Седем навика на успешните хора преди лягане

0
успешните хора
Успешните хора имат определени навици преди сън.

Времето не ви достига? Чувствате се изтощени и без енергия към края на деня? Списание Readers Digest се свърза с няколко експерта по мениджмънт, които споделят съветите си за това какви са навиците на успешните хора преди лягане. Ето седем от тях.

Имат час за лягане

Според Лора Вандеркам, автор на поредица от книги, свързани с навиците на успешните хора, фиксирането на час за лягане позволява да се наспите добре, така че да функционирате възможно най-добре на следващия ден. Съзнателният избор на час за лягане ви предпазва от последиците от недостатъчния сън, които включват намалена продуктивност и непреодолимо желание за кратка дрямка.

Навиват си часовника за лягане

Според Вандеркам, веднъж след като определите часа за лягане, е добре да настроите алармата на часовника си така, че тя да ви подсеща за него. Редовното време за лягане е само един от навиците, които ще ви осигурят възможно най-добрия сън.

Определят реалистично време за ставане

Навиването на алармата за ставане от сън е възможно най-логичното нещо, което можете да направите, ако искате да се събудите, но далеч по-важно е тя да звънне в часа, в който наистина възнамерявате да скочите от леглото. Натискането на стоп бутона на часовника не работи във ваша полза. Успешните хора ценят качествения сън и знаят, че недоспиването и хроничната умора сериозно може да ги отклони от целите им.

Изключват всякакви електронни устройства

Заглушете или изключете телефона си, а най-добре го оставете далеч от леглото. Затворете лаптопа си и не използвайте никакви електронни устройства поне час преди лягане, за да позволите на мозъка да си почине. Това са само част от съветите на Рони Айзенберг, лайфстайл консултант в Кънектикът. Отделете време да се отпуснете и да презаредите собствените си батерии.

успешните хора
Успешните хора навиват аларма за лягане и си определят разумно време за събуждане.

Успешните хора четат

Разпуснете с книга, но не с електронни, а с истински, хартиени страници. Четенето, било то за удоволствие или по работа, може да подобри креативността ви. Някои бизнес лидери смятат четенето преди сън за толкова важно, че го отбелязват в календарите си като нещо задължително.

Планират следващия ден

Прегледайте календара си преди лягане, за да сте сигурни, че сте подготвени за сутрешния ден. Подгответе каквото можете за утре и отделете няколко минути за визуализиране на това как евентуално би протекъл денят, който ви предстои. Така ще бъдете психически подготвени почти за всичко, с което може да ви изненада той.

Имат стратегия за сутринта

Обсъдете утрешния ден с партньора или семейството си, за да сте сигурни, че техните планове няма да попречат на вашите. Този навик ще ви помогне да избегнете хаоса и объркването на нещата в последния момент, като например това съпругата ви да трябва да премести колата си, за да можете да излезете, което сериозно може да ви забави и обърка плановете ви.

Вижте още… кои са основните навици на богатите хора

Отговор