Чи Чи загуби четирите си лапички, но намери семейство

лапички
Чи Чи - кученцето без лапички.

Трябва да ви предупредя предварително. Тази история не е за чувствителни хора. Тя не е само за любители на кучетата. Тя е за човешката жестокост. Но и за добрината у хората. Това е кофти история за едно живо същество, което изгубва четирите си лапички. Но тази лоша история като приказка има щастлив край. Затова я разказваме.

Животът на двегодишната Чи Чи може да се обобщи с една дума: страдание. Тя е нещо като боксов чувал. Прекарва по-голямата част от него овесена надолу с главата, в тъмна стая.

куче без лапички
За жалост, тя няма как да запази лапичките си. Но без тях има шанс за живот.

Ежедневно бита и малтретирана…  за да може месото ú да стане по-крехко. Краката ú са връзвани толкова стегнато и здраво, че плътта ú се инфектира, започва да гангренясва и по-късно

четирите ú лапички са ампутирани

Чи Чи е куче. Или по-скоро такава е по рождение. За собствениците си е просто няколко килограма месо, което отглеждат, за да продадат на пазара.

Та, връщаме се в тъмната стая, където Чи Чи ежедневно е овесвана като подкова луканка. Сега ще направя пауза. Имам въпрос, на който ми се иска да отговорите преди да продължите да четете. Къде според вас се развива действието?

куче без лапички
Чи Чи губи лапичките си, защото е била провесвана за тях.

Верният отговор е в демократична Южна Корея. Известна с икономическия си просперитет, талантливите си дизайнери и с добро политическо развитие.

Поради някаква причина, собствениците на Чи Чи решават да не я използват за месо и тъй като се оказва непотребна, тя е пакетирана и захвърлена в торба за боклук. За щастие, Чи Чи е открита и спасена.  Представители на организацията Animal Rescue, Media & Education я настаняват във ветеринарна клиника, където получава всички необходими грижи.

Лапичките ú са ампутирани, но тя намира нов дом и добри хора, които са категорични, че животът ú най-сетне ще бъде нормален.

куче без лапички
Чи Чи – спасена!

„Тя оцеля и ден след операцията се опита да ходи. Усмихваше се и въртеше опашка”, разказва пред Bored panda Шанън Кийт, президент на Animal Rescue, Media & Education

В органицацията решават да нарекат кутренцето Чи Чи, което в превод от корейски означава „обичащ”. След два месеца във ветеринарна клиника в Сеул, кучето е прехвърлено в новия си дом във Финикс, Аризона, където живее с приемното си семейство.

Чи Чи
Чи Чи с новото си семейство.

Ако си мислите, че това е краят – грешите! Обещахме ви истински хепи енд. А той е, че освен любов и грижи, Чи Чи получава и шанса отново да тича и да върти опашка щастливо –

тя се сдобива с протези

Семейство Хоуел, които са новите собственици на Чи Чи, са решили да заведат домашния си любимец и на терапия за животни, загубили крайниците си. Заради невероятната си съдба, корейското куче се превръща в истинска медийна сензация и дори разполага със собствена Фейсбук страница, на която почитателите му могат да следят ежедневно какво се случва с любимката им.

куче без лапички
Чи Чи – няма лапички, но вече е щастлива.

Е, кажете сега – има ли справедливост на този свят и съществуват ли приказки в реалността? На нас историята на това кученце ни звучи точно така. Какво се случва с тези, които не са извадили късмета на Чи Чи е друг въпрос…

Повече снимки и информация за Чи Чи може да откриете тук

Вижте още къде и как група бездомни деца осиновява кучета

Отговор