Кренвирши и чипс като кулинарни шедьоври

Как един анонимен американец се гъбарка с кулинарните сноби и прави храни от категория "джънк фуд" да изглеждат като ястия в първокласен ресторант

0

Всеки, който може да върже поне две думи на френски знае, че la merde не е традиционно фамилно име, а цветиста ругатня. И все пак това не пречи на един мистериозен американец да нарече себе си “шеф-готвач Жак ла Мерд” и да започне да публикува снимки на кулинарните си творения, сякаш излезли от кухните на най-добрите ресторанти по света на Instagram акаунта си. 

Храната изглежда меко казано впечатляваща.

lamerdeleadpic

Но при по-внимателно вглеждане установяваме, че

невъзможно софистицираните ястия са приготвени от чипс, кренвирши, пържено пиле от KFC

Spam (месен продукт, подобен на Русенско варено), бисквити Oreo, шоколадови яйца, желирани бонбони и други не толкова изискани продукти. Както и че единствено аранжирането на ястията с пинсета ги прави “специални” и им дава този невероятен вид на кулинарни шедьоври.

Днес акаунта @chefjacqueslamerde има повече от 90 хил. последователи. Личността на шеф-готвача Жак ла Мерд обаче продължава да е обвита в мистерия. Единственото, което се знае за него е, че е усвоил тънкостите на висшия кулинарен пилотаж във веригата ресторанти за семейно хранене Applebee’s, които са всичко друго, но не и изискани.

Вижте снимки на претенциозно подредения джънк фуд в галерията по-долу.

Отговор