Том Харди: Кучета, татуировки и огромен талант

Том Харди
Том Харди

“Единственото нещо, което може да надхвърли таланта на Том, е това какъв приятел е”, казва Леонардо ди Каприо за Том Харди (вероятно най-близкият му приятел).

Том Харди
Том често играе роли на злодей, но в живота е мек и добър.

Какво можем да кажем ние, зрителите, е друг въпрос, а трети е какво казва самият Том за себе си. И изводът от всички тези изречени думи е един: Светът има нужда от повече Том и по-малко Кардашиян. 

Том Харди има брада, мускули и добро сърце. И лошата вест в случая е, че е само един на света.

“Обичам кучета и жени”, каза актьорът и за миг спечели половината свят.

Роден е на датата, която никога няма да забравите. 15-ти септември. Годината, 1977 г., е тази, в която Чарли Чаплин се отправя на пътуване, но този път само по душа. На Коледа. Малко преди това на земята се случва той – Том. Единствено дете, с майка – художник от ирландско потекло, и баща – писател и хуморист.

Интересното е, че по паспорт Том всъщност е Едуард. Томас е второто му име, откъдето идва и умалителното Том, с което чаровният англичанин става известен.
Актьор, сценарист и продуцент, работил по известни холивудски продукции като Завръщането, Лудия Макс: Пътят на Лудостта, Дете 44, Черният Рицар: Възраждане, Генезис, Стар Трек… 

Том Харди
Том Харди има много роли, с които да бъде запомнен.

Том говори за дамите с уважение:

– Подценявала ли ви е някога жена?
– Не зная, жените са толкова умни – може и да е, не съм разбрал.

Няма проблеми с хомосексуалността, мъжествеността, по-широк във възгледите си от Китайската Стена,

Том Харди е нещо различно

излято от холивудския калъп. Не се срамува да вкара пръсти в уста и силно да свирне, когато приятелят му Леонардо ди Каприо получава Оскар. Негов идол е Гари Олдман. Двамата са били на една сцена неколкократно. А пък Антъни Хопкинс му е бил ментор. Можем само да му завиждаме…

Том Харди
Всеки татус има история.

Нещо, което силно се набива на очи (освен огромният му талант) са неговите татуировки.

“Всяка татуировка, която имам, означава нещо за мен. Всяка една е нещо, което съм преживял, направил, бил”

– казва Том Харди и си спомня първата от тях. Прави мастиления леприкон, когато е 15-годишен (препратка към ирландското потекло на майка му). Има и дракон, посветен на бившата му съпруга, която е родена в Годината на Дракона. Ето това се нарича татуировка-грешка…

Всъщност той отлично знае кои са важните неща в живота му и се отнася към тях повече от сериозно. “Има две неща, които са важни в живота ми. Семейството и работата ми. Бих защитавал и двете до смърт”, категоричен е Харди. А ние нямаме никаква причина да не му вярваме.

Том Харди
Актьорът е любящ баща.

Актьорът има още една голяма страст. Нещо, с което

печели много привърженици

и фенове – като мен самата. След горните редове, които прочетохте, едва ли бихте предположили, че допреди няколко месеца представата ми за този него беше коренно различна.

Том Харди това, Том Харди – онова. Том , Том, Том… филмите на Том, жените на Том, татуировките на Том, брадата на Том, първият бял косъм на Том, закуската на Том, цветът на тревата на Том.

Отварях нета и от монитора ме пръскаха като с пожарникарски маркуч букви, заглавия и информация за британската ултра култ звезда Том Харди. Въздъхвах звучно и отегчено. Чудех се:

Какво пък толкова му харесват на този човек?

И после го гледах в един-два филма. Гледах едно такова недоверчиво, с онова невярващо око на човек, който смята, че около някого се вдига много шум за нищо без реална причина.

Том Харди
Мъж, който има за какво да бъде харесван!

Намръщеността постепенно премина в лека възхита, която беше изстреляна до невероятна орбита с факта, че Том чисто и просто обича кучетата колкото хората. Тоест – много. На награждавания, премиери, всякакви събития, той е с кучето си. И от Том Някой-Си той стана Том Дето-е-и-готин-тип.

А готините типове не са толкова много. Киану Рийвс (скромен, улегнал, земен), Леонардо ди Каприо (с каузата си за земята и нейните животни-деца)… и на първо замисляне са това. И го гледам:

Том на екрана

Леко му е отеснял. Така става с големите души. Екшън герой, част от драми, твърд мъжага, злодей. Обвинен, че явно действително е гадина, щом с такава лекота играе черните герои. Отрича този извод огорчен. Просто е добър в играта.

Том Харди
Том позира с кучето, което е спасил на една от улиците в Атланта.

В живота той е мек като кожух на зайче. В това число и сърцевината му. Лице на PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), чувствителен, искрено обожаващ кучета, даже симпатяга…

Не бих стъпил на каквото и да е събитие, ако не позволят и кучето ми да присъства”,

казва холивудският актьор, който освен всичко друго колекционира и кучета! Навсякъде където отиде прибира по един четирикрак приятел. На едни намира домове, а други задържа за себе си като няколко от кучетата му са спасени буквално от улицата.

Първият му учител по актьорско майсторство си спомня: “Стоеше той, с кучешка каишка в едната ръка, с Кока-кoла в другата, поиска позволение и кучето му да остане в час.”

Том Харди
Актьорът се чувства по-сигурен в компанията на куче.

А Том, в своя защита коментира този сладък спомен: “Самочувствието ми беше хубаво заради това, че имах до себе си някой, който ме обичаше непрестанно, знаех, че имам упование във всеки един момент. Чувствах се важен. И съм голям късметлия, че откакто съм на 17, винаги допускаха кучето ми с мен.”

В едно свое изказване холивудската звезда

признава, че няма приятели

“Имам куче и син. Нито един от двамата не би могъл да направи каквото и да е, за да ме разстрои”, пояснява искрено Харди.


Вижте още… Чи Чи – кучето, което загуби четирите си лапички, но намери ново семейство


Нечистокръвни, спасени от магистрали, кучетата заемат голямо място в сърцето на Том. Дори уж опасните породи като питбулите.

“Знаете ли, че те всъщност са най-високо награждаваните военни кучета? Това е така заради лоялността и чувствителността им. Биха тичали под обстрел от куршуми, за да донесат боеприпаси. Преди време също са ги наричали кучета-детегледачи. Били са любимата порода на американците в продължение на много, много години. Те оставяли бебето си на верандата заедно с кучето. Ако не вярвате проверете в интернет”, казва Том.

И една мисъл, която би изкушила повечето му почитателки…

Ако Том Харди ти беше половинка:

 • Ще получаваш негово селфи ежедневно. На всяко едно ще има куче някъде на заден фон.
 • В началото на връзката ви ще ти подари гривна-въже.
  Ти ще се опулиш, а той ще се засмее: “Това може да спаси живота ти.”
 • Ще живеете в оскъдно обзаведен апартамент в Лондон. Всеки ден Том ще се прибира и ще казва: “Егати разхвърляното, а?”. Независимо дали е подредено или не.
 • Когато си купиш ново червило, ще го хванеш да го пробва в банята.
  “Не е моят цвят”,  ще рече той, вдигайки рамене.
 • Никога не задавай въпроса: “Кого обичаш повече – мен или кучетата?”
  И не поставяй ултиматуми от рода на: “Избирай – или кучето, или аз!” Няма да е в твоя полза.

Вижте още… Джони Деп: Никой не е перфектен

Отговор