Възрастен Covid пациент в прегръдката на лекар

Covid пациент
Тази снимка буквално взриви Интернет мрежата.

Тази снимка на възрастен Covid пациент в прегръдката  на своя лекар буквално взриви Мрежата и развълнува множество потребители по целия свят. Случката се развива в болница в Хюстън, а автор на фотографията е Го Накамура от Гети.

Образът на лекар, прегърнал свой

възрастен Cowid пациент

за да го утеши, се запечата не само по всички световни медии, но и в сърцата на Интернет потребителите.

Снимката показва как възрастният мъж е заровил глава в любящите ръце на своя лекар. Тя е направена в Деня на благодарността – какво по-подходящо време за създаването на този уникален кадър. Го Накамура отразявал как този светъл за американците празник е помрачен от световната пандемия, когато ненадейно се натъкнал на нещо различно. На възрастен Covid пациент, прегърнат от лекар.

Когато Накамура публикува своята фотография в профила си във Фейсбук, тя светкавично става хит. Започва да циркулира в Мрежата и скоро покорява всички издания и обикновени потребители. Авторът на уникалната снимка пише във Фейсбук:

„Благодарен съм, че станах свидетел на прекрасен момент и благодаря на всички медицински служители за тяхната упорита работа, дори по време на празничния сезон“.

Лекарят, който грабна сърцата на хората по света с милия си жест се казва Джоузеф Варън. Вълни от емоции и позитивна енергия полетяха към него, когато снимката се популяризира в Интернет.

Лекарят прегръща своя болен Covid пациент

защото той плаче и се чувства нещастен и уязвим.

„Искам да бъда с жена си“

– през сълзи промълвява белоглавият мъж.

Докторът го хваща, прегръща го, пита го защо плаче като, както казва по-късно, по това време не знаел, че го снимат. И споделя:

„Много е трудно. Можете да си представите, че сте в стая, където идват хора с космически костюми, и нямате комуникация с никой друг, освен по телефона, ако имате късмет“.   

Болницата, в която се развива действието – United Memorial Medical Center в Хюстън, също споделя на своя сайт изображението, за да покаже как работи д-р Варън в условията на пандемия. В публикацията се казва: „Той е работил през последните 251 дни, като се е грижил за пациенти с COVID-19“. 

Самият лекар казва в свое интервю за местна медия, че с много пациенти

„нежното докосване

и само казвайки им, че ще бъдат добре, ги насърчава“. И допълва:

„…в тези звена, повярвайте ми, те изпадат в депресия. Все едно да си в затвора. Повярвайте ми, така изглежда. За съжаление не мога да си взема почивни дни, защото няма кой друг да прави това, което правя аз“.

Д-р Варън призова хората да поддържат социално дистанциране, да носят маски, да си мият ръцете и да избягват претъпканите места. И казва:

„Ако хората могат да направят това, здравните работници като мен ще могат да се надяват да си починат“.

 


Вижте още: Напалмовото момиче: Историята на един символ

Отговор