Скрита камера – арабин хвърля раница

Понякога имам усещането, че светът е пощурял. Ето и сега. Най-новата “мода” в снимането на скрита камера е… “инсцениране” на бомбена атака. Облечен в типичен арабски костюм (туб) мъж оставя кротко или агресивно хвърля тъмна раница, пълна кой знае с какво, понякога предупреждава “5 секунди” и хуква да бяга. Познайте какви са реакциите на хората, заснети от въпросната скрита камера.

Всъщност, тези експерименти показват, че

паниката и страхът са далеч по-силни от разума

категорично. Никой не се замисля, че терористите определено не носят туб (традиционната арабска мъжка просторна дреха), когато изпълняват самоубийствените си мисии. Изобщо не биха имали комичното поведение на мъжете, които подхвърлят раниците във видеата. Много често се вижда ясно, че са съвсем бели мъже – явно някой, преоблечен за целта. И на всичкото отгоре – терористите целят поразяване на възможно най-голям брой невинни хора с един удар, а тук атаките са срещу единични хора в парка, търговския център или на улицата. Макар, че от друга страна – никога не се знае знае ли се. Затова по-добре така, отколкото … разбирате какво имам предвид.

В същото време не пречи да се позабавляваме заедно. От Lifebites.bg избрахме две видеа със скрита камера, с които да илюстрираме тази нова мода. Първото е направено от братята Джалал, които живеят в Австралия и твърдят, че се занимават с проекти за развлекателния бизнес.

Второто видео е заснето от група хърватски момчета в Загреб. В описанието към видеото обръщат внимание, че това е черен хумор и трябва да се възприема именно и само като такъв. Нямат нищо против исляма, дори сред тях има мюсюлмани. И се обявяват против тероризма.

СПОДЕЛИ
Предишна статияТази снимка на картоф струва $1,5 млн.
Следваща статияПървата световна война в невероятни цветове
Кристина Колева
По натура съм любопитка, по душа съм скиталка. Само с това мога да обясня факта, че от няколко години живея в чужбина, макар от цялото си сърце да обичам България. Обичам да се смея, плаша се от скуката. Естествено, дай ми да пътувам, да срещам нови хора, да опознавам нови места. Обикновено съм кротка, но вътре в мен винаги напира една бунтарка. Всъщност, затова станах журналист преди има-няма 20 години. Обичам да разказвам, но преди това внимателно проверявам всяка подадена ми информация. Това трябва да е изкривяване, придобито от годините работа като разследващ журналист. А може пък точно заради тази страст да станах такава. Разследвала съм случаи на корупция и злоупотреби с власт в известно телевизионно предаване. Вярвам, че журналистиката е призвание на всеки, който иска да промени света около себе си и има волята да преследва тази цел.

1 КОМЕНТАР

  1. “Никой не се замисля, че терористите определено не носят туб (традиционната арабска мъжка просторна дреха), когато изпълняват самоубийствените си мисии” : https://www.facebook.com/OffendedYouAreAShitIDontGive/videos/1072425249464090/

    “Много често се вижда ясно, че са съвсем бели мъже ” пълни простотии…. типичния арабин е БЯЛ а това което виждате по телевизията са други етноси които са МЮСЮЛМАНИ което е различно от араби!

Отговор