Домът на Ричард Брансън в Австралия – остров Мейкпийс

остров Мейкпийс
Остров Мейкпийс

И името на това парче земя, и формата му на сърце са възхитителни. А още по-възхитително е да надникнете във вътрешността на остров Мейкпийс (в превод – правя мир) и да видите в какво райско място (за богати туристи) е превърнато то.

Пиша тези редове с доза тъга – тъй като едва ли някога кракът ми ще може да си позволи да стъпи на това далечно местенце, разположено на малко повече от стотина км от Брисбейн – столицата на австралийския щат Куинсланд. Но и с доза от подчертаното по-горе чувство на възхита – от майсторството и креативността на природата. Пример за тази креативност е и

остров Мейкпийс

Ричард Брансън
Ричард Брансън
Снимка: By Chatham House – https://www.flickr.com/photos/chathamhouse/16528067458/, CC BY 2.0,

– изваян във формата на сърце. Той е частна собственост, притежавана от двама от най-богатите и предприемчиви хора в района, а може би и в целия свят – Сър Ричард Брансън и Брет Годфри. Първият, освен изключително луда глава и изтъкнат филантроп, е основател на конгломерата Върджин груп (под чиято шапка са събрани над 400 различни компании). Вторият е негов колега и съосновател на Върджин Австралия.

Брансън има опит в превръщането на приказни късчета земя в още по-приказни и направо райски хотели за особено заможни хора. През 1978 г. той купува Некер – един от Британските вирджински острови за около 180 хил. паунда и го превръща в свой дом. Вижда в това възможност за бизнес начинание и решава да отвори луксозните врати на дома си за гости. Така

срещу $ 50 хил. на вечер

всеки може да наеме Некер, да отмаря в разкош сред райската природа, обгрижван от персонал от около 60 души и да си говори до насита със самия Ричард Брансън. В момента остров Некер е оценяван на около $ 100 млн. и предлага подслон за 30 гости.

Същата схема собственикът на Върджин използва с Мейкпийс. В него Брансън и бизнес партньорът му в Австралия също виждат уникална възможност – за колко острова във формата на сърце се сещате? Да, онзи, който преди време Анджелина Джоли купи за Брад Пит. И още няколко… които се броят на пръстите на двете ръце.

30.-Villa-Deck
Тишина и спокойствие в комбинация с луксозна обстановка търсят посетителите на остров Мейкпийс.

И така, Мейкпийс комбинира природната красота с всички екстри, които могат да съществуват в съвременната цивилизация плюс забавленията, предлагани за туристите в района. Мястото е кръстено на колоритна местна жителка –

Хана Мейкпийс, известна с прякора си Двуцевката

През 2009 г. островът става частна собственост, а две години по-късно отваря врати за гости, търсещи спокойствието на това много специално място, посочват на официалния сайт на хотела.

Посетителите разполагат с 25 акра земя, върху които на този остров с формата на сърце са построени луксозен басейн, тенис корт, спа комплекс, театър, офис помещения и страхотен вътрешен бар. Всичко това е на разположение на 20 гости, които могат да се настанят в трите вили на острова. Звучи повече от добре! И няма как да е иначе като се има предвид, че собственикът на Върджин е проектирал мястото с мисълта той и семейството му също да отсядат тук. Точно както и на остров Некер.

 “Никога не управляваме островите си като хотели. Управляваме ги така все едно идвате в нечий дом – точно каквото е Мейкпийс”

– казва Ричард Брансън.

24.-Villa-Hall-View
Луксът на остров Мейкпийс

Колко струва нощувка тук? Една нощ за възрастен струва $ 1983. Допълнително се заплащат още $ 357 – за трансфери, храна и забавления. Това е информацията, на която попаднах първоначално.

Уловката е, че към момента, независимо дали ще доведете тук фамилията или само любимия човек, трябва да резервирате целия остров. И реално да платите за всички общо 20 места. Минималният престой е две нощи.

Иначе мястото е изключително подходящо за почивка с половинката. Разходки по каналите в района, дегустация на вино и пътуване с лодка по залез слънце са само част от романтичните глезотии, на които двойките на острова ще се радват.


Вижте още… 5 уникални острова, които трябва да посетите


Поемам въздух и ви каня на виртуален тур из остров Мейкпийс. Няма да струва нищо, така че хващайте багажа, пардон – компютърната мишка и да се потопим в снимките в галерията по-долу! Приятна разходка!

Отговор