НАСА ви подарява тези плакати за бъдещи космически пътешествия

0
Плакатите са изработени в стила на 1930-те години.

Междупланетните пътешествия може и да са на няколко десетилетия разстояние от нас, но НАСА вече започна да проектира плакатите за бъдещите космически туристи, установи Lifebites.bg.

Преди броени дни агенцията представи четиринадесет плаката от серията The Visions of the Future, които са създадени от собственото дизайнерско студио на Лабораторията за реактивно движение на НАСА в Пасадена, Калифорния.

nasa-2

nasa-1

Плакатите са направени в стила на 1930-те години. Те промотират бъдещите космически пътешествия с ярки цветове и невероятен ретро дизайн.

А най-хубавото е, че

всеки един от тях може да бъде свален безплатно

от сайта на НАСА с гигантска резолюция, разпечатан и сложен в рамка.

nasa-3

nasa-4

В серията са включени плакати, посветени на Земята, Венера, Марс, Юпитер и трите луни на Сатурн – Титан, Енцелад и Европа, както и на пет планети извън Слънчевата система, в това число и HD 40307g, която е разположена на 42 светлинни години от Земята.

Според някои предположения хората ще започнат да пътуват в Космоса в рамките на 100-200 години, ако науката се развива с бързи темпове. Основноото предизвикателство е да се намери начин за преодоляването на огромни разстояния за минимално време.

nasa-5

„Необходимо е да се направят научни открития и бавно, но сигурно да се придвижваме към целта. Колкото повече хора успеем да заинтересуваме, толкова повече финансиране ще привлечем, а то сега е катастрофално недостатъчно”, казва Марк Милис, бивш шеф на НАСА по разработката на нови технологии в областта на двигателостроенето и основател на фондацията Tau Zero, цитиран от сайта www.megavselena.bg.

Вероятно възможността да се свалят безплатно тези прекрасни постери е част от плана за популяризиране на идеята за космически пътувания, който агенцията за космически изследвания разработва. На нас не ни остава нищо друго освен на влезем в сайта на НАСА, да си изберем един от красивите плакати, да си го свалим и да помечтаем за далечни пътешестия. Наистина далечни…

Прочетете още: Изабела Шопова: Българката, която иска да покори Марс

Отговор