Кратък наръчник за постигане на просветление

Слънцеядство, слънцегреене и слънцеизкуфяване на кило

просветление
Слънцеядство - лъжа или реалност, в която има смисъл?

Отново тръгна тая мода из народа. Слънцеядство. Хората можели с години да не ядат. Греят се на слънце, медитират, четат мантри и събират въздушна прана. Обясняват, че поемат светлината през очите, които произвеждат биоелектроимпулси. И после чрез определена реакция с меланина организмът им произвежда хранителни вещества. Чиста фотосинтеза му е майката. Човекът е по същество растение (бурен някакъв вероятно, като гледам как е плъзнал по земята) и това е важно да се осъзнае най-после! Да се чудиш как науката още не го е потвърдила официално. Нали знаят много в днешно време? Нищо не знаят явно. Просветление им липсва.

Затова давайте да се връщаме в лоното на Майката Природа. Всеки достатъчно уважаващ себе си индивид трябва моментално да преустанови всякакви извращения над всичко, що диша и да мине на възвишено слънцеконсумиране. Край с първобитния страх, че ако не ядем, ще умрем. Напротив. Ще съкратим максимално бързо пътя си към седмото вибративно ниво (може и да прескочим осмото, ако сме достатъчно праведни) и ще се отървем бързо от това грозно прераждане…

слънцеядство
Да се хващаме за слънцето и да минаваме на фотосинтеза.

За да се стигне до тази душевна висота обаче, първо ни е нужно вече споменатото просветление. Иначе няма как да сме успешни в

това възвишено начинание, наречено слънцеядство

Така разправят запознати. То няма как да дойде, ако сме омърсени. Трябва да сме най-малкото вегетарианци (като абсолютен минимум, при това за тях изобщо няма гаранции), а най-добре вегани или още по-добре – суровоядци, за да имаме някакъв шанс да ни осени Божествената промисъл.

Затова от Lifebites.bg представяме на вашето внимание кратък списък със съвети

какво да (не) направите, за да постигнете ПРОСВЕТЛЕНИЕ:

1. Никакво ядене повече на продукти, получени при изнасилване, кражба или не дай боже убийство. Демек, моментално разкарваме месото (то е мърша по същество), млякото (кравата бива изнасилена по време на доенето), яйцата (хем кражба, хем отвличане на дете от майка му, хем убийство на неродено пиленце), меда (изнасилване на пчели-майки и убийство на пчели при изваждането му). Ако ни е много трудно в началото, следваме постепенната градация. Първо от мършояди ставаме вегетарианци, после вегани, после суровоядци и накрая слънцеяди. И воала – готови сме за висините.


2. Тръгваме голи. А това през зимата – ум да не ви посича да обличате вълнени дрехи. Нали не искате поредното животно, което е било остригано, да развие инфекция и да умре вследствие на процедурата? Оставяме го да си се задушава в собствен сос и даже и да умре, поне ще сме спокойни, че е било щастливо на финале гранде. Може и да му гарантираме

прераждане в човешка кожа

по този начин, знае ли човек. Всъщност, това може и да не е много хубаво, но пък само през човешко прераждане може да се достигне нирвана, та явно е необходимо.

веган
Защо веган? Има много истини, но и много… просветление… Извадено от Фейсбук група за вегани.

3. Изхвърляме пухените възглавници, якета и прочее парцали. За кожените неща е безсмислено да говорим. Всъщност, най-добре както ще сме голи, да си тръгнем и боси. Като Адам и Ева. От това по-оригинално – здраве му кажи. И без да взимаме ябълки от дърветата, че може да не са съвсем съгласни.

Тя змията дали е питала, като е късала?


4. Значи изхвърляме дрехите от вълна, перушина, лен, памук, найлон, фъстък, водорасли и плява… и пълним възглавниците с камъни, че засега се водят бездушни. Или я направо и възглавниците да изхвърлим. Лягай гол връз камъка – да е сигурно, че никой няма да бъде изнасилен. За завивка – шума от земята, доброволно нападала.


5. Спираме всякакви извратени занимания за развлечение с децата. Никакво водене по затвори (зоологически градини и паркове с животни) и по варварски мъчения за разнообразие (разбирай цирк с дресура на животни). Те приучват към насилие от малки и да не вземем да изтървем светлото бъдеще на малките слънцеядци. Дума да не става и за това да тормозим животни за своя разтуха – като да кършим на две конски гърбове с езда например.


слънцеядство веганство химия
Бисери на просветление от мрежата. Понякога се чудя дали е възможно да има хора, които сериозно мислят по този начин…?

6. Освен това е супер важно да се откажем и да разкараме де що химия има около нас. Това пасти за зъби, шампоани, сапуни, кремове, гримове… НЕ! Опитни познавачи разправят, че в устата се съдържат полезни вещества като витамин В12 например. И като врем разни химикали за миене на зъби, само ги отмиваме. Да не говорим, че зъбите са директен канал към мозъка и всички тия химии само може да ни затапят хипофизата, епифизата и за капак хипотенузата.

Затова никакви пасти повече, само четка и вода

Освен това е необходимо да осъзнаем нуждата от неползване на сапуни, защото те отмиват най-полезния защитен слой на кожата, който само природата може да ни създаде и от който тялото има страхотна нужда. Максимално бързи душчета, само с вода. Това е решението. А, водата също е добре да е от реката – щото тази от чешмата минава през химии, за да е бистра.


7. Нужно е също да организираме поход срещу употребата на кучета за разни гадни човешки нужди. Вие знаете ли, че на бедните животинки в полицията им се дават наркотици, за да се научат да ги надушват? А чували ли сте, че обучението на кучетата-водачи на слепи е жестоко и мъчително за тях?


8. За ваксините и антибиотиците пък направо мисля да не отварям дума. Това е най-големият бич за човечеството, който злият Сатана е можел да измисли, гадът му с гад… Ясно е на всички вече. Морбилито било опасно. Моля? Човешки папилома вирус причинявал рак. Да бе…

Айде да не си говорим глупости

Оставяме капацитетите да се доизкажат по темата:

ваксини слънцеядство
Ваксините са толкова ненужни, че няма повече накъде…

Да, пътят не е лесен, сигурно е дори трънлив, като се има предвид в каква поквара живеем. Ама то и на Исус не му е било лесно. И какво? Възкръснал накрая. Вечен живот. Рай. Буда само пилешки курешки ял и дъждовна вода пил. Ние пък сме по-сербез, можем и без това да постигнем нирвана. Няма страшно, братя и сестри, ще се справим. Само вяра му е майката. И достатъчно слънцегреене, че с тези дъждове напоследък… Ама ако станем повече по-бързо, може и нови технологии за събиране на слънчева енергия в бидони за зимата да измислят.

Сполайте. И със слънце-здраве!


(БЕЛ.АВТ.) С този текст категорично не отричам правото на хората да се хранят, обличат и самоопределят по какъвто и да било начин. Искрено се възхищавам на приятели, които са приели за своя кауза веганството или вегетарианството по здравословни или морално-етични подбуди. Самата аз споделям схващането, че животните също заслужават достойно отношение и живот, лишен от мъчения, даже и на финала. Самата аз често се изкушавам да спра консумацията на месо.

веган слънцеядство
Как да не се възхити човек от схващането, че децата трябва да приемат и мъжко мляко?!? Това е същинско просветление.

Но за разлика от всички, които имат адекватни причини и които имам късмета и щастието да познавам, напоследък често налитам на хора, които изпадат в брутални крайности поради очеизвадно невежество. А няма крайност, която да е добра.

Самият принц Сидхарта Гаутама, известен като първия Буда, след постигането на нирвана проповядва, че крайният аскетизъм не е добър. Че трябва да се следва Средния път, далеч от крайностите и самоунищожението.

Буда казва:

Ако натегнеш много струната, ще се скъса. Ако я оставиш хлабава, няма да свири.

Уважавам изключително това вярване. Както и постиженията на науката и в частност на медицината в последните години. И затова този текст е закачка с всички, които правят едно или друго, без реално да са наясно с това, което причиняват на себе си и на децата си. Без да имат адекватни аргументи. И не само – натрапват вярванията си агресивно, неадекватно и изключително неграмотно на останалите. Ако някой може да живее на фотосинтеза (ама наистина, не само на приказки) – браво, радвам се за него! Но ако може да не ми обяснява какви грешки правя, слагайки закуска, обяд и вечеря на масата на семейството си. И тогава всичко ще е наред за всички.

А да, още нещо – горният списък е несъвършен, тотално. Ако някой има предложения, корекции, поправки по процедурите за постигане на просветление – дайте, споделете ги, за да направим пътя към вечността по-идеален и праведен 😉 .


Вижте още: 10 дни глад: Опасни ли са експериментите със здравето

СПОДЕЛИ
Предишна статияАнтония Атанасова и нейният Моно-свят
Следваща статияСалвадор Дали: Скандали, щуротии и уникален талант
Кристина Колева
По натура съм любопитка, по душа съм скиталка. Само с това мога да обясня факта, че от няколко години живея в чужбина, макар от цялото си сърце да обичам България. Обичам да се смея, плаша се от скуката. Естествено, дай ми да пътувам, да срещам нови хора, да опознавам нови места. Обикновено съм кротка, но вътре в мен винаги напира една бунтарка. Всъщност, затова станах журналист преди има-няма 20 години. Обичам да разказвам, но преди това внимателно проверявам всяка подадена ми информация. Това трябва да е изкривяване, придобито от годините работа като разследващ журналист. А може пък точно заради тази страст да станах такава. Разследвала съм случаи на корупция и злоупотреби с власт в известно телевизионно предаване. Вярвам, че журналистиката е призвание на всеки, който иска да промени света около себе си и има волята да преследва тази цел.

Отговор