Красотата не е идеална

Вярвам, че всичко, което гледаме с любов е красиво.

Също така вярвам, че във всеки може да бъде открита красота, стига да има очи и най-вече сърце за нея.

Преди известно време в един доста непринуден разговор по темата, едно разкошно момиче ми обърна внимание на нещо много важно. Кои са петте неща, които харесвам в себе си, защото не отговарят на общоприетото?

Изненадах се, че не успях да си дам отговор. И до ден днешен не съм сигурна дали мога да изброя 5, но със сигурност бройката намалява. Не искам да кажа, че красотата трябва да се приема за даденост. Напротив, красотата изисква грижа, постоянство и труд. Парадоксално е, че

виждаме красивото в общоприетите неща

но понякога не можем да видим красивото, което е точно пред нас. По някакви причини човек не винаги вижда красотата дори в себе си и се превръща в сянка.

dasha-mirror-edit-11

Причините могат да бъдат много, но все пак важното е да бъде достигнат момента, в който да погледнеш в огледалото, да разгледаш добре всичко по себе си… Да откриеш всички онези неща, които са красиви, които досега не си забелязвал. Да намериш и блясъка си, и да направиш това, което зависи от теб, за да го покажеш на останалите. Само заради себе си, защото ако самият ти видиш красотата си, то няма как другите да не я видят.

Тя не е само в дрехите, обувките и грима. Тя е във всичко

В погледа, в усмивката, в небрежно отметнатия кичур коса, в жестовете, в движенията… в магията. Убедена съм в магията на собствената красота. Защото тя не робува на всяка цена на идеални мерки, не се подчинява на модни предпочитания, не се интересува от чуждото виждане…

Е, да има моменти, в които забравяме за магията, но важното е да имаме умението да я преоткриваме отново и отново. Тя е тази, която ни кара да погледнем на себе си от друга перспектива. Тя е тази, която кара другите да ни видят по нов начин. Тя е тази, която провокира… и най-вече тази, която позволява на блясъка да превземе не само очите ни.

Застанете пред огледалото, погледнете внимателно и съм убедена, че ще намерите своята магия!

Повече от Невена може да прочетете на личния ú блог.

 

 

Отговор