Най-старият актьор в Холивуд

Норман Лойд е на 100 и е работил с легендарни режисьори като Алфред Хичкок и Орсън Уелс. Последната му роля е в комедията на Джъд Апатоу "Тотал щета"

1
Норман Лойд

След 80-годишна кариера в Холивуд, 100-годишният Норман Лойд продължава да се снима в киното и по всичко личи, че не смята да се отказва. Последният филм на столетникът е комедията “Тотална щета” на режисьора Джъд Апатоу (“Позабременяла”, “40-годишният девственик”).

1937
Лойд като театрален актьор през 1937 г.

През дългогодишната си кариера Норман Лойд се е снимал във филмите на куп легендарни режисьори сред които Алфред Хичкок, Чарли Чаплин, Жан Реноар и Орсън Уелс.

Лойд дебютира в киното през 1942 г. в Саботьор на Хичкок.

8b91ea53-4cc1-44ab-aad1-12dab0a665a9_zpsad47e708
Лойд дебютира в киното през 1942 г. във филма на Хичкок Саботьор.

“Когато Джъд Апатоу ме помоли да участвам в Тотал щета си помислих: “Какъв гигантски експеримент ще е това за мен – след 80 години да работя по този начин!”, казва Лойд неотдавна в интервю за сайта The Daily Beast.

Актьорът-ветеран признава, че първоначално импровизирането на нецензурни шеги във филма на Апатоу го е притеснило. Но съвсем скоро, Лойд започва да

разказва мръсни вицове

подобно на всички останали на снимачната площадка.

Лойд започва кариерата си на актьор по време на Голямата депресия с роли в театъра. “Навремето имахме чудесни звезди, каквито нямаме днес. Тогава славата идваше от страхотните изпълнения”, казва Лойд пред The Daily Beast.

photo (1)
Лойд (в средата) играе тенис с Чарли Чаплин (крайно вдясно).

Днес Лойд е най-възрастният все още работещ актьор в Холивуд. Кариерата му датира доста отпреди тези на колегите му Кърк Дъглас и За За Габор, които са само две години по-млади от него.

norman-lloyd-obit-dead
Лойд през 2014 г.

Тайната за дълголетие на Лойд е проста.

“Не ям морска храна, пия умерено вино и удрям по едно уиски всяка вечер преди вечеря. Ям месо, пилешко и риба в умерени пропорции, без да прекалявам”, казва Лойд в интервю за The Hollywood Reporter, по повод 100-годишнината си.

Актьорът също така е

запален тенисист, като веднъж дори играе с легендарния Чаплин

Според Лойд тайна за дълголетието му се крие не само в здравословната му дието, но и в отношението му към живота.

“Човек трябва да е активен, позитивен, дори нещата да не се развиват по начина по който иска. Ако започнете да се самосъжалявате това може да ви коства години от живота ви”, казва той.

Прочетете още…

Алтернативни британски старчета

Най-готиният дядо

1 КОМЕНТАР

Отговор