14 откровения на големия Мики Рурк

Мики Рурк
Мики Рурк между актьорството и бокса.

“Спомням си как се вглеждах в себе си пред огледалото и си мислех: Виж какво стана с теб. Прецаках всичко, знаеш ли? Изгубих моето доверие, моя брак, парите си, душата си. Казах си: трябва да се промениш. И осъзнах, че актьорството е единственото нещо, което ми беше останало.“ Това е част от откровенията, които скандалният актьор Мики Рурк споделя за себе си и своята битка с наркотиците, алкохола и агресията.

В ранните години на живота си американецът е боксьор – спорт, към който се връща през последните години от кариерата си. Името му влиза в списъка с “лошите момчета на Холивуд”. Не само защото играе основно отрицателни роли, а и заради перипетиите, през които минава в живота извън сцената.

Мики Рурк

е носител е на престижните награди Златен глобус, Сатурн и БАФТА. Номиниран е за Оскар и 2 награди Сателит.

Вижте какво споделя за живота си, близките хора, актьорите, Холивуд, жените звездата от култовия филм Девет седмици и половина. И си припомнете как изглеждаше в най-добрите си времена, когато беше сред секссимволите на планетата:

Мики Рурк
Мики Рурк с треньора си по бокс през 1992 г.

“Изгубих дома си, жена си, доверието си, обкръжението си. Изгубих душата си. И останах съвсем сам. Единственото нещо, което можех да си позволя беше психиатър и именно там отиваха парите ми – 3 пъти седмично през първите две години.”


“Моногамия? Нямам търпение. Не я практикувам, защото още не съм срещнал човека, с когото бих я практикувал, но вярвам категорично в нея. Аз ще се присъединя към клуба изведнъж.”


“Холивуд е град изграден върху завист. Холивуд е много коравосърдечно място.”


Мики Рурк
Скандалите обичат Мики Рурк.

“Ако не бях католик, вероятно щях да съм си пръснал мозъка.”


“Най-смелият човек, който някога съм срещал беше моят брат. И той ужасно ми липсва. Чудя се къде ли е той в момента. Мисля за това доста. Чудя се дали ще го видя отново. Мисля за това дали той е до мен… Мисля за него всяка нощ. Той страдаше. Той не искаше да си отиде.”

(Братът на Мики Рурк умира от рак – бел.ред.)


“Кейт Бланшет е актриса. Парис Хилтън не е.”


“Докато мога да работя с хора и това истински ме вълнува – всичко ще е наред. Аз просто не мога да работя за пари.”


Мики Рурк
Някъде между възходите и паденията.

“Баба ми винаги казваше: „Господ има план за всеки от нас“. Аз трябваше да следвам неговия, не моя, моят план не струва!”


“С кого споделям хубавите неща, които ми се случват ли? С кучетата ми, предполагам.”


“Доста съм говорил с моя свещеник. Бях свикнал да се обаждам или на него, или на психотерапевта ми, когато бях в криза, защото аз бях адски добър в това да не говоря с никого докато не настъпеше криза. Моят изповедник е един страхотен италианец от Ню Йорк. Слизаме долу в мазето му и той отваря бутилка с вино. Пушим цигари, а аз правя своите признания.”


Мики Рурк
Наркотици, алкохол, агресия…

“Никога няма да бъда слаб, ок? Бих предпочел да съм мъртъв, отколкото слаб. Или може да ме завлечете за врата и да ме застреляте гърбом в главата преди аз да омекна.”


“Винаги съм мислел, че аз ще направя нещо специално. Да кажем банков обир.”


За това какво търси в една жена:

“Това е като при покупката на кон. Не искам той да има дебел врат или къси крака.”


Вижте още историята на чистача, който покори киното – Джордж Клуни

1 КОМЕНТАР

Отговор