Истинската история на безсмъртния Чък Норис

Чък Норис
Чък Норис

Когато Господ казал: “Нека бъде светлина”, Чък Норис отвърнал: “Първо кажи “Моля”!”

Едва ли има човек, който да не е чувал поне един виц за прословутия Чък Норис. Всъщност, така наречените “факти” за него са една безкрайна поредица от анекдоти, описващи свръх човешки възможности, които както се твърди в тях – “само той притежава”. Като оставим майтапа настрана,

Чък Норис е една от най-великите екшън звезди

в историята на киното, станала известна с уменията си в бойните изкуства и култовите си роли в хитови ленти.

chuck
Един от най-великите екшън актьори на всички времена.

Роден е на 10 март 1940 г. в Райън (Ryan), Оклахома под името Карлос Рей Норис. В автобиографичната си книга той описва детството си като “мрачно”. Споделя, че баща му имал проблеми с алкохола, което довежда до развод между родителите му. Така малкият Карлос се премества да живее заедно с майка си и двамата си по-малки братя Вийланд и Аарон първо в селце в Канзас, а по-късно в Торънс, Калифорния.

На 18-годишна възраст Норис постъпва във военно-въздушните сили на САЩ, като въздушен патрул. Изпратен е в базата в Осан, Южна Корея, където

получава своя прякор Чък

По това време започва и тренировките си по Танг Су До (Tang Soo Do) – бойно изкуство, по което по-късно получава черен колан. Вдъхновен от Танг Су До, по-късно Норис създава свой собствен боен стил наречен Chun Kuk Do. Впоследствие учредява Федерация по бойните изкуства, както и специална програма Да изритаме наркотиците от Америка, която се разпространява сред учениците в началните и средните училища. Целта ú е да предпази деца в риск, чрез възпитаване на бойни техники и навици у тях.

Чък Норис участва в бойни турнири

като в началото претърпява тежки загуби. След като се усъвършенства започва да побеждава най-добрите бойци в карате майсторството и става 6-кратен световен шампион в Професионалния карате шампионат за средна категория.

Чък Норис и Брус Лий
Норис и Брус Лий

През 1969 г. Норис прави своя дебют в киното с участието си във филма The Wrecking Crew. В живота му се нанизва поредица от успешни филми, където амереканецът умело използва уменията, придобити на тепиха. Той се превръща в една от най-големите екшън звезди в историята на киното за всички времена.

Интересен факт от биографията на актьора е, че сред бойните изкуства, филмовата кариера и телевизионните си изяви той намира време и вдъхновение и

създава няколко християнски книги

Също така участва в няколко рекламни клипа за популяризиране на религията сред младите хора и в подкрепа на изучаването ú в училищата.

Днес LifeBites.bg ще сподели с вас 10-те основни правила в създаденото от него бойно изкуство Chun Kuk Do, както и някои от любимите ни “факти” за този голям холивудски актьор.

Chuck-Norris

10 правила от Chun Kuk Do:

 1. Ще развивам себе си до максимума на моя потенциал във всички посоки.
 2. Ще забравя грешките на миналото и ще се стремя към по-големи постижения.
 3. Ще работя постоянно за създаване на любов, щастие и честност в моето семейство.
 4. Ще търся доброто във всички хора и ще ги карам да се чувстват значими.
 5. Ако няма какво да кажа за някого, няма да кажа нищо.
 6. Ще бъда винаги толкова ентусиазиран за успеха на другите по същия начин както и за моят успех.
 7. Ще поддържам поведение на непредубеденост и без предразсъдъци.
 8. Ще показвам уважение за тези на отговорно място и ще проявявам това уважение по всяко време.
 9. Ще остана верен на Господ, моята страна, семейството и приятелите ми.
 10. Ще остана устремен към високите цели през целия си живот, защото този положителен начин на мислене помага на моето семейство, страната ми и мен самия.

Обещаните вицове за Чък Норис, с които се надяваме да се позабавлявате от сърце, четете на следващата страница.

2 КОМЕНТАРА

 1. Чък Норис и Супер мен направили залог, кой е по бърз, Чък бягайки или Супер мен летейки, който загубил трябвало да носи бельото си върху панталоните.

 2. Само Чък Норис може да сложи дограма на Windows.

  Само Чък Норис може да пие на екс от чешмата.

Отговор