно! Румени бузки за хубост,

както казваше баба…

Замлъкнахме с многоточие, но не от притеснение. Оставяме място, за да дописвате сами тази безподобна философия за хубост. Да живей, да живей, защото красотата ще спаси света. Или беше глупостта? Не че ако цял ден сте ходили на пръсти, клякали зад колички, пристягали ластици и тършували из кухнята с приковани към лампата очи, има особена разлика.

СПОДЕЛИ
Предишна статияМалкълм Гладуел – разказвачът на полезни истории
Следваща статияБез половинка по празниците – може да не е никак лошо!
Агент 3.14
Извинете, че не мога да ви се представя с истинското си име, но рискувам да обрека на провал любимото ми занимание – наблюдаването под прикритие с цел описването без цензура. За себе си ще кажа само, че в работата си минах през всички клишета: от стажанта, който виси с часове пред вратата на главния редактор, през сервитьорчето в щатски ресторант или фрийлансъра в сивата икономика, до престижните издания и позиции. Много по-ценен обаче ми е опитът, натрупан по заведенията, улиците, мотрисите на градския транспорт, wi-fi спотовете в парка, чуждите квартири, родните плажове, второкласните пътища, селските и онлайн мегданите. Там откривам живота, идеите и типажите, за които искам да ви разкажа. Кой знае, сред тях може да сте и вие!

Отговор