Какво има в хладилниците на готвачите звезди?

0
Хладилника на Бо Бек, готвач на ресторанта Geist в Копенхаген.

Мислите ли, че след като цял ден тероризира колегите си готвачи в телевизионното шоу Кухнята на ада, Гордън Рамзи се прибира вкъщи уморен и гладен, отваря хладилника и вади замразена пица за микровълнова?

Най-вероятно не…  Логичният въпрос тогава е – какво има в хладилниците на знаменитите готвачи, които изглежда са убедени, че всяко домакинство трябва да има солиден запас от трюфели, ядливи цветове от тиквички и дълбоко замразени пъдпъдъци, както и куп други екзотични храни, за които продавачите в кварталния супермаркет дори не са чували, камо ли продават.

Ето защо Lifebites.bg реши, че е време да надникнем в хладилниците на тези готвачи и да видим какво се крие там.

INSIDE_CHEFS_FRIDGES_EUROPE_VA_GB_3D_04619
Inside Chef’s Fridges

Тук на помощ идва издателството Taschen, което някак си е успяло да се вмъкне в домовете на четиридесет от топ-готвачите на Европа. Сред тях са Хуан Рока, Масимо Ботура, Фъргюс Хендерсън, Йотам Отоленги, Марко Пиер Уайт, Елен Дароз, Мауро Колагреко, Тиери Макс, Кристиан Пулиси и др., чиито ресторанти имат общо 60 звезди Michelin.

Резултатът е книгата Inside Chef’s Fridges, която гъделичка сетивата на гурмето (или воайора) в нас. Вижте как изглеждат хладилниците на някои от най-известните готвачи в Европа в галерията по-долу.

Отговор