Парти облеклото – приятел или враг

Снимка: Alex Carvalho via Foter.com / CC BY-SA

Когато човек се забавлява и е щастлив, той усеща, че живее. Ето защо за всеки празник (а понякога и делник) хората се събират на шумни партита с много хора, силна музика и много изненади. За разнообразие понякога си правим купони с костюми – на приказни или филмови герои, животни, вещици, пирати и т.н.

Понякога, обаче, костюмът, който сме избрали може да се окаже изключително неподходящ. Така неудобството от неговото носене може да помрачи хубавото ни настроение и да се превърне в истински проблем.

Днес LifeBites.bg ще сподели с вас някои недостатъци на празничните костюми, за да ви спести неприятни преживявания с тях. Надяваме се този материал да ви е полезен при избора на парти облекло следващия път.

Снимка: lllKato via Foter.com / CC BY-NC-ND
Снимка: lllKato via Foter.com / CC BY-NC-ND

Цял костюм

Ще започнем с най-, ама наистина най-неподходящия тип карнавални костюми – цял костюм (костюм от една част). Те наистина са ефектни, но има няколко неща, които трябва да знаете, преди да изберете цял костюм за вашето парти. Едно от най-неприятните неща е, че независимо от сезона (зима или лято), ако костюмът е масивен и е направен от дунапрен или друга запарваща материя ще умрете от жега (буквално). Избирайте внимателно (ако сте решили да ползвате подобен) и обърнете внимание на материала, от който е направен. Както и на структурата му. Ако е твърде масивен ще ви бъде доста трудно да се движите нормално в него и ще изпитвате неудобство при всяко едно движение, което извършвате.

Друг недостатък на целите костюми е, че трябва да сваляте целия костюм, за да отидете до тоалетната. А при повечето дами това се случва поне няколко пъти за една вечер, така че може да не ви е особено комфортно.

Ако облеклото ви има и глава (а не качулка) имайте предвид, че опасността да се блъскате в хора и предмети рязко се покачва. Това се случва, понеже малките дупчици на мястото на очите не ви позволяват да включите в действие периферното си зрение. Това е наистина много неприятен страничен ефект.

Все пак, за тези от вас, които много харесват целите костюми имаме една препоръка: Изберете лек, широк, мек и удобен костюм. Не е важно само как ще изглеждате, но и как ще се чувствате на партито. От друга страна, за да изберете прилепнал цял костюм – не е лошо да имате перфектни мерки и форми на тялото, тъй като този тип цели костюми подчертават всяка подробност от него.


Снимка: Landahlauts via Foter.com / CC BY-NC-SA
Снимка: Landahlauts via Foter.com / CC BY-NC-SA
Перуките

Перуките са чудесни атрибути, чрез които наистина се преобразяваме лесно в образа, на който искаме да заприличаме. В повечето случаи носенето на перуки води до запарване на главата и обилно потене в тази област. Така че ако по принцип сте предразположени към лесно и обилно изпотяване – откажете се от носенето на изкуствена коса в празничната нощ, за да си спестите дискомфорта, който може да предизвика за вас.


Клоунският нос

Много хора прибягват до клоунския костюм, като една от най-лесните алтернативи за трансформация. Някои от тях правят това за първи път. За новаците веднага поясняваме: клоунският нос, който ще изберете задължително трябва да има дупчици за дишане. Това може да ви изглежда дребна и незначителна подробност, но повярвайте ми не е такава! Ако вземете нос без отвори за дишане, ще се наложи бързо да го свалите и да развалите парти образа си.


Снимка: miguel_out via Foter.com / CC BY-NC-ND
Снимка: miguel_out via Foter.com / CC BY-NC-ND

От личен опит (а и не само) ви съветваме да се съобразите с дадените препоръки относно това какво да НЕ ИЗБИРАТЕ да облечете за бала с маски.

Но ето и кои са най-удачните варианти за карнавален костюм:

всички герой, които можете да подчертаете чрез удобно облекло и аксесоар. Например шапка, бастун, уши (прикачени на венче), опашка, магическа пръчка, корона, слушалки (за доктор или мед. сестра), меч, домино и други. Така лесно можете да се преобразите в какъвто герой пожелаете, без да се притеснявате по какъвто и да било начин.

Разнообразието е огромно. Просто мислете на първо място за това да се чувствате удобно в дрехите на вашия приказен герой. Така забавлението е гарантирано, а неприятните последици от неподходящи парти костюми – избегнати.

Отговор