Без половинка по празниците – може да не е никак лошо!

Новата година ще настъпи така или иначе и само от вас си зависи дали ще я посрещнете сами на дивана, потънали в депресия и самосъжаление...

празниците
В живота не всичко е толкова романтично, колкото по филмите.

Новогодишната нощ, блясък, шампанско, фойерверки, весели, пияни, крещящи хора по улиците. Или кротки компании на домашни партита с претрупани трапези. Всъщност празниците по Нова година са ядене и пиене на корем. И онази важна подробност да има кого да целунеш в полунощ.

За много хора е изключително важно задължително да бъдат с някого, когато часовникът удари полунощ. Даже познавам такива, които си търсят гаджета за празниците. (Това от своя страна си е много яка идея за бизнес) Да си сингъл по това време на годината е доста потискащо. Роднините на масата те гледат със съжаление. Вече дори няма ентусиазъм, ако изтеглиш от баницата

късмета със сватбата или бебето

Никой не вярва, че това ще ти се случи някога. По телевизията вървят реклами с многодетни семейства около огромни, отрупани с подаръци елхи. Всички се усмихват толкова широко, че чак ще им паднат зъбите. По филмите някакви хора пропътуват хиляди километри, само за да пристигнат навреме и да целунат любимия човек точно в полунощ.

целувка
Винаги ще се намери кой да ви целунe в полунощ… пък може и да е вашият човек! Кой знае?

Всичките ви приятели вече имат семейства или поне гаджета. Дори кучетата и котките по улиците са по двойки и се готвят да се целунат точно в полунощ. Само вие сте сами. Толкова сами. И то точно на Нова година. Това са глупости. И вие много добре го знаете!

Това е само още един ден от годината. Рекламите са просто средство компаниите да продадат тъпите си продукти. Колко процента от хората, които познавате живеят като в реклама, а? Снегът в повечето романтични коледни филми е изкуствен. Никой нормален човек не тича на 12-сантиметрови токчета в снега към своя любим, защото ще се претрепе като куче в преспите. Общо взето не всичко е толкова бляскаво, колкото изглежда. Да си

сингъл по празниците

може да е страхотно изживяване и всичко си зависи само от вас. Можете да обикаляте баровете до припадък. Партита по това време на годината бол. Можете да се приберете вкъщи, когато си поискате и да няма кой да ви държи сметка за това!

Можете да се въргаляте колкото си искате на дивана и да не се притеснявате, че трябва да готвите, да чистите и да посрещате гости. Ако се огледате, наистина ще видите, че винаги ще се намерят поне две-три места, на които можете да отидете и да посрещнете новата година с приятели, които наистина искат да сте заедно.

Новата година ще настъпи така или иначе и само от вас си зависи дали ще я посрещнете сами на дивана, потънали в депресия и самосъжаление… или ще се надигнете оттам и ще ú дадете шанс да ви докаже, че чудесата и вълшебствата съществуват. И те са в нас. Да ни докаже, че животът е хубав и шарен и започва още една вълнуваща година.

Посрещнете я с вяра, а и винаги ще се намери кого да целунете в полунощ. И кой знае, може да е вашият човек.


Прочетете и другата гледна точка – тази за празничната самота

СПОДЕЛИ
Предишна статияТрай бабо за хубост или от глупост
Следваща статияПомощ, работохолик съм! Какво е това?
Цветелина Цветкова
Завършила съм психология. Обичам да си говоря с хората. Гледам да търся доброто в тях и Слава Богу доста често го намирам. Поработих малко в телевизията, малко в киното и сега по малко пиарствам. Обичам морето, котарака Джанго, семейството си и приятелите, които ми дават всичко. Обичам и Депеш Мод, и миризмата на книга. Затова бойкотирам киндъла. От малка си пиша някакви неща в едни тетрадки, но не ги показвах на никого. Събрах смелост и се оказа, че май имам какво да кажа. Та поради тази причина ще ви разказвам разни неща, защото животът е толкова шарен. Ама много.

1 КОМЕНТАР

 1. Привет Цветелина,
  страхотно пишеш – много реалистично.
  Особено това: “…В живота не всичко е толкова романтично, колкото по филмите…”
  Права си – животът е толкова шарен.
  Аз използвам “интересен”(=шарен), но влагам същия смисъл.
  Много здраве и още по-шарен живот ти пожелавам през 2017г.

Отговор