Мъжете, които жените не харесваме

мъже, които жените не харесват
Типове мъже, които повечето жени не харесват.

Започвам този текст с една предварителната уговорка: има жени, които биха си паднали по всеки от изброените по-долу типове мъже. Това са мъже, които може в началото да ни заблудят.

Ясно е, че перфектни хора няма – било то мъже или жени. Просто щрихирам някои качества, които макар и първоначално да приемаме, след време повечето от нас отчитаме като причина за раздяла с техния носител от мъжки пол. Така че, дами,

четете и се забавлявайте

А вие, господа, проявете самоирония и малко емпатия. И бъдете горди със себе си, ако сте от онези мъже, които не са изброени тук.

Списъкът ми не претендира нито за изчерпателност, нито за достоверност. Той е базиран на субективни преживявания, наблюдения и разговори с приятелки и познати. Lifebites.bg винаги е отворен да публикува и другата гледна точка. (Така че, ако съм пропуснала някой тип, с когото сте се сблъскали вие – допълвайте в коментарите под текста)

Ето ги и десетте типа мъже, които според мен повечето жени (рано или късно) разбираме, че не харесваме:

мъже, които не харесваме
Шефчето се налага и не може да се отпусне. От онези типове мъже, които няма как да харесваме винаги.

Шефчето

Да, той е успял. Поне в кариерата си. Има стабилни доходи, че и повече от такива! Но е свикнал да се налага по всяка една линия. Не може да се отпусне и да излезе от социалната си роля. Забравя, че вечер не е в офиса и няма нужда да дава повече нареждания. В крайна сметка, Бос, малко са тези, които обичат да ги третират като обслужващ персонал 24 часа в денонощието!

Лъжльото

Ако го слушате, ще останете с впечатление, че е покорил света. Успешен и влиятелен. Пътувал навсякъде, видял всичко и преживял половината събития от новинарския поток за деня. Може би в това, което казва има някаква доза истина, но тя е зрънце… грах или леща.

И да, той вероятно е завършил Западен университет, но ви е спестил, че това е бил българският му филиал. Такива като него никога не се променят и до живот украсяват, преувеличават или изкривяват информацията, която представят не само на половинките си, но и на целия свят.

Простакът

Има жени, които го харесват – заради първичността му, в която откриват някакъв изкривен вариант на мъжественост. А може и да бъркат простотията и липсата на такт с някакъв извратен вид откровеност и откритост. Според мен има много други начини, по които един мъж е способен да прояви тези свои качества (в случай, че ги притежава).

Да подсвиркваш от колата си на красива жена, която се е натоварила с две торби покупки и да ú подвикваш: “Баси, колко си яка!”, вместо да спреш и да й помогнеш, ако наистина я оценяваш като такава, си е чиста и неподправена простотия! И тя не трябва да се бърка с какъвто и да било вид мъжкарство!

Мишката

Пълна противоположност на джентълмена. Не говори ясно и отчетливо, а църка като мишок. Почти не му се разбира. Страх ли го е, несигурен ли е… иди разбери! Никога не се сеща да ти подаде ръка, когато слизаш от превозно средство, да ти вземе палтото, когато се настанявате в заведение, да не говорим за ежедневната романтика във вид на букет цветя. Мъжът мишок няма свое мнение и съответно позиция, която да защитава.

[Вижте още… Защо мъжете простаци са на мода?]

мъже, които
Депресантът е обиден на живота. От онези мъже, които дори могат да са отблъскващи.

Депресантът

Той е обиден на живота. Няма сили и не иска да го живее. Не вижда смисъл в нищо, което прави, нито в това, което правите вие. Често е апатичен, никога няма да сподели възторга ви от каквото и да е било, няма да се зарадва на успеха ви.

Тази ситуация може и да е само лош епизод от живота му, в който сте се включили, за ваше нещастие, а може и да е перманентно състояние… Какъвто и да е вариантът, никой не обича вечно страдащи създания, които не могат да намерят мотивация никога и за нищо.

Всезнайкото

Не става дума за страшно интелигентния тип, секси професора с очила и прошарена бакенбарди. А за задръстеняка, който претендира, че знае всичко, без да е преживял особено много и да е видял кой знае какво. Въпреки това има мнение за всичко. Вметвате, че искате да отидете на екскурзия до Рим, а той без дори да ви изчака да завършите изречението. Захапва думата и директно ви заявява, че подобно пътуване би било загуба на време, пари и енергия.

Не, че е бил някога в италианската столица. Но знае за ситуацията от братовчед си, който е звънял на майка си онзи ден, която от години живее в едно селце недалече от Рим, гледа старец на умирачка и всеки ден псува тъпите италианци.

Връзкарчето

Не казвам, че този тип са непременно неприятни хора. Не. Всъщност дори си мисля, че много жени харесват такива мъже, защото те винаги се уреждат и животът им върви сравнително гладко. Това, което аз не харесвам у Връзкарчето е, че грее с отразена светлина. Като сателит на планета. Винаги има човек, който да го препоръча и уреди. Но ако нещо се случи с майката Земя, сателитът ще загуби всичко, което притежава.

мъже, които не харесваме
Мързеливецът няма амбиции, интереси и доходи. Симпатяга, но от онези мъже, които само ни губят времето.

Мързеливецът

Този тип може първоначално и да ви заблуди. Той продължава да живее в детската стая на майка си. Няма амбиции, няма интереси, няма доходи. Но често има чар. Симпатяга е, но тази липса на перспектива убива всички романтични искри.

Връзката с него ще е загуба на време, тъй като 4 години по-късно той пак ще е на същото ниво, на което е бил, когато сте го срещнали. Готин е, но нека се обади отново, ако някога събере сили да се изнесе на квартира.

Комплексарът

Дълбоко в себе си той осъзнава колко комплексиран е. (Понякога дори и не толкова дълбоко в себе си) Знае, че е смотан, недостатъчно умен, нито богат или красив… но въпреки това вместо да се опита да компенсира тези липси във визията, характера и умствения си капацитет с други като чувство за хумор, щедрост, добри маниери и кавалерство, него го избива на арогантност. И вместо да проявява самоирония, той е жлъчен към другите.

Мърморкото

Изключително досаден тип. Постоянно мрънка под носа си, без дори задължително да се оплаква. Той е страшно активен вербално, но е изключително пасивен откъм действия. Недоволен е от света, от себе си, от вас, от всичко, което го заобикаля, но не би направил нищо, за да промени това състояние.

Ако мине покрай протест, чиято кауза подкрепя, ще изръси куп псувни, но никога няма да отдели време, за да се присъедини към съмишлениците си. Мърморкото ще намери проблем дори там, където не съществува. Няма да потърси сметка или да се опита да разреши ситуацията, но ще продължи да я обсъжда. Не му се сърдете. Той си е такъв и нищо не може да промени неговата досадна природа.

Сещате ли се за още някой неприятен тип, който съм пропуснала в списъка?


Вижте още: Мъже в нощта – най-често срещаните типове

2 КОМЕНТАРА

  1. Добре, бе, Вероника, за 15 години в професията не успя ли да научиш разликата между „който“ и „които“?

    • Привет, Христина! Аз най-вероятно и за 30 г. в професията няма да се науча да не допускам печатни грешки. Колкото и да се опитвам, старая и внимавам, изглежда… винаги ще ми се случва да правя по някоя такава. А за съжаление, в повечето интернет медии – за разлика от вестниците едно време – коректори на щат нямаме. Благодаря Ви наистина, че ми обърнахте внимание на тази неточност. “И” и “Й” вече са се изяснили кое къде трябва да бъде и заслугата е изцяло Ваша. Поздрави!

Отговор